lördag 18 mars 2017

Tävlingsträning

Idag åkte vi till Katrineholms Hundhall. Det var dags för lydnadsträning och möjlighet att få lite feedback och kunna ställa frågor till Maria. Blev glatt överraskad över att vi var så många, tror det var mellan 10-15 personer där. De allra flesta ville prova på att köra startklass med kommendering. Vi hjälptes åt att kommendera varandra så att alla fick möjlighet att köra.


Jag började med Soya. Det är ju alltid lite spännande att ta in henne i en annan miljö. Man vet aldrig hur hon fungerar. Vi valde att köra linförighet i stället för fritt följ. Jag tyckte att hon kändes okej men fick höra att hon var lite långt bak hela tiden. Hon hade också ett dåligt avslut när vi stannade väldigt nära en vägg. Jag är inte förvånad. Men sedan gick det bättre och hon växte hela tiden. Hon gjorde allt som hon skulle och vi fick positiv respons. Flera moment var "10:or". Kul!!! Några dåliga avslut fanns men det berodde mycket på att hon fastnade lite på publiken. Då tar det lite tid att sätta sig ner. Är ändå jättenöjd med hennes insats!

Efter att ha fungerat som tävlingsledare under ett par ekipage så blev det min tur igen. Smilla fick också köra startklassen. Dels för att vi inte har tittat så noga på vad som ingår i de andra klasserna och dels för att hon haltar lite. Jag ville bara att hon skulle få lite aktivering. Smilla var riktigt laddad och gick in med en härlig attityd. Det kändes jätteskönt att få köra en lyckad "tävling" efter flera rundor som inte har känts så bra. Hon kom lite långt fram i fria följet men hittade positionen direkt när hon blev påmind. Misslyckades med inkallningen då hon kom gående efter mig första gången jag lämnade henne men sedan gick det bra. Är riktigt nöjd med henne och känner ibland ett riktigt tävlingssug. Men hon är så laddad nu att hon lika gärna kan köra ett helt register själv....

Efter lite diskussioner och tips och råd åkte vi hemåt. Stannade vid Glotternskogen på hemvägen och gick en sväng.


Smilla var överlycklig och ålade runt i skogen! Helt klart i sitt rätta element just här!

Åkte in och handlade innan vi åkte hem och landade hemma vid 17-tiden. Och då var det strax dags att gå till tvättstugan som vi bokat mellan 17.30 och 21. Nu har jag i alla fall landat i soffan och tänker inte göra så mycket mer idag. 




Inga kommentarer: