tisdag 9 augusti 2016

Schappe-specialen!

I helgen var det dags för årets schappe-special. En hel helg med klubbmästerskap, utställning och middag på Tånga Hed, Vårgårda. Visst är det lite jobbigt att sitta och köra de knappt 30 milen men det är det värt eftersom det är så trevligt.

På fredagen var det km i lydnad. En officiell tävling där det tyvärr bara var 6 schappar anmälda. Eftersom Soya löpte fick hon starta sist, för att tävla inofficiellt i klubbmästerskapet.

Smilla kändes helt okej när vi gick in på plan. Hon var med riktigt bra på fria följet fram till första svängen. Då tvärnitar hon och står bara kvar. Jag upptäcker inte det förrän jag gått en bit och sedan var det kört. Då var hon inte med mig längre. Hon tänkte kissa på plan och då tar jag tag i henne och tänker kliva av för jag tror att jag är diskad, men domare och tävlingsledare stoppar mig. Vi fortsätter och vissa saker går okej, men hon är seg och det blir många dk. Vi slutar på 175 poäng och kom därmed sist i klubbmästerskapet.






Så var det Soyas tur. Jag hade inga större förväntningar på henne men hon förvånade mig. Visst skannade hon publiken mellan momenten men hon var samarbetsvillig och alert! Vi slutade på 187 poäng och blev km i lydnad! Kul men det känns lite tråkigt att vi inte kunde tävla officiellt! 





Bilderna där jag är med har Ewa Hansson eller någon i hennes familj fotat! 

På lördagen var det utställning! 128 hundar anmälda och två holländska rasspecialister som dömde! Riktigt kul!


Båda mina hundar går i öppen klass och jag kunde ju inte visa båda. Erica var schysst och hjälpte till. Trodde inte att det skulle vara några problem med Smilla. Hon brukar ju följa godis utan problem, men inte nu. Hon skulle till mig. Nu var det bara två varv i ringen med 22 tikar sedan kunde vi bytas av så jag kunde visa båda.

Det var inte så många tikar som fick excellent, bara 9 av 22 men både Soya och Smilla fick det. Nu hade Erica flirtat in sig hos Soya och fick ta henne istället men det blev lite jobbigt när de skulle springa först. Ingen av hundarna blev placerade men jag är så nöjd med våra kritiker!


Soyas kritik!


Smillas kritik!

Efter en hel dag på utställning, kall och blåsig, hann jag med en promenad och lite fix inför rallytävlingen innan det var dags för kvällens middag!


 Många sällskap var där och vi fick inte den allra mysigaste lokalen! Till oss hade de fixat dukning i stora Tånga Hallen! Kändes väl lite sisådär! Maten var i alla fall god och sällskapet trevligt! Och så fick vi hämta en rosett. Smilla hade tagit tredje platsen på rallyns årsbästalista 2015!


Efter några timmar sömn var det dags för klubbmästerskapet i rallylydnad som jag var med och ordnade. Jag skrev i nybörjarklassen! Lite halvstressigt var det och hundarna fick inte de bästa förberedelserna plus att de (och jag) var riktigt trötta.


Smilla fokuserade på frestelsen (skylt nummer 2) redan vid starten och kunde inte göra första skylten (snurr). Efter frestelsen kom hon igen och vi jobbade på bra! 89 poäng och 4:e plats i fortsättningsklassen!


Soya var riktigt ofokuserad och jag fick jobba massor med att få med henne men jag är ändå nöjd. Förra veckan kunde hon absolut inte snurra och nu var det tre snurrar med på banan, den sista i språng, något vi aldrig tidigare gjort! Hon slutade på 79 poäng och en 6:e plats i fortsättningsklassen. 

Klubbmästaren vann på 98 poäng och tvåan och trean var inte långt efter! Superduktiga ekipage som verkligen är värda sina poäng. Båda hundarna placerade sig i alla fall bland de 10 bästa och det känns helt okej! 

Trötta och nöjda efter en trevlig helg kom vi hem, packade om och åkte direkt till stugan för ännu en veckas semester!




Inga kommentarer: