lördag 6 maj 2023

Rallylydnad!

Förra helgen ägnades helt och hållet åt rallylydnad. 

På lördagen var jag skrivare i nybörjarklassen på hemmaklubben i Katrineholm. Kyligt och blåsigt men många duktiga ekipage som klarade kvalificerande resultat!

På söndagen drog vi till Motala där Sälta och jag skulle tävla dubbla avancerad klass. Vädret var betydligt bättre, sol men lite kalla vindar. Sälta var i extas när hon fick träffa sin uppfödare. Som tur var höll sig Anette inomhus när vi tävlade. Banorna var väldigt trevliga med raka linjer och bra avstånd mellan skyltarna. Målsättningen var att ha en bra känsla och att hjälpa Sälta att göra bra rundor.  

På första banan fick Sälta, vid startskylten, doft på något på andra sidan en stenmur och hade svårt att fokusera under de tre första skyltarna vilket resulterade i en felövning.
Trots det fick vi ihop 80 poäng och ett kvalificerande resultat.
Andra rundan kändes bättre. 
Det visade sig också på resultatet då vi lyckades få ihop 97 poäng och kom på andra plats!
I och med de här två kvalificerande resultaten fick Sälta en ny titel, RLD A!

Dagen efter, på måndagen, var det dubbeltävling i Söderköping. Regnet hängde i luften och det var kyligare. Den här dagen fick vi sällskap av Sältas syster, Flora!
Även dessa banor var väldigt trevliga. Vi startade på bana B. Sälta hade betydligt mindre energi vilket kan bero på tröttheten eller på vädret. Hon har en förmåga att tappa energi när det är blött ute. Vi gjorde inga egentliga fel och fick ihop 96 poäng på rundan.
Strax innan vi ska in på andra banan börjar det regna. Enligt Sälta var det århundradets skyfall så det var nästan omöjligt att sätta tassarna i backen. Att sätta ner rumpa eller mage gick knappt. Trots det fick vi ihop 79 poäng och felen var förutom alla sen, ff och bris på så sista skylten, loopen. Väldigt onödiga fel.
Jag är supernöjd med min hund och att jag lyckades hjälpa henne till att göra så bra rundor!
Nu satsar vi mot mästarklassen!

Inga kommentarer: