lördag 16 november 2019

November!

Mörkt, grått och trist! Känns som om det aldrig blir ljust. Jag har timer på mina lampor så att de lyser när väckarklockan ringer på vardagarna. I morse när jag vaknade hade lamporna släckts. Det var så mörkt i rummet att det kändes som om det var mitt i natten trots att klockan bara var halv 8.

När såg jag solen senast? Ingen aning. Det har varit disigt och dimmigt hur länge som helst. Idag var det ingen dimma men regnet hängde i luften. Jag tappar ork, lust och motivation. Känns som jag är trött för jämnan. Orkar inte ta tag i något. Träna hund? Känns som det kvittar. Tvätta golv? Blir snart lika smutsigt igen. Tvätta bilen? Spelar väl mindre roll eftersom det ser ut som det gör på vägarna.

Långa promenader blir det i alla fall. Man kan ju lika gärna gå en lång runda när man ändå är ute. Soya blir ju lika smutsig ändå! I dag blev det en runda som tog nästan 2,5 timme.


Lite träning blir det, både inomhus och på promenaderna. Idag fick det bli lekträning med kampleksaken, bärande av föremål, fotposition, olika vändningar och byten av sida i rallyn samt lite arbete med att ha fyra tassar i backen.


Men allra mest njuter vi av att vara lediga och inte ha några tider att passa.


Vi går ofta längst elljusspåret och de senaste 3-4 veckorna har det blivit uppbökat bredvid spåret.


Det blir fler och större ställen för varje gång vi går där. Än så länge har vi inte sett några vildsvin men jag antar att de finns i närheten. De senaste gångerna vi har gått där har Soya vid flera tillfällen stannat och spanat in i skogen. En gång blev det till och med en konstig morrning när hon tittade in i skogen. Då skyndade vi oss vidare! 


Nu biter vi ihop och hoppas på att snart få se skymten av en blå himmel och en härlig sol igen!







1 kommentar:

Erika sa...

Känner igen den där tröttheten. Minns inte när solen visade sig sist. Jaja, plötsligt händer det... :-) !