lördag 28 juni 2014

Ännu ett valpbesök!

Så var det dags för ännu ett besök hos valparna! Vädret var inte det allra bästa! Jag hade hoppats på sol men även om regnet hängde i luften klarade vi oss hela förmiddagen! Idag var även lite gamla bekanta där, Birgitta, Sara och Alex! Det blev mycket mys med valparna och mycket prat!

Valparna har fått sina namn efter operasångare! Min Soya kommer i stamtavlan att heta Bryngans Maria Callas! Hanarna heter Bryngans Luciano Pavarotti och Bryngans Placido Domingo! Än så länge har de inte ärvt sångarnas röstresurser (och det kanske är tur det)!


Domingo!


Soya!


Syskonkärlek!


Soya och Pavarotti!


Alla tre godingar!

Soya! 


Soya!


Domingo!


Domingo och Pavarotti!


Domingo!


Pavarotti!


Domingo!


Soya och Gucci!


Mer lek! Soya och Gucci!


Soya hittade något spännande!


Och här är ännu mer spännande saker! Ett hål!


Man blir trött av att utforska världen!

Jag tror inte att jag behöver skriva så mycket! Bilderna säger nog mer! Sådana sötnosar! Trygga, positiva och nyfikna! Keliga och framåt! Jag upptäcker nya saker varje gång jag ser dem! Det är tur att det bara är en tik, annars hade jag haft svårt att välja! Hanarna är så härliga båda två! Pavarotti var den som jag fastnade för först, kelig och lugn, men Domingo växer för varje gång jag ser honom! En underbart härlig hund som jag nog hade valt! 

Två och en halv vecka kvar till Soya ska flytta hem till oss! Jag hoppas verkligen att vi ska trivas ihop; Smilla, Soya och jag!!!

tisdag 24 juni 2014

Så var det dags igen!

Jaha, då skulle vi tävla igen! Även den här gången i lydnadsklass 2 och nu på hemmaklubben! Anledningen till att vi "tragglar" i tvåan är att jag inte har några tävlingsnerver! Jag vill få samma känsla och samma kontakt och glädje som när vi tränar tillsammans! På tävling fungerar det inte! Vårt fria följ som känns lätt och säkert på träning är helt ofokuserat och närmast bedrövligt på tävling! Jag tror att det blir bättre om jag blir mer fokuserad på tävling och mindre nervös!

Gårdagens väderprognos visade att det skulle bli regn på eftermiddagen i dag! Smilla älskar INTE regn! Men idag visade visade SMHI uppehåll! Tack snälla! Nu öppnade sig himlen ändå precis när jag parkerade bilen! Visserligen bara en kort skur! Hmm... Försökte övertala mig själv om att vi älskar att tävla och träna när det är blöt!

Vi fick startnummer 6 av 8 startande! Det kändes helt okej!

Platsliggande 5! Sitter upp! - Hon lägger sig jättebra men efter bara 15-20 sekunder sätter hon sig upp och sitter jättestill hela tiden! Hunden bredvid var lite orolig och bytte sida några gånger!

Fritt följ 6,5. Nosar, dk, hoppar, sent sättande, avslut. - Ja, inte var det min samarbetsvilliga hund som var med! Mycket okoncentration, bus och nos! Blir så besviken på mig när jag vet hur bra hon kan på träning!

Läggande 7! Slarvig framföring, dk. - Bus!!! På fot-kommandot studsar upp mot min hand och sedan full fart framåt någon meter innan jag får stopp på henne och in vid sidan! Resten är jag nöjd med!

Inkallande 10! Mycket bra! - Riktigt nöjd! Här börjar jag känna igen min hund!

Sändande med ställande 10! Bra! - Peppar henne tidigt att det är rutan. Siktar in henne ordentligt men blir väldigt osäker när hon sätter upp nosen i blåsten och bara tittar mot funktionärerna. Tycker att jag får lite gensvar från henne och skickar! Hon går ut i full fart mot rutan! Jag är alltid så osäker på när jag ska ge Stanna-kommandot men den här gången fungerar det perfekt! Hon ställer sig jättesnyggt mitt i rutan! Så nöjd!!!!

Apportering 9! Slarvigt upptag! - Kan bara hålla med men är nöjd med ingången och avlämnandet!

Hopp 8! Islag! - Hon har varit slarvig på hindret på träning! Vi valde att hoppa fem brädor men hon slarvade ändå på ut-hoppet!

Fjärrdirigering 8,5! Dk, ställer sig! - Lilla sötnosen! Hon gör de två första skiftena jättebra men sedan testar hon stå (!!!), jättelycklig tills hon kommer på att det är fel! Hon skulle ju sitta! Avslutar det hela bra!

Helhet 9, trevligt ekipage, bra tempo och mycket glädje! - Ja, vi tar oss på slutet! Varför kan vi inte fixa till det från början???

Tävlingsledaren och en skrivare kom fram efteråt och sa att det var en så härlig hund med så mycket glädje! Domaren hade tydligen sagt på inkallningen att hon höll på att springa ifrån pälsen! Känns skönt med positiva och uppmuntrande kommentarer för det ser man ju inte själv!

I slutänden fick vi ihop 156, 5 poäng och var snubblande nära ett första pris (man ska ju ha 160 poäng). Resultatet spelar ingen roll utan känslan på andra halvan av tävlingen var den viktigaste! Men om hon hade legat på platsen, nu ska man ju aldrig tänka så, men om vi hade fått full pott där hade vi haft dagens bästa resultat i lydnadsklass 2!


Min finaste Smilla, LPI LPII RLD N RLD F Humbledoes Wilda Alma!!!!


måndag 23 juni 2014

Kurs!

Ikväll var det dags för kurs igen! Kom iväg skapligt från jobbet (en kvart tidigare) så jag hade lite tid på mig! Tog med Smilla och korvpåsen och åkte till stan! Då upptäcker jag att jag glömt ryggsäcken med alla hundgrejor..... Lite extra har jag i bilen men....Ingen ordentlig apportbock, ingen metallapport och inga vittringspinnar. Jo, jag hittade en längst ner i fickan! Som tur var skulle vi göra mängder av fritt följ i dag! Peta med alla svängar, höger, vänster, höger sitt, vänster sitt! Kul och det gick faktiskt riktigt bra! Smilla är lite för långt ifrån mig speciellt i höger svängarna så där fick vi tips om hur vi skulle träna och det känns som om det kan fungera!


Lite annan träning blev det också men Smilla var rejält trött efter fria följet! Och dessutom började det att regna (förutom blåsten som höll på hela tiden)! Körde bara lite enkla saker men jag är riktigt nöjd! Tävling i morgon och sedan ska vi satsa helhjärtat på lydnadsklass 3!

Passade också på att prata lite valpkurs för Soya! Det var helt okej att börja när de var 10 veckor så det blir snart! Spännande!!! 

söndag 22 juni 2014

Ledig söndag!

Vad gör man en ledig söndag!? Jo, ägnar sig åt sitt intresse - alltså hund!

Smilla och jag började med en långpromenad i skogen innan vi åkte iväg för att träna lydnad och rallylydnad! Det blev drygt tre timmar med träning, fika och prat! Lite regn men vad gör det när man har trevligt tillsammans! Sju stycken var vi allt som allt och jag tror att de flesta var nöjda med träningen!

Vi varvade den långa rallylydnadsbanan (med mycket högerhandling) med lydnadsmoment (fritt följ, läggande, inkallning, apportering, rutan och fjärr). Vi passade även på att köra gruppmoment (både sitt och ligg)! Jag är nöjd med min träning, förutom första rundan i rallyn och vissa småsaker (Åttans frestelse samt högerhandling i spiralen) men med lite kritiska ögon och en del tips och råd blev det bra till slut!

Efter en snabb lunch, packade vi ihop och åkte mot Nyköping och lite valpmys! Eller mycket valpmys!!! Åh, vad de växer! Det var inte lätt att fota idag! De var kvicka som, jag vet inte vad....Och sitt stanna kvar hade de inte hört talas om! Alla tre är trygga, keliga och framåt! Men jag tror att Soya är den som är mest nyfiken och tar för sig mest! Skosnören, byxor och fingrar var populära! Det blev tre timmar hos Inga-Britt!













Grabbarna!




















Nu längtar jag verkligen tills jag kan hämta hem min lilla Soya! 3,5 vecka är det kvar!!!

Det kan knappt bli bättre en ledig dag! Massor med hund och trevliga människor att umgås med!

lördag 21 juni 2014

Midsommar

Så var det midsommar igen och traditionsenligt tillbringades helgen i Julita! Som vanligt blev det en stund på Julita Gård, skillnaden i år var att jag inte jobbade! Tittade lite på pionerna! Det finns massor, jättefina pioner. Hann se stången resas och fick även äran att dansa runt stången med Ylwa och Tor! Sedan blev det fika och lite lottköp, dock inga vinster, men någon ska väl sponsra Julita GoIF! Eva, Ylwa och Tor åkte en runda med häst och vagn! Efter ett par timmar åkte vi hemåt!






Fika med jordgubbstårta!


 

Spänd väntan på hästen!



Lite pirrigt var det!


Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Vi var 12 runt bordet!


Sotis passade på att mysa lite när det fanns gott om folk att krypa upp hos!


Midsommarblomster!


Och allsång blev det!


Midsommarstången ställde vi på bordet!


Sill, lax, potatis och prinskorv var det till förrätt. Grillat med potatis, sallad och sås till varmrätt och långt senare blev det rabarberpaj och massor med vaniljsås till efterrätt!


Öl, vin, snaps, cider, cola och juice! Det gick att välja nästan vad som helst att dricka!


Smilla njöt också av allt folk!


Margareta, Monica, Niclas, Viggo och Nelle dök upp lagom till femkampen. Självklart var Stella med också!


Herrar mot damer i femkampen! Blåsrör, bollkastning, pil, kubb och boule! Damerna vann kubben och boulen blev jämn, fast killarna ledde med 6-0 en period! Killarna vann med 4-1!!! Grattis!


Åskådare och heja-klack!

Klockan var över 23 när jag påbörjade promenaden hemåt! Nästan en timme tar det att gå men det var fortfarande ljust! Mötte Anni och Smilla på vägen hem och fick en liten pratstund! 

Idag har jag gjort årets ideella insats och suttit två timmar i entrén på Julita Gård tillsammans med Lena! En hel del folk även idag!