måndag 1 januari 2018

Nyår!

Nyår är inte riktigt min favorithelg och många år har jag varit själv hemma. Joggingbrallorna har varit på under kvällen och jag har krupit i säng tidigt. De senaste åren har jag istället varit hos syrran och så blev det även i år.


Traditionsenligt blev det en nyårspromenad med stopp på Louis de Geer med en välbehövlig Irish Coffee.

Sedan blev det trerätters middag med god dryck till!


Till förrätt var det en otroligt god laxsoppa och vitt vin.


Varmrätten bestod av inbakad oxfilé, potatisgratäng och en god sallad. Till det serverades rött vin.


Och slutligen fick vi frukt med en röra som smakade saffran och vit choklad. Och självklart ett gott dessertvin! 

Och så blev det lite lekar och musikquiz. Och självklart många skratt.



Hundarna var rejält rastade och lite uttröttade av lite lydnadsträning och nosework. Smilla sov sig igenom hela nyår medan Soya tyckte att det periodvis var riktigt jobbigt. En flåsig och lite klättrig hund som när det smällde som mest kissade på sig. Ja, hon hade kissat på sig en gång tidigare precis när vi tjejer åkte till stan. När det slutade smälla vid 00.30-tiden väntade vi en kvart till innan vi traskade hemåt, med dubbla koppel som säkerhet. Inte en smäll hördes på vägen hem och båda hundarna var riktigt lugna. När vi kom hem gick de direkt och la sig i sängen och har sovit som stockar hela natten. Idag märks ingenting på Soya. Skönt att hon kan släppa rädslan! 

En härlig kväll med trevlig vänner blev det och nu är det ett år kvar till nästa gång. Förhoppningsvis blir det ännu mindre fyrverkerier och smällare nästa nyår!

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året!






Inga kommentarer: