söndag 31 oktober 2021

Rally i Gamleby

 



Igår drog vi i väg till Gamleby för att tävla rallylydnad. Det var Sältas första tävling inomhus och dessutom i ett ridhus. Det kunde ju gå precis hur som helst! Vi har aldrig tidigare varit i närheten av ett ridhus och den lilla damen har en viss förkärlek till djurbajs!

Vi stack i väg tidigt, redan vid 7.30, för att hinna se nybörjarklassen. Lite mörkt och periodvis väldigt dimmigt på vägen ner. 

Thina debuterade med sin Orca och fick till två bra rundor med kvalificerande resultat. Efter lunchen var det dags för fortsättningsklassen. Inga konstigheter på banorna men frestelsen var med på båda. I den första var det en burk med ost och en leksak och på andra banan var det en burk med kycklingragu och en leksak. Hmmmm.... Förutom miljön en skylt som kan bli en svårighet. Att det dessutom fanns en spegel längst kortsidan av ridhuset skulle ju krångla till det. Egentligen tycker jag inte om att tävla inomhus när man inte kan ha hunden med sig eller kan värma upp precis som man vill men det är ju bara att gilla läget. På den första rundan fick två hundar värma upp medan en hund var på banan. Under andra rundan var det en hund + den tävlande i ridhuset. 


Även om vi hade ett bra fokus innan vi klev in på banan blev det en ofokuserad start. Något lät och Sälta var tvungen att titta vilket gjorde att jag tappade lite fokusering. Lite nos och lite tittande runt omkring men ändå en bra känsla av att vi jobbade tillsammans. Inga problem i frestelsen även om jag tror att hon kände doften redan vid skylt 10. Då sackade hon lite. Väldigt nöjd med de 87 poäng vi fick ihop.


Andra rundan var Sälta rätt trött och jag tyckte att hon gick ner med näsan mer. Jag fick jobba mer men det kändes ändå okej. Vi fick ihop 88 poäng och därmed också titeln RLD F!



Thina och Röjja fick också till två kvalificerande resultat och en titel, RLD F, så vi firade med lite god mat i Valdemarsvik. 

Efter en hemresa med dimma och mörker var det skönt att komma hem efter drygt 12 timmar. 

Idag tar vi en vilodag! Långa promenader och lite plock här hemma.













1 kommentar:

Erika Nilsson sa...

Så roligt med RLDF. Stort grattis!!