söndag 6 november 2016

Bara att acceptera...

...att vi är rätt bra, Soya och jag! Vi fick till det idag med även om inte känslan var den bästa. Det kan bero på att Soya är rätt trött idag och reagerade på de andra hundarnas läten och kroppsspråk, och det fanns det rätt mycket av.

Det började redan när jag rastade henne i skogen när vi kom. Vi mötte flera hundar som morrade och reste ragg. Inte det allra bästa när man är lite osäker. När jag körde igång henne kändes det bra även om det fanns en hund där med som muttrade lite åt oss. Men när vi stod på kullen och tittade på de andra och väntade på vår tur fick Soya för sig att bouviern på plan var läskig. Soya började muttra och sedan hoppade hon högt så fort något rörde sig i närheten av henne. Jag tog med henne bort men det var många hundar som skällde i bilar, vilket gjorde att hon hoppade högt med jämna mellanrum. Försökte samla ihop henne medan vi väntade på vår tur. Startnumret före oss skällde rätt mycket på plan, men vi försökte hålla koncentrationen. Hade väl ingen toppenkänsla när vi gick ner på plan och hon var fladdrig första halvan av linförigheten men sedan kom hon igen. Tyvärr satte hon sig inte på första kommandot på läggandet men för övrigt är jag nöjd med henne och det kändes lätt på slutet. När vi lämnade planen hade vi en bra känsla. Tyvärr tyckte väl hunden som skulle starta efter oss att vi kom och störde när vi gick av planen och kastade sig ut i kopplet och skällde på Soya. Den skulle vi ligga plats bredvid en stund senare......

Även de två sista hundarna gjorde mig orolig inför platsligget, en känsla som jag försökte skaka av mig. Den näst sista hunden fick nästan släpas ner på plan och såg inte ut att ha någon kontakt med föraren men den gjorde det den skulle. Även den sista hunden kändes som om den skulle kunna göra egna saker på plan men höll ändå ihop rätt bra.

Vi avslutade med platsligg och tandvisning. Vi var först i vår grupp och låg alltså på en kant. Hunden bredvid stökade massor innan alla hundar hade kommit på plats. Hunden låg även och vred och vände på sig under platsligget. Hunden bredvid stod upp. De två som låg på andra kanten såg jag inte, som tur var för där hade det också varit oroligt. Soya låg bra men lyssnade inte på mitt första kommando. Som tur var hörde inte domaren att jag behövde två kommandon.




181 poäng och första plats i dag med! Det känns toppenbra! Skulle nästa kunna ta det som en vana.... Nästa helg är det en inofficiell rallylydnadstävling och sedan blir det vila från tävling under ett par månader!


Inga kommentarer: