fredag 16 november 2018

Piggelin!

Det tog bara ett dygn så var hon precis som vanligt. redan på tisdags eftermiddagen var hon studsig, pigg och glad. Nog trodde jag att det skulle ta lite längre tid innan hon piggade på sig. Nu blir problemet att hålla henne lugn.

Vi går fyra korta promenader varje dag. Allt som allt blir det ca 30-40 minuter. Idag åkte vi, till Soyas stora glädje till skogen. Eller vi stannade på Gransjönäsbadets parkering och gick grusvägen ner mot Sandviksgärdet. Ett ställe där vi brukar träna lydnad, vilket märktes. Soya var riktigt sugen. Hon fick faktiskt träna lite vittring eller plocka rätt pinne. Det har vi gjort inomhus tidigare i veckan.


I eftermiddags gick vi ner till kyrkogården för att tända ett ljus och då gick vi förbi Prästens äng där vi också brukar träna lydnad. Så glad hon blev. Tror att hon är riktigt sugen men det får vänta ett tag.


Hemma tränade vi lite på att plocka upp pinnen fint, samt att hålla och plocka metallapporten! Jag har också passat på att städa, röja och kasta.

Igår tog vi bort plåstret från magen och såret ser väldigt fint ut. Nu hoppas vi bara att tiden ska gå fort så att vi snart kan gå lite längre promenader. 

1 kommentar:

Therese Svanbäck sa...

Vad skönt att det verkar ha gått bra. Hoppas ni kommer märka lika stor skillnad som vi gjorde på vår Lystra. Nu, drygt ett år efter kastrering, så är hon pigg som en lärka och mer lekfull är nånsin. Dessutom har hon inte ont i ryggen längre. Oro i livmodern verkar ha påverkat musklerna för hon hade ett muskelfäste bak och ett fram som spökade. Hon gick på laserbehandling och blev bättre men slog upp det med jämna mellanrum. Hundmassören sa att vi eventuellt skulle komma att få erfara precis det vi gjorde efter operationen för livmodern påverkar ofta rörelseapparaten precis på det sätt som just vår tik hade. Underbart att hon nu mår så bra.
Krya på dig, fina vovvan! 💓 Och vem skulle inte bli lycklig av att slippa sin livmoder 😜