lördag 21 november 2020

En liten slyngel!

En liten söt slyngel är hon just nu, min lilla Sälta! 9,5 månad och väldigt upp och ner. Vissa dagar är hon superalert och fokuserad, andra dagar är hon disträ, lyssnar inte och ägnar mesta tiden åt att nosa eller äta harpluttar. Och det är väldigt ojämnt med vad hon vill och kan. Glad, positiv och väldigt lik en studsboll är hon för det mesta men jag vill ju att hon ska hålla sina tassar i backen. Hon är väldigt leksugen just nu och busar mycket med Soya.

Träning har det blivit minimalt med just nu. Vi hinner inte på vardagarna eftersom det blir mörkt och de kurser/träningar vi har anmält oss på har blivit inställda. På helgerna försöker vi få till en bra träning men vädret har inte lockat. Idag blev det i alla fall en träning tillsammans med Kristina. Vädret var inte det bästa. 3-4 grader, periodvis regn och rejäla vindbyar. Sälta tyckte att det var väldigt obehagligt när det blåste så hon knappt kunde stå still och regnet kom mer från sidan än uppifrån. Hon var också tvungen att göra lite andra saker under träningen. Exempelvis hälsa på Kristina med ett skutt mitt under fria följet eller ställa sig på tasstargeten i rutan. Och inte bara en gång utan både två, tre och fyra gånger. Men däremellan hade hon periodvis ett bra fokus. Däremot hade hon svårt att sätta sig vid halterna och tog ett rejält skutt vid varje start. Bra med kritiska ögon så man inte tragglar på med felinlärning. Nu ska jag bryta ner momenten ordentligt och hjälpa henne att göra rätt. Det som är positivt är att hon, trots allt studsande, har en bra stadga i sitt, gå runt och lämningar vid inkallningen. 


Soya fick ett kort lydnadspass med mycket störning. Kristina hade båda sina hundar ute och vimlade runt i närheten av oss samtidigt som hon agerade tävlingsledare. Soya har en härlig attityd och vilja. Däremot ser jag att hon behöver träning med störning regelbundet. Nu har vi tränat mycket själva och då är apporteringen med dirigering inga problem. Idag valde hon flera gånger att springa åt fel håll. Hon hämtar en apport men klarar inte av att tänka och fokusera så att det blir rätt.


Trots att vi var rätt blöta och kalla stannade vi i Bie och gick spåret innan vi åkte hem. 






Inga kommentarer: