onsdag 2 september 2020

Tonåring!

 På fredag blir Sälta 7 månader och det märks att hon börjar komma in i "tonåren". Hon är fortfarande väldigt positiv och glad och oftast väldigt följsam men nu är det också så att det är mycket "kan själv". Ibland har hon ingen aning om vad orden betyder, ord som hon har kunnat under en längre tid. Det är också periodvis full fart och stängda öron. Hoppigt och studsigt är hela livet just nu. Hon provar också sina röstresurser nu. Saker som hon aldrig brytt sig om tidigare skäller hon på nu. Inte av rädsla som i spökåldern utan bara för att skälla. Som tur är vet jag att den här perioden går över!

Idag har vi tagit en lång härlig koppelpromenad i skogen. Sedan stannade vi till på Humpen för att träna lydnad. Soya fick köra en vittring, lite fritt följ och ett konskick. Sälta fick jobba med stadgan, som är ett stort dilemma just nu eftersom godis och leksaker är så mycket värda! Lite konskick, där hon äntligen börjar förstå att leksaken kommer fram när man rundar konen. Lite fritt följ, hållande av apportbocken och lite inkallning blev det också. Det resulterade i en supertrött hund eftersom det är jobbigt att tänka!

Förra träningstillfället började jag använda en frisbee för att träna bakdelskontroll och bra position vid inkallningen med Sälta. Idag tog jag fram den igen. Det var knappt att det gick att få henne att släppa frisbeen. Flera gånger sprang hon till den även om vi gjorde andra saker. Lilla raringen!



Det är ju bra att hon lär sig någonting i alla fall!!!! En riktig liten godisråtta är hon. Och det går inte att använda "gott" godis för då blir hon alldeles galen. Frolic blir det för det mesta och ibland någon enstaka bit av något annat. Soya behöver betydligt godare godsaker för att fungera! Så olika de är!!!



Inga kommentarer: