söndag 30 augusti 2020

Utställning i Västerås!

 Igår var vi på Svenska Hundklubbens utställning i Västerås. Hela veckan hade jag haft koll på vädret. Det visade allt från heldagsregn med 30-35 mm till enbart mulet. Igår verkade det som om det skulle bli runt 0,2 mm vid 14-tiden, alltså nästan ingenting. I corona-tider är ju allt väldigt uppdelat och vi fick komma in på ring-området 13.15, en kvart innan det skulle börja. Det fanns ett tältområde i anslutning till ringarna där man kunde vara.Vi var där i god tid men bedömning var lite försenad. Några regndroppar föll. Vi skulle in som nummer 6 i ringen och precis när bedömningen började, började det också regna ordentligt. 





Sälta fick ha regntäcke på sig för att klara pälsen. Det är inte roligt att ställa ut en genomblöt pälshund. Nu var domaren så trevlig så vi fick stå inne i deras stora domartält. De flyttade undan lite grejor och plötsligt fick hundarna plats under tak. Det var en väldigt konstig utställning eller domare. Han tog överhuvudtaget inte i Sälta. På hanhundarna kollades kulorna men för övrigt tog han överhuvudtaget inte i hundarna. Tänderna visade vi själva och sedan tittade han mycket på rörelser. Sälta fick i alla fall en bra kritik av domaren Daniel Bensusan Duque.



Sälta var ensam schappe så hon blev bästa valp och så började den långa väntan på finalen. Regnet fortsatte mer eller mindre hela tiden så vi satt långa stunder i bilen. Det blev en väldigt lång väntan, drygt 3 timmar. Klockan var närmare 18.30 när det var dags för finaler. Nio stycken valpar plockades in i finalen. Nu var det en annan domare, Marianne Jaeger. Vi fick springa ett varv i ringen, först de stora hundarna och sedan de som var mindre. Domaren tittade knappt. Hon förflyttade sig inte någon gång från mitten av ringen. De fyra som placerades var (i alla fall tre av dem) valpar som hon dömt i sin ring. Vi blev oplacerade denna gång. Tycker att det är lite tråkigt när domaren inte ens tittar på hundarna i ringen. Nåja, jag vet ju att jag har världens finaste Sälta i alla fall. 

Tjugo i åtta åkte vi in i Äsköping, stannade till och köpte en pizza innan vi åkte hem rejält trötta.






 

Inga kommentarer: