torsdag 13 december 2018

På riktigt!

Äntligen är det dags att träna lydnad på riktigt. I cirka en månad har vi mest lullat runt och tränat lite följsamhet och vittringsapportering. Någon enstaka inkallning har det blivit och lite sättande och ställande under gång. Inomhus har vi lagt fokus på de nya skiftena i fjärren. Idag fick det bli ett "riktigt" pass utomhus.


Innan träningen gick vi fem kilometers spåret med lösspring, bus och lite träning. Sedan var det dags för den riktiga träning och de efterlängtade momenten; apportering, rutan, inkallning, fjärrdirigeringen (klass 1) och runda kon. Kan väl säga att det gick sisådär! Det är inte lätt att hålla fokus när man är överlycklig över att få springa! Att sedan matten inte säger stanna-kommandot i rutan på rätt sätt och på rätt ställe är ju inte Soyas fel. Och så det var "isgata" efter apportbocken så det absolut inte gick att stanna. Att träna klass 2 apporteringen var riktigt roligt tyckte Soya och såg ut som tjuren Ferdinand när hon rusade runt och "letade" apportbock. Jodå, det blev rätt!  Och när man kommer i full fart och lite till är det inte lätt att stanna på inkallningen. Vi fick i alla fall till väldigt bra och tajta konskick när jag tränade på lite annat sätt! 



Men jag är nöjd med träningen! Bra fokus på fria följet, snabba sättanden och bra bakdelskontroll. Härlig attityd och energi! Det andra får vi ta tag i vartefter!!!!

1 kommentar:

Therese Svanbäck sa...

Vad duktiga ni är som håller igång trots kylan!
Att jobba med övertaggad hund vet jag mycket väl hur det är 😜