lördag 18 februari 2017

Prioritering!

Jag har varken tid eller ork för att hinna allt. Alltså måste jag prioritera! Jobbet kommer alltid i första hand. Det går inte att välja bort. Men på fritiden kan jag välja. Då är hundarna prioritet 1. De kommer alltid i första hand. Promenader, träning och omvårdnad. När jag börjar sent väljer jag ofta att gå upp tidigt för att ha "vakentid" med hundarna.

Som nummer två kommer jag själv. Träning, både för att det är kul och för att jag måste, umgänge med nära och kära, som det blir lite för lite av och kulturella nöjen, som det blivit mer av.

Sedan kommer alla måsten som jag behöver göra för att "överleva" - handla, laga mat, betala räkningar, tömma sopor, tvätta, tanka bilen och diska. I sista hand kommer städning. Städa  badrum, dammsuga, tvätta golv, klippa gräsmattan eller tvätta bilen borde nog göras oftare men tiden och orken finns inte alltid. Önskar ofta att jag hade någon att dela hushåll med, eller i alla fall att dela sysslorna med. Kan känna en liten "avundsjuka" mot alla som har någon som hjälper till hemma!

Nu är det i alla fall gjort! Städningen är avklarad och det mår jag bra av. Nu behöver jag inte skämmas om det skulle ringa på dörren!

Inga kommentarer: