lördag 27 augusti 2016

Debut i avancerad klass!

Idag var det dags! Nu skulle vi debutera i avancerad klass, Soya och jag. Egentligen känner vi oss inte riktigt klara. Högerhandlingen fungerar så där. Vissa moment kan vi inte, t ex backa och absolut inte på höger sida. När vi tränar hemma och i kända miljöer fungerar det riktigt bra men vi har bara provat 2 hela banor utan belöning. Soya är påverkad av miljön men vi måste ju vara i nya, främmande miljöer för att träna det.

Idag blev det Eskilstuna Brukshundklubb, en dubbeltävling. En gång tidigare har Soya varit där. För två år sedan var vi där på valputställning. Soya hade svansen mellan benen hela tiden och tyckte att allt var jättejobbigt. Idag hade hon en helt annan attityd även om hon tyckte att det var lite jobbigt med så många hundar. Dessutom blåste det massor så sopsäcken bredvid oss var väldigt jobbig. Som tur var tog de bort den innan den flög iväg.

Första rundan var Hans Löhman som dömde. En kul bana med lite klurigheter men egentligen inte svår.


Vi kämpade oss igenom banan med många sen, några sned och några bris. Ett förarfel 3 och en position blev det också på skylt 7 (helt om från varandra). Men jag är nöjd. Hon var med mig även om hon var tvungen att titta på allt annat varje gång vi stannade. Frestelsen på höger sida var jobbig och hon försökte ta sig så långt från lukten av godis som möjligt. Hamnade med nosen i mitt knäveck så jag fick jobba massor för att inte tappa över henne på fel sida. Men det gick! Och honnören fungerade jättebra (sitt i frontposition). Det visade sig att vi fick ihop 73 poäng och hamnade på 7 plats av drygt 20 startande! Fint hopp. Pigg och glad hund blev kommentaren!



En fin rosett delades ut till alla som fick kvalificerande resultat.

Eftermiddagens runda dömdes av Lottie Gerdlind! Banan var inte lika krävande. Raka linjer, två första skyltarna i vänster handling, framförbyte och resten av banan i högerhandling. Men tyvärr den skylten vi absolut inte kan - backa på höger.


Soya var så trött när vi skulle in. Miljön, nya moment och värmen tog på krafterna. Hon var riktigt seg och gick nästan bakom mig. Men hon gjorde (förutom backa) det hon skulle även om det tog lite tid, Honnören fungerade bra nu också - ligg på vänster sida. Den här gången fick vi mer 3 poängs avdrag, förarfel, bris och position! Och så en fel övning då! Men hon gjorde ändå sitt bästa. Vi slutade på 68 poäng och kom på 9:e plats! Det var bara 8 av 20 som var godkända. Kommentaren var: Trevligt ekipage! Träna uthållighet!

Jag är så nöjd med vår debut. Soya var påverkad av miljön och då blev högerhandlingen jobbig. Det märktes så tydligt hur mycket lättare det kändes för henne att vara på vänster sidan!

Nu har vi en vecka på oss att träna innan det är dags för nästa tävling!



Inga kommentarer: