söndag 27 mars 2016

Tappar motivationen.....

Tillbringade eftermiddagen på Bruksan tillsammans med Thina och några till för att träna lite hund. Just nu känns hundträningen inte alls motiverande. Det är inte så att det går speciellt dåligt men det känns inte som om vi kommer framåt nu. Vet inte riktigt vad jag vill längre..... Tränar massor på en sak och när det fungerar har man tappat något annat. Smilla och jag har kämpat länge med högerhandlingen och dess raka sättanden. Alltså bakdelskontrollen på höger sida. Det sitter skapligt nu. Då upptäcker jag att vi inte kan svänga åt vänster när hon går på höger sida, t ex i 360 grader. Då orkar hon inte jobba fram utan hamnar bakom mig. Och det beror ju inte på Smilla utan det är ju något jag gör. Hennes backande i frontposition har alltid varit ett favoritmoment men nu har vi tränat mycket sitt framför, eftersom hon bara har velat backa, så nu kan hon inte backa längre.....

Soya har varit riktigt bra på snurr men det är rätt omöjligt nu. Hennes starka sidor har annars varit det snabba läggandet under gång men det har hon tappat bort. Hon har i alla fall bra vänstersvängar och det lilla vi har testat på högerhandling har fungerat bra.

Det känns som vi inte kommer framåt nu utan bara bakåt. Ja, det är väl dags att bryta ner moment och börja om igen. Jag vet att i grunden kan de men just nu känns det som om ingenting fungerar och då tappar jag motivationen.




Inga kommentarer: