söndag 1 oktober 2017

Rallylydnad x 3!

Hela helgen har ägnats åt rally! Igår var det dubbeltävling i Eskilstuna och idag var det tävling i Söderköping! Vi har inga stora krav på oss att klara några 90 poäng men jag vill att vi ska ta med oss en bra känsla.

Första tävlingen igår dömdes av Marketta. En bana med många byten och många "sväng"-skyltar av olika varianter. Inga egentliga svårigheter bara huvudet var med. Det största problemet för oss var nog att det var så blött i marken!


Smilla var först ut. Hon var riktigt seg och ville inte alls vara med. Känslan var bedrövlig men vi jobbade på. Det blev inte alls så mycket minus som jag trodde. Hon (som hon ibland kan få för sig) gör en snurr vid bakombytet. Vi fick ihop 78 poäng i alla fall!


Efter en hel dels väntan är det dags för Soya. Precis innan vi ska in på planen kommer det en liten jättesöt schappe-valp en bit bakom oss och Soya har svårt att släppa fokuset på den. Jag blir lite orolig men väl inne på plan släpper den känslan. Det är hon och jag och hon gör det allra bästa hon kan. Lite övertaggad är hon och går nästan på tårna men hon sköter sig bra. Fram till sista hoppet. Där blir hon så övertänd att det här med att backa i frontposition bara inte går. Jag är supernöjd med hennes attityd och vi slutar på 84 poäng.


På eftermiddagen har solen värmt på ordentligt och planerna är torra. En kul bana som döms av Annelie. Den stora stötestenen är frestelsen. Igår innehöll den sill!


Måste säga att jag faktiskt inte trodde att Smilla skulle vara så intresserad av sillen men det var hon. Jag fick kämpa som bara den genom frestelsen två gånger på höger sida. Många minus kan man få då. Efter frestelsen blev det en helt annan hund som var superkul att jobba med. Vi slutade på 72 poäng!



Soya jobbade på riktigt bra men var lite övertaggad. Tror nog aldrig att jag har sett henne gå så mycket "på tårna" på rallyn. Hon brukar kunna vara lite låg på tävlingarna och då hinner vi med att göra det vi ska. Här exploderade hon efter första hoppet och tog ett tokryck. Som tur var fick jag stopp på henne innan hon lämnade plan. Misstänker att hon hade koncentrerat sig så mycket under frestelsen att det bara pös över på henne! När jag väl fick tillbaka henne till sidan fick jag gå väldigt stramt för att hon inte skulle explodera igen. Och vid andra hoppet var det nära.... Då kunde hon inte heller koncentrera sig på att stå i frontpositionen. Är så glad över hennes attityd även om det bara blev 73 poäng.



Idag började jag med att skriva nybörjarklassen på förmiddagen. Många duktiga ekipage som startade! Efter lunch var det dags för oss att tävla mästarklass och idag var det Therese som dömde. Även detta var en bana med många byten. Konen oroade mig lite. Vi har inte skickat till kon på väldigt länge utan bara tränat lydnadens runda kon. Att ett hopp stod i riktning mot vårt "läger" kändes också som en utmaning men jag kände att vi skulle chansa!


Idag var Soya först ut! Även idag var hon överladdad och jag var tvungen att strama upp mig för att hon inte skulle gå mig ur händerna. Så nöjd med hennes attityd men vi hade många fel övningar idag. Även Soya snurrade på bakombytet idag, något som hon inte tidigare har gjort. Och så missar hon på frontmomenten - backa i frontposition blev helt snett och även skylt 413 blev sned. Däremot klarade hon konskicket utan problem och fick beröm för sitt backa på vänster sida! 62 poäng fick vi ihop men med tanke på 3 felövningar är det ändå rätt bra.


Smilla var inte riktigt med i början. Det var en lång ingångssträcka och där försöker hon byta till vänster sida. Mitt fel som var ofokuserad naturligtvis. Även idag får hon till en snurr på bakombytet fast vi tränat innan. Och så strular skylt 312 där vi vänder från varandra. Men efter det är hon helt fokuserad på mig. Visst blir det några avdrag men känsla är så bra. Jag hade bestämt att det här skulle vara Smillas sista tävling men nu vet jag inte! Vi fick ihop 75 poäng!


Fortfarande är vi långt ifrån 90 poäng men vi har en bra känsla!

Efter mina starter i mästarklass skrev jag i avancerad klass också! Lite trött stannade vi till vid Petersburg och gick en sväng innan vi åkte hemåt. Efter maten har hundarna sovit gott och jag kan snart tänka mig att krypa ner i sängen också. Ska bara kolla lite på SBK tävling först. Motala har visst en rallytävling i januari.....









Inga kommentarer: