onsdag 22 maj 2019

Ett uns av hälta!

4 maj var vi i Eskilstuna och tävlade en dubbeltävling i lydnad. Soya hade varit otroligt pigg och glad dagarna innan. Hon sprang lyckligt omkring både på kvällspromenaden på fredag kvällen och på promenaden på lördag morgonen. När jag sedan värmer upp inför tävlingen får jag en känsla av att hon haltade. Det är svårt att se själv så jag sa till domare och tävlingsledare när jag gick in på plan men de såg ingenting.


Däremot kände jag inte igen min hund på planen. Vi hade inga förväntningar på något resultat men det brukar finnas energi och attityd hos henne och då fanns ingenting. Eftermiddagstävlingen kändes något bättre. Jag kan väl i alla fall glädjas åt att hon hade fullt fokus och full fart ut till rutan (även om det blev fel position i rutan). Momentet som gett mig gråa hår på tävlingarna!

När vi kom hem gick vi en promenad och sedan fick hon vila. När det var dags för kvällskissen var Soya väldigt stel och gick orent några steg. Hmm... Söndagen visade hon ingenting. Pigg och glad som vanligt. På måndagen visade hon stelhet och hälta under en kort stund efter morgonpromenaden. 

Jag ringde Ywonne på Hippofysica och fick en tid redan dagen efter. Det visade sig att det fanns en stelhet både i bog och ländrygg. Mycket troligt att Soya hade känt obehag när hon gick in i fotpositionen på tävlingen. Hon fick behandling och det kändes som om hon fick ett betydligt bättre steg direkt efteråt. Nu har vi tagit det lugnt under ett par veckor. Koppelpromenader, minimalt med lydnadsträning och bara några enstaka lite längre promenader. Första veckan fick jag ibland känslan av att hon gick orent men kunde egentligen inte se något. Senaste veckan har hon haft ett väldigt bra steg trots att vi vid några tillfällen tränat lydnad. 

Imorgon blir det ett återbesök och jag hoppas verkligen att hon är okej. Jag vill verkligen sätta fart med de moment vi behöver träna på; hopp - apport, inkallning med ställande, rutan och apportering med dirigering. Dessutom längtar vi båda efter riktigt långa skogspromenader!


Inga kommentarer: