tisdag 5 juni 2012

En lång dag....

I lördags blev det en lång dag! Redan kvart 7 hämtade jag upp Annelie och Theo. Vi skulle åka till Mjölby på inofficiell utställning. Det var lite spännande eftersom det var Christoffer Beckman som dömde. Han har själv ställt schappe så han borde kunna rasen bra! Schapparna gick bland de första i ringen så vi var där i god tid! 

Det var fem schappar anmälda; 3 tikar och 2 hanar! Eftersom jag inte kan visa två hundar fick Annelie visa Siri. De var jätteduktiga. Siri visade verkligen sin bästa sida när hon rörde sig i ringen, men tyvärr blev det inget hp och det slutade med en tredje och sista plats bland tikarna! När Christoffer skulle placera hundarna berättade han hur han hade tänkt. Han tyckte att Siri var den hund som rörde sig bäst!

4-årig feminin tik med ett sött huvuduttryck. Bra bett. Något försiktig. Bra rygg, något välvd i länden. Något knappa vinklar fram. Bra vinklar bak. Skulle behöva fylla ut sin bröstkorg mer. Rör sig med bra steg runtom. Fin päls. Fin hund som skulle behövt mer utveckling i alla sina delar. Välvisad!

Sedan var det Smillas tur. Hon var lite hoppig och studsig idag så jag trodde inte alls att det skulle gå så bra. Dessutom tävlade vi mot NORD JV-11 Chappers Cara Mia! Men vi blev faktiskt bästa tik! Smilla hade bättre huvud och bröstkorg!

2-årig feminin tik. Utmärkt huvuduttryck. Bra bett. Utmärkt över och underlinje. Bra förbröst. Väl utfylld bröstkorg för åldern. Okej vinklar fram, kunde önskat något mer vinklar bak. Rör sig med aningen kort steg. Bra päls. Välvisad!

Smilla lyckades slå ut hanen Chappers Aron The Great och bli bäst i rasen.

Annelie och Theo slog också till och blev BIR och dessutom BIG-3.

När vi gick in i gruppfinalen var det bara Smilla och en lancashire heeler. Vi blev BIG-1 och gick vidare till BIS-finalen! I BIS-finalen blev det lite nervöst. Skulle vi åka ut direkt när vi hade väntat hela dagen!? Vi blev kvar efter första gallringen och det slutade med att vi placerade på tredje plats, BIS-3!

Klockan var närmare halv 5 när jag kom hem efter en trevlig, men kall och blåsig dag! Trött och mycket nöjd åkte jag hem med lite rosetter och priser. Jag hade dessutom turen att vinna ett paraply på tipspromenaden!

Bilder kommer en annan dag, när jag fått hem min nya dator!

2 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Jättegrattis till era fina resultat!

Ann-Margret o Vinja sa...

GRATTIS till dom fina resultaten :) Jätte kul att det gick så bra för Smilla :)

Kram