tisdag 6 augusti 2013

Vårgårda!

Efter några timmars sömn stack jag i väg för att hämta hem mina hundar i fredags förmiddag! Visst blev de glada men de la sig snabbt under varsin buske igen medan Lena och jag satt och pratade en stund! Lugna, trygga, glada hundar var det som jag fick hem! Smilla har legat i Lenas säng varje natt, Siri valde soffan! Det känns så skönt att det har gått bra! Tack för hjälpen, Lena!

Hem för att packa om och ta en snabb fika och så var det dags att ge sig iväg till Vårgårda för Schapendoes-specialen! Resan gick bra men vi blev stående en stund i Jönköping där det hade hänt en olycka och all trafik skulle ledas om (av på en avfart, genom en rondell och så på E4:an igen! Vi var väl framme vid kvart i 4 och hade gott om tid att checka in och ladda för kvällens lydnadstävling!

Siri fick vara kvar på rummet, eftersom hon löper, medan Smilla och jag tävlade! Siri hoppade lugnt upp på sängen och sov gott när vi var borta! Jag var lite orolig att Smillas löp också skulle sätta igång men än så länge var det lugnt!

Vi drog startnummer 1! Helt okej för min del! Det var fem startande i 2:an. Lydnadsklass 1 körde först, och när de skulle lägga sin plats kom det någon jäkla helikopter av något slag. En liten stol med motor och vingar som någon körd, på låg höjd, flera varv runt hundarna! 4 av 6 hundar gick upp på platsen! Jättetråkigt! Som tur var försvann de innan det blev vår tur!

Platsligg 10! Där hade vi tur eftersom vi hade dk både på läggande och sättande!

Fritt följ 8 - växlar pos. Mitt i vårt fria följ började sekreteraren ropa efter folk i mikrofonen vilket gjorde att jag inte hörde kommenderingen. Dum som jag var stannade jag upp och tittade frågande på tävlingsledaren istället för att fortsätta gå. Smilla ställde sig också och tittade på tävlingsledaren och tappade fokus under en kort stund! Annars kändes fria följet riktigt bra!

Läggande 9 - avslut, dk. Kanonläggande men naturligtvis sätter hon sig inte upp på kommando....

Inkallning 10. Toppenfart, snyggt sättande!

Sändande med ställande 7 - 2 tassar utanför. Även här pratades det i mikrofon precis när tävlingsledaren hade sagt kommendera. Jag valde att vänta och sa det till tävlingsledaren. Bra fart in men sent ställande vilket resulterade i att båda baktassarna stod på bandet! Hmm, ett stopp 3 cm tidigare hade säkert gett en tia!

Apportering 7- slarv tag, tugg. För vår del var det en normal apportering! Mycket fart både ut och in men sättande blev lite bakom mig! Jag tyckte inte att hon rullade så mycket med apporten!

Hopp 10! Bra hopp hör jag domaren säga! Tur att han stod en bit ifrån så han inte hörde islaget på återhoppet!

Fjärrdirigering 7 - dk, ändrar ställning avslut. Första skiftet gör hon inte utan jag måste ta till ett dk, sedan gör hon det jättebra, men när jag går tillbaka sätter hon sig upp. Jag lägger ner henne och hon sätter sig upp igen!

Helhetsintryck 10!

Slutsumman blev 172 poäng och en seger i klassen! Det resulterade också i LPII och en andra plats i klubbmästerskapet!

Efter tävlingen blev det korvgrillning och massa prat innan det var dags för sängen!

På lördagen var det dags för km i rallylydnad! Tyvärr var det bara 9 ekipage anmälda (2 nybörjare och 7 fortsättning). Det berodde troligtvis på att utställning låg samtidigt och många trodde inte att de skulle hinna båda! Det vara bara fortsättningsekipagen som tävlade om mästartiteln! Mona Bratt dömde och banan var relativt lätt! Smilla hade en rejäl nosning i 8:an (Nordic färsk foder) och slutade på 91 poäng. Siri gick riktigt bra men satte ner rumpan på fel ställe och fick därmed 10 fel. Hon hade också några positionsfel (kommer för långt ifrån mig) men slutade på 78 poäng! Smilla kom på 2:a plats och Siri på 3:e plats i klubbmästerskapet!

Efter lunch var det dags för utställning! Jag ställde bara Smilla och hon (precis som nästan alla öppen klass tikar) fick excellent av domaren James Mark!

Very feminin, good size and shape, excellent head, 
good bone, mature body, ? rear, quality coat, 
very free movement but a little lose

Vi passade på att gå tipspromenad och vann en snygg röd pike-tröja med schappe-tryck! 

Kvällen ägnades åt festligheter! God mat och dryck, trevligt sällskap och trubadurer! Vi fick också äran att hämta ännu en rosett! Siri hade kommit på andra plats i Årets Lydnadsschappe 2012! Vi tog också lite lotter och vann en "lucnh-väska".

Söndagen förmiddagen ägnades åt agility. Smilla var anmäld till nybörjarklassen och Siri till klubbmästerskapet (både hopp- och agility-lopp). Efter mycket funderingar ändrade jag Siris lopp till nybörjarklassen. Hon har varit så låg på sista tiden och sist när vi skulle träna ville hon inte hoppa alls. Dessutom löpte hon!

Banan var lätt, bara hopphinder (ca 10) och tunnlar (4 st). Bara vänsterhandling men en liten knorr på banan som blev problem för några! Vi fick köra två lopp var och det bästa räknades. Smilla, som knappt har kört någon agility, körde på i ett rasande tempo och tiden blev drygt 18 sekunder! Siri var lite seg i starten på sitt första lopp men kom igen lite på slutet. Tiden har jag ingen aning om och jag undrar om vi inte rev ett hinder. Smilla blev diskad på sitt andra lopp men det var helt mitt fel. Jag tyckte att hon hade så bra linje så jag struntade i ett genom-kommando på sista tunneln. Naturligtvis sprang hon bredvid! Siri var riktigt laddad på sitt andra lopp och njöt verkligen av sin insats! Klockrent, med full fart och riktig glädje! Jag var överlycklig när vi gick i mål. Tiden blev dryga 16 sekunder och med det kom vi 2:a. Smilla slutade på 3:e plats. Vinnaren hade en tid på drygt 15 sekunder!

Trötta men nöjda for vi hemåt men massa extra bagage! 8 rosetter, 4 matpåsar (2-3 kg) av olika sorter, 4 ben, lite hundkex och hundgodis, en vas, en ljusstake, 3 nya "kristaller" och lite annat smått och gott! Ja, varför inte ta i ordentligt när man ändå ska vinna....




Jag är så stolt och nöjd över mina härliga och duktiga hundar!!! Men inser också att nu är det lydnadsklass 3 och avancerad klass i rallyn som gäller.....

2 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Vilken fantastisk helg! Så duktiga hundar , men du har ju tränat dem. Fina bilder på dig och hundarna.

Annelie sa...

Vilken härlig helg på alla sätt och vis, och självklart ska du vara stolt över dina fina tjejer, dom är nog lite extra stolta över matten också :) Kram