lördag 24 december 2016

Jul!



Nu är det jul igen! Och vart annat år firar vi på juldagen. Så blir det även i år. Jag tycker att det är skönt att få krypa upp i soffan helt ensam på julafton. Bara ta det lugnt och hinna med allt som jag inte hunnit under den sista intensiva veckan!

Förra helgen var det lite julmys med släkten på lördagen och sedan var vi i Stockholm och så The Phantom of the Opera på söndagen. En trevlig heldag i Stockholm alltså! Biljetten fick jag av syskonbarnen i 50-årspresent!


Veckan har varit intensiv med mycket jobb (sena turer), julklappsinköp och städning. Allt ska fixas men det blir ju jul ändå! Julklapparna slogs in på förmiddagen och de sista tomtarna hittade också fram.

Idag tog vi sovmorgon. Gick en timmes promenad i skogen, lyssnade på melodikrysset och åkte sedan ner till Gun-Britt för att fika.


Sedan blev det en dryg timmes promenad i Jurslaskogarna innan vi åkte hem. Hem för att ge hundarna det stora julbadet! De var rejält smutsiga... Tänk så olika de är. Smilla gillar inte att bli borstad men kloklippning och bad går bra. Hon hoppar självmant ner i badkaret när man ropar på henne. Soya däremot tycker om att bli borstad och få klorna klippta men när det gäller bad får man hämta henne. Hon piper och känner sig väldigt ynklig i badkaret även om hon är still! 




Nu har joggingbrallorna åkt på, revbensspjällen står i ugnen och Kalle visas på teve. En härlig julafton helt enkelt! 





Inga kommentarer: