söndag 21 oktober 2012

Vad ska man göra idag!?

Idag hade jag anmält Smilla till en rallylydnadstävling i Katrineholm. Eftersom vi redan har våra 3 godkända resultat i fortsättningsklassen, tänkte vi tävla bara för att det är kul! Men tyvärr har träningen inte varit så kul de sista veckorna. Det bara regnar och Smilla gillar inte regnet. I måndags när vi tränade apportering stängde vattnet upp en halvmeter där apportbocken landade. Inte kul... Det var dessutom så att kommandot snurra hade Smilla aldrig tidigare hört talats om när vi tränade i början av veckan. Det var knappt att hon kunde genomföra snurren med hjälp av godis! Skulle jag åka till Katrineholm eller inte? Jag kunde ju välja att åka till Nyköping och hälsa på Siri istället! Eller vara hemma och förbereda utvecklingssamtalen....

Jag vaknade skapligt i morse och överraskande nog så regnade det inte! Tog med Smilla på en promenad och passade på att träna lite. Hon var pigg och alert, så jag bestämde mig för att åka till Katrineholm. Det var samling 13.30 så det var gott om tid!


Therese Pettersson var det som dömde och hon hade lyckats få in två snurrar på banan! Det var dessutom 8:ans frestelse som första skylt. Tyvärr lyckades vi - omedvetet - att störa en medtävlare genom att jag tog ut Smilla ur bilen innan hon hade kört. Det gör mig så ledsen att jag ska förstöra för någon annan. Jag blev väldigt låg och ofokuserad och hade ingen som helst koll på banan när jag skulle starta. Jag hade i alla fall tränat massor av snurrar och fått mycket uppmuntrande kommentarer när jag skulle gå in på banan. Det kändes riktigt bra. Ja, Smilla får en väldigt lång näsa i 8:an och dessutom var vi på en kon i spiralen, men snurrarna fixade hon galant. Hon var följsam och alert. Både satte sig och la sig snabbt, så jag är riktigt nöjd med henne även om jag inte var säker på att jag hade gjort rätt på banan. Valde att inte vara kvar på prisutdelning. Kände att jag behövde lite annan peppning så jag stack till Nyköping istället för att mysa med Siri och Eliza! Det visade sig att vi hade fått ihop 91 poäng och en 6:e plats på tävlingen! Det är jag jättenöjd med!

















Idag fick Eliza och Gucci vara ute! Det blev mycket bus och spring och en hel del upptäckande! Det var inte så lätt att fota två busiga valpar som var under alla buskar eller på mina fötter!



Jag fick i alla fall ett par söta bilder inomhus!

Idag var jag också med och vägde henne, 3150 gram och gav henne avmaskningsmedel! Registreringsbeviset har kommit - Bryngans Sweet Eliza!

Om två veckor kommer hon att flytta till sitt nya hem i Dalarna! Och då kommer Siri att flytta hem till mig igen!

Inga kommentarer: