lördag 19 januari 2019

Sörsjön!

Vi tog bilen till Sörsjön för att gå en sväng idag. Vi började på 5-kmspåret och avslutade med milspåret! Allt som allt blev det 7 km.



Det var bara ett par minusgrader och bitvis såg vi solen. Det blev en härlig runda. Kaffetermosen hade jag lämnat i bilen för jag trodde att det skulle vara kallare så jag tänkte mig fikat i bilen innan vi åkte till stan för att fixa lite ärenden. 

När vi kom tillbaka till bilen upptäckte jag att min bilnyckel inte fungerade. Det gick inte att öppna och min bil har (tydligen) inget nyckelhål. Den går inte att låsa upp manuellt. Den nyckeln som jag brukar använda hade indikerat att batteriet började bli dåligt, därför valde jag att ta extranyckeln idag. Ett dumt beslut kan tyckas i efterhand. Ja, min andra bilnyckel var kvar i lägenheten. Inga problem - förutom att jag hade valt att lägga min nycklar kvar i bilen för att inte tappa dem. Nåja, syrran har extranyckel. Men nu var de i Göteborg på tv-inspelning och min lägenhetsnyckel låg i deras bil. Som tur var fanns det några räddande änglar som började med att försöka värma batteriet till min nyckel så att det skulle gå att öppna dörren, vilket inte fungerade. Sedan plockade de ut sina batterier för att se om något passade i min nyckel. Nej, det gick inte. Till slut kom en av killarna på att han hade nyckeln till jobbilen med sig och där fanns ett batteri som passade min nyckel och nu kunde jag öppna bilen.


Jag åkte till stan och uträttade en del ärenden utan att låsa bilen. Jag sprang också in i klockaffären och bad dem byta batteriet i min nyckel! 40 kronor och nu fungerar den. Nu ska batteriet i den andra nyckel också bytas så att jag inte råkar ut för samma sak någon mer gång. 

Ett stort tack till de för mig helt främmande killarna som hjälpte till så att jag kunde låsa upp min bil. Härligt att det finns hjälpsamma människor!!!!


Inga kommentarer: