torsdag 31 juli 2014

Första veterinärbesöket!

Blev väl inte riktigt vad jag hade tänkt! Självklart trodde jag att det skulle bli en vaccination men icke.... Igår, sent på eftermiddagen, välte/drog Soya ner en lampa, ganska tung, som landade på baktassen! Hon haltade lite och ville inte stödja ordentligt! Klämde och kände och kom fram till att det nog satt i en eller två tår! Hon reagerade lite när jag tryckte där!Igår kväll stödde hon på benet och det märktes inte så mycket av att hon hade ont!

I morse ville hon inte stödja alls på benet även om det blev bättre efter en stund! Alltså blev det ett telefonsamtal till veterinären och en tid på eftermiddagen!

Det visade sig vara en bruten tå! En tå som har gått helt av på ett bra sätt och på ett bra ställe! Ingen åtgärd behövdes utan de räknar med att det ska läka ihop bra på 4-5 veckor!

En mockasin som håller tån lite stilla och ett lugnt tempo! Bara koppelpromenader och inget spring, hopp och bus.... Ja, vi får väl se hur det blir!



 

 

Det känns i alla fall skönt att det inte behövdes massa operationer och att de räknar med att hon ska bli helt återställd! Nu kan jag andas ut igen!

1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Det är med valpar som med småbarn. Hur mycket man än passar så är olyckan framme ibland.
Nu gäller det att sysselsätta lilla damen så hon inte får alltför tråkigt.
Stackars Smilla som inte får leka med syrran på ett tag.