tisdag 6 juli 2021

Lydnadskurs!

Äntligen semester och den påbörjades med två dagars lydnadsträning med Sophie Schelin på Katrineholms Brukshundklubb! Det är tredje året vi är på kurs med henne!


Det blev två varma, intensiva, trevliga och välfyllda dagar. Pga sjukdom så blev vi bara fem deltagare så alla fick gott om tid tillsammans med Sophie. Vi fick fyra pass var per dag, ca en timme effektiv tid. Tid som ägnades åt det vi själva ville.

Vi började träna engagemang, fokus och uthållighet. Att höja aktivitetsnivån och komma in i ett tävlingsmood. Direkt från lek var det fotposition med hjälp av godis och sedan var det tävlingshänder och inget prat! Det passet kördes i spöregn men det fungerade bra ändå! Sälta jobbade på som om inget regn fanns!

Passet efter jobbade vi med läggandet. Snabba, snygga lägganden utan handtecken. Vi fick många tips.

Efter lunchen blev det ett pass med apportering, eller gripande av apportbocken och ett med inkallning med störning. Båda passen blev jättebra även om det på inkallningen låg folk på gräsmattan och nästan lockade på den gulliga hunden.

Idag var det en intensivare värme, nästan kvavt och hundarna var trötta. Det blev fyra pass idag med. Första passet en kedja av tre moment. Två som vi kunde bra och ett som skulle belönas upp. Vi tog följsamhet, sättande under gång och hopp. Hoppet var jättesvårt, som det ofta är första försöket, men vi tips om hur vi kan träna.

Sedan tog vi ett pass och belönade upp följsamheten. Vi provade även lite tasstarget. 

De sista två passen jobbade vi med ingångarna på inkallningen och första försöken på vittringsapporteringen men då var Sälta rejält trött. Vi fick i alla fall tips på hur vi kan träna.

Vi var även med på gruppmoment och tränade lite platsligg i utkanten av gruppen.


En mysstund med bästa instruktören är inte fel.  Sophie tyckte att det var kul att jag hade en hund med lite motor eftersom jag har kämpat så med Soya.

På vägen hem stannade vi vid Aspen och badade!

Nu är vi rejält trötta men väldigt inspirerade!

Inga kommentarer: