måndag 14 mars 2016

Helgens hundaktiviteter!

Som vanligt när det är helg är det mycket hundaktiviteter!

På lördagen var det dags för den sista deltävlingen i Vintercupen. Mästarklassen gick först och banan var inte alls svår även om det var mycket koner och långa sträckor att gå. Det var också långa avstånd eftersom en permobil skulle kunna köra banan. Tyvärr tyckte Smilla att hela banan var en frestelse och hade svårt att släppa fokuset på hästskiten.


Ja, vi kom runt i alla fall med 58 poäng på första rundan (2 stycken fel övning och mycket nos). Andra rundan blev det 79 poäng och mindre nos men en hel del bris, rivning på hindret och lite annat. Den biten som hon hade kontakt var jättebra och kommentarerna blev att snurrarna var snygga!

Efter några timmars väntan var det dags för fortsättningsklassen!


Soya gjorde ett riktigt bra jobb men jag fick jobba en hel del. Lite nosig första rundan och sedan drogs ridhusdörren upp precis när vi kom fram till hindret vilket gjorde att hon tittade bort och gick bredvid hindret. Första snurren "fastnar" hon lite i mig och tvekar men gör den på andra försöket. Lite nos och bris gjorde att vi kom upp i 85 poäng. Andra rundan kändes bättre, men på sitt, ligg, sitt hamnar hon i stående ställning efter läggandet (-10 poäng). Däremot tog hon hindret utan tvekan men när snurrarna kom var hon antingen påverkad av förra rundan eller riktigt trött för där gick det trögt och blev 12 minuspoäng. Vi slutade på 77 poäng. Bra tempo och snygga frambensrörelser fick vi som kommentar.

På hemvägen stannade vi på IKEA och köpte lite behållare till nosework-träningen. Vi hamnade också i en hage på Händelö innan vi åkte hem för att fixa till kvällens gäster.'


I går blev det rallylydnadsträning på Humpen med Thina och Annelie. Det blev en bra träning med tanke på underlag, störning och trötthet. 


Vi avslutade träningen med en promenad med Thina och hennes hundar!


Idag åkte vi till Lundby efter jobbet för att träna nosework. Vi hade fått tillgång till lite skrotbilar och annat så vi kunde träna fordonssök. Men vi började med lite behållarsök runt ett bord. Doften satt på bordet men hundarna var mest intresserade av behållarna. Alla fem hundar som vi körde fixade det här jättebra.



Här är Krut igång och jobbar! En härlig hund som verkligen gillar det här med nosework. Han söker jättebra!


Här passade vi på att ha två gömmor. Hundarna fixade det här galant. Smilla är jag inte ett dugg tveksam på. Soya söker betydligt försiktigare men hade en glad svans hela tiden och markerar bra. När hon hittade och markerade den första gömman smällde något till inne i lokalen och hon hoppade en meter bakåt men snabbt var hon framme och markerade igen. Efter att vi hade hittat den andra gömman gick vi tillbaka till den första igen. Soya markerar den igen och visar ingen reaktion på att tidigare ha blivit skrämd!


Avslutningsvis letade vi på bilen. Här var det svårt med Smilla för hon ville gärna hoppa upp på bilen. Hon letar fortfarande aktivt och markerar bra. Soya däremot, kändes som om hon var på promenad, men hon markerar gömman bra. Det är väl hennes stil att leta så. Jag skulle vilja ha henne något mer aktiv men det kanske kommer! Jag är i alla fall supernöjd med hundarnas arbete idag.

Thina och jag avslutade med en timmes promenad i Åby innan jag åkte hem för att dammsuga. Nu blir det snart sängen eftersom jag sov väldigt dåligt i natt....

Tack Annelie för att du fixade bra miljö att vara i!





Inga kommentarer: