måndag 7 augusti 2017

Schappe-specialen!

Då var det dags att åka till Tånga Hed, Vårgårda och schappe-specialen. Jag tror att jag har varit där varje år sedan 2009 så det har blivit lite av en tradition. Jag gillar inte att köra bil så långt och jag tycker inte om att sova borta men det är riktigt mysigt att vara där. I år hade de väl inte lovat det allra bästa vädret men i sista stund ändrade de sig! Det regnade rejäla skurar på fredag eftermiddagen och på natten men för övrigt var det (i stort sätt) uppehåll. Tyvärr blåste det riktigt rejält och det gjorde att det blev kallt. Det här är nog första gången i sommar som det har används jacka eller dubbla tröjor!

KM:et i lydnad, som brukar vara på fredagskvällen, var inställt pga för få startande. Ganska skönt med tanke på vädret som varit. Istället var det prova på nosework. Och så självklart den sedvanliga och väldigt trevliga korvgrillningen! Och så blev det en trevlig promenad tillsammans med Sara och Alex och deras hundar!

Lördagen tillbringades väl påklädd runt en utställningsring. Soya fick ett VG och det var hon inte ensam om. De allra flesta fick VG. Kritiken var lite svårläst.


 "3 år gammal tik av korrekt storlek. Behöver tid för att utvecklas i kroppen. Feminint huvud. Korrekt vidd i skallen. Bruna runda ögon. Något "köttiga" öron. Korrekt bett. Bra hals. Korrekt topline, svansättning o vinklar bak. Behöver något mer vinkling fram. Lätt benstomme. Korrekt päls. Rör sig fjädrande. Behöver bli stabilare i fronten."


Foto: Digitalimage.se

Efter en promenad och lite vila blev det grillkväll. Blåsigt och kallt att sitta ute och äta så det blev en tidig kväll. Vi fick i alla fall med oss två årsbästa rosetter hem.


Soya blev två i Årets lydnadsschappe 2016 och Smilla i Årets Rallyschappe 2016. 

Söndagen tillbringades på en blåsig rallylydnadsplan. Det var KM i rallylydnad i nybörjarklass och avancerad klass. Trevliga banor var det men svårt för en del. Jag skrev i nybörjarklass och startade sedan mina i avancerad klass.


Smilla startade först och hade väldiga problem i frestelsen men sedan fungerade hon jättebra, även om jag trampade henne på svansen. Hon slutade på 99 poäng och vann avancerade klassen. Hon blev tvåa på KM:et.

Soya tyckte att det var jättejobbigt och ville inte alls gå med ut på plan. När vi kom in till startskylten satt hon fint på höger sida men blev lite orolig och hoppade upp på mig. Då valde jag att börja köra banan och hon lugnade ner sig och gick riktigt bra resten av banan. 96 poäng och delad andra plats och fjärde plats i KM:et. 

Ganska trötta men nöjda for vi hemåt. Jag har haft en supertrevlig helg. Jag har träffat både nya och gamla bekanta. Skrattat mycket och diskuterat en hel del. Vi fick med oss ett par rosetter, en "diamant" och en hel del foder!


Inga kommentarer: