lördag 4 juli 2015

semester!

Ja då har jag semester! Och med den så kom värmen! Jag gör inte speciellt mycket! Varvar vila i solstolen (som oftast står i skuggan) med lite trädgårdsarbete eller hushållssysslor! En och en halv bok har jag hunnit med att läsa! Dessutom är många korsord lösta!

Flera dagar nu har jag haft klockan på ringning för att hinna en långpromenad innan det blir för varmt! Nu har jag ändå vaknat före klockan! I morse var vi uppe vid sjön och badade strax efter 6! Jätteskönt! Tyvärr kunde inte hundarna springa lösa för det stod 5-6 bilar och några tält på stranden! En man låg dessutom och sov i en solstol! Hundarna klarade jättebra att stå bundna medan jag doppade mig och sedan fick de också komma i! Det är väl fjärde gången som Soya badar! Första gången var hon livrädd, pep och ville inte gå i men sedan har det gått bättre och bättre! Ingen av hundarna simmar men med lite tvång (ett fast tag i kopplet) går de gärna runt i vattnet! Jag badar för andra gången och tycker att det är jätteskönt!

I onsdags var vi i Vingåker och tränade lite rallylydnad! Vi träffade en ny liten schappe, en Edvin 8 månader! En riktig liten sötnos! Ja,många andra trevliga hundar och hundmänniskor träffade vi också! Det är trevliga onsdagkvällar på Vingåkers Hundklubb!

I går var jag hos Lena och grillade! Anni och Maud var också där! En trevlig kväll med god mat och  mycket prat!

Det blir minimalt med träning nu men idag har jag börjat träna Soya med extern belöning! Fotposition, ögonkontakt och varsågod-kommando. Jag blev lite förvånad över att hon inte försökte ta godiset utan direkt fattade att hon skulle titta på mig och vänta på kommando! Nu körde vi bara 5-6 gånger men det kändes bra! Det är egentligen alldeles för varmt för att träna hund! Men jag ser att Soya börjar bli lite rastlös! Hon är trött på värmen! Hundarna ligger helst i skuggan under ormbunken hela dagarna! Jag är i alla fall glad åt att de äter bra! Med lite blötmat utblandad i ett par dl vatten får de i sig extra vätska under dagen!





Förutom massa vatten och frukt blir det lätta, goda luncher! Det här är en favorit! En annan favorit är sallad med grönsallad, röd lök, fetaost och jordgubbar! Den skulle jag kunna leva på!


Ja, en vecka har gått av semestern! Känns skönt men det har gått fort! Fyra och en halv vecka kvar innan det är dags att jobba igen! Många dagar är det och mycket ska vi hinna med! Nästa vecka skulle vädret bli sämre! Då får det bli långa promenader och lite träning!


Inga kommentarer: