söndag 29 maj 2016

Tävling!

I fredags var det dags för lydnadstävling med Soya. Lydnadsklass 1 i Söderköping! Vi har ju lyckats få ihop två första pris, alltså mer än 160 poäng, och sedan har vi några tävlingar mellan 150 och 158 poäng. Nu var det alltså dags att försöka få ihop det sista första priset för att få ett LP.


Vi fick startnummer 8 av 9 startande. Vädret var väl inte riktigt vår favorit. Periodvis var det regn. Nu är inte Soya lika påverkad som Smilla av regnet.

Tävlingen gick bra, eller det kändes bra i allafall. Soya var fokuserad på mig och vi jobbade faktiskt ihop! Tyvärr la hon sig inte på läggandet under gång och så det blev en nolla. Tyckte själv att känslan på linförigheten var bra så jag blev lite besviken på betyget men det är domaren som ser och som dömer. Vi fick i alla fall ihop 154, 5 poäng.



Känslan pendlar mellan besvikelse och misslyckande och glädje över att Soya faktiskt var fokuserad. Jag vet ju vad jag har i snöret och jag vet hur mycket jag har jobbat för att komma hit där vi är. Men jag vet ju att hon kan läggandet.....


Jag såg ju också efter doftprovet i onsdags hur hon växte när hon kände att hon hade klarat det och fick beröm. Min finaste Soya! Det syntes hur glad hon blev av berömmet! Ibland känner jag att jag ska ge upp och nästa stund vill jag ha revansch eftersom jag vet att vi kan!


Resten av helgen har vi varit på landet och bara haft det skönt. Lördagen ägnades åt långa promenader, trädgårdsarbete, biltvätt och lite träning. Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen så en del av det som var tänkt får vi vänta med. Bilen skulle städas invändigt och hundarna borstas men det fungerar inget bra när det regnar. Istället blev det städning i stugan och ett svettigt pass på gymmet! Bra uppladdning inför nästa jobbarvecka! Och imorgon ska jag anmäla mig till nästa lydnadstävling! 

onsdag 25 maj 2016

Doftprov

Idag var det dags för doftprov i eukalyptus. Man måste ha ett godkänt doftprov för att få tävla i nosework. Inte för jag vet om jag ska tävla framöver men idag var det i alla fall dags för doftprovet. Lite nervös var jag när jag åkte till Katrineholm. Det här är ju helt nytt för mig. Med Smilla har jag "tävlingstränat" en gång men Soya har aldrig gjort det. Det är svårt att förbereda sig!

Doftprovet går till så att man i en lokal inom 3 minuter ska hitta den kartong av tolv utlagda som innehåller doften. Själv har man inte en aning om var doften finns! Det gäller att lita på hunden och våga vänta ut den så att det inte blir fel!

Jag hade möjligheten att välja vilken hund jag skulle börja med och valde då Soya. Hon fick startnummer 4 och Smilla fick nr 17. Anledningen till att jag började med Soya var att hon är mer försiktig och inte lika självgående som Smilla. Även om det flyttar doften så var jag rädd för att jag skulle försöka styra Soya mot den kartong som Smilla markerat.

Jag hade inte jättestora förhoppningar om att Soya skulle fixa det här men hon förvånade mig verkligen. Visst var hon lite ofokuserad ett tag, det satt ju några konstiga personer där och massa möbler fanns också, men hon jobbade med näsan och gjorde en bra markering. Ner med näsan, upp med tassen på kartongen och så blicken på mig. När jag inte sa något vände hon sig mot kartongen igen! Markerat sa jag och det var rätt!!!! Godkänd! Lyckades också belöna med rösten så att jag såg hur glad och stolt Soya blev!!!



Så var det Smillas tur! En helt annan attityd än Soya. Hon såg inget annat än kartongerna och några flög en bit men hon var rätt fokuserad ändå! En snygg markering fick hon till även hon med en tass på kartongen (vilket vi inte har tränat på)! Ännu en godkänd hund!!!




Fina hundar, fina rosetter och en stolt matte! Bra jobb av hundarna och jag kunde hålla fokus och låta hundarna jobba självständigt. Jag väntade ut dem och fick till bra belöningar som gladde mina hundar!


Stannade till vi Glotternskogen på hemvägen och gick en sväng! Nu ska vi tröttisar krypa ner i sängen!








söndag 22 maj 2016

Rallylydnad i Motala!

Idag var det dags för rallylydnadstävling i Motala. Det var dubbeltävling i fortsättning och mästare och jag hade anmält båda hundarna, alltså fyra starter!

Första samlingen var mästarklass A klockan 8! En kul bana men jag gjorde en miss efter skickande till kon och tog in Smilla på fel sida. Jag kom på det när jag kom fram till nästa skylt och fixade till så hon var rätt. Trodde nog att vi skulle få massa poängavdrag men det blev bara 7 minus (nos, oro och bris). Många sena sättanden på höger sida var det men tydligen inte så mycket att det drogs på det. Vi slutade på 85 poäng och en 6:e plats!



Kommentaren fin runda med fin kontakt och följsamhet gläder mig eftersom det inte riktigt kändes så även om hon var med mig.

Klockan 10 var det dags för banvandring i fortsättning A. En kul bana som inte bjöd på några större svårigheter förutom att det hade blivit väldigt varmt och Soya var rätt ofokuserad! Att börja med snurr och hopp är inte det lättaste då! Jag fick jobba en hel del men hon var ändå med. Ett problem var att hon gärna ville "sitta fint". Något som ger en del avdrag..... Men i slutänden fick vi ihop 87 poäng och en 5:e plats. Det här kvalificerande resultatet ger oss också titeln RLD F!



Snyggt ligg! Jättefint samarbete med härlig hund. Söta sitt vackert men tyvärr avdrag för dem blev kommentaren vi fick!


RLD N RLD F Bryngans Maria Callas!

Klockan 12 var det dags för nästa banvandring! Mästarklass B! En rolig men klurig bana där det verkligen gällde att hålla fokus. Vi var sista startande i vår grupp men innan det blev vår tur var det dags för banvandring i fortsättningsklass B (kl 13). Jag gick ett varv på fortsättningsbanan innan jag drog iväg för att hämta Smilla. Då var det bara två hundar (den ena var redan på banan) kvar innan det var vår tur. Fokuset på banan räckte inte till även om vi hade ett bra samarbete och när jag hade gått fel i tredje slalomen och i första frestelsen valde vi att bryta och kliva av banan med en bra känsla av samarbete!



Det här är verkligen en bana som jag vill prova på hemma!


Finaste Smilla som verkligen ville samarbeta på eftermiddagen!

Försökte att fokusera på fortsättningsbanan istället, den som jag bara gått en gång! Soya var betydligt mer fokuserad och det flöt på riktigt bra! Vi hade en otroligt bra känsla när vi klev av banan! Det visade sig räcka till 92 poäng och en tredje plats! 



Här fick vi kommentaren: Otroligt vackert trav (?). Ni är härliga att se på!


 Våra resultat känns ännu bättre när man läser på SBK tävling! I fortsättning A blev 65% godkända, 13 av 20. I fortsättning B var det 47% godkända, 9 av 19. I mästarklass A var det 61% godkända, 16 av 26. Och i  mästarklass B var det 48% godkända, 12 av 25.

En varm tävlingsdag med roliga banor blev det. Nu är vi tre tröttisar här hemma och inget mer kommer att bli gjort idag!
















tisdag 17 maj 2016

Köpenhamn!

I helgen var det dags! Jag hade ju fått en resa till Köpenhamn av min syster och svåger i födelsedagspresent! Syrran och jag skulle tillbringa 2 dagar i den danska huvudstaden!

Jag hämtade upp Eva 5.15 på lördag morgon för fortsatt resa mot Skavsta.


Strax efter 8 landade vi i Danmark och tog tåget till stationen i Köpenhamn (ca 13 minuters resa).





Vi började med frukost innan vi begav oss ut på rundvandring i staden! Och vandring blev det! Först på lördagen och sedan en dubbelt så lång vandring på söndagen! Det fanns mycket att se!





Statyer, kyrkor, andra fina byggnader och så Ströget!


En välkänd figur hittade vi i bokhandeln!


Mängder av wienerbröd som vi bara tittade på!


Det runda tornet , Rundetårn, var en upplevelse! 34,8 meter högt och med en underbar utsikt!



Vägen upp var 209 meter!


Halvvägs upp hittade vi en utställning, Svend Otto S illustrationer, med många välbekanta bilder.



Utsikten!


Sedan tog vi oss till Nyhavn.


Där läskade vi oss med ett glas Cava.




Sedan gick vi vidare till Amalienborg, slottet där regenterna bor när de är i Köpenhamn! Hissad flagga betyder att de är hemma!



Där var det vaktavlösning!


Vi gick förbi Marmorkyrkan, där vi tog en korv till lunch. På söndagen var vi tillbaka vid kyrkan och tänkte oss en rundvandring i tornet men tyvärr var det stängt!



Vi tog oss tillbaka till Nyhavn och valde att ta en guidad tur med båt! Trevligt men bitvis var det rejält regnväder så blöta och frusna gav vi oss av till hotellet efter en timmes rundtur!


Operahuset!


Den lilla sjöjungfrun!

Efter ett par timmars vila på hotellet gav vi oss iväg för att äta middag!


Det är svårt att tro att det här är en restaurang!


Spännande mat, men väldigt god! Vi valde stekt svin (den översta rätten).




Och efterrätterna var supergoda! Vi valde två som vi delade på! Cheesecake och vit chokladsorbet!


På en annan restaurang valde vi att ta den drink, en strawberry margarita! Det var hur mycket som helst att dricka!

Sedan blev det en tidig kväll på hotellrummet. Vi kröp i säng och tittade på melodifestivalen. Ja, jag såg väl bara två-tre låtar innan jag sov!



Söndagen började vi med en god hotellfrukost, som avslutades med kaffe och (ett rejält sött) wienerbröd! Det fanns sju sorter att välja på!

Sedan gav vi oss ut på vandring igen! Vi siktade på Christiania och på vägen dit stannade vi vid en kyrka där man skulle kunna klättra upp i tornet. Drygt 400 trappsteg skulle det vara och de sista 75 skulle gå utanpå tornet. Vi hade sett det under båtturen. Tyvärr var det stängt!








Efter rundturen i Christiania fortsatte vi bort mot Den lilla sjöjungfrun!


Nu fick vi se henne framifrån!


Sedan tog vi en sväng i Kastellet!






Ett härligt område att promenera omkring i!

Vi såg fler statyer och fler kyrkor! 






H C Andersen



Vi tittade runt lite utanför Rosenborgs slott innan vi gick in i den Botaniska trädgården!








Vilka stenpartier och vilka palmer vi fick se! Tyvärr var inte orkidéhuset öppet.



Vi lunchade med danska smörrebröd. En smörgås med 20% bröd och 80% pålägg. Jag valde en med rostbiff!

Ganska trötta i fötterna och lite möra i kroppen åkte vi mot flygplatsen vid 18-tiden. Vi fick en extra timmes vila på flygplatsen men det var bara skönt. Inget blev det shoppat men vi fick besökte massor av sevärdheter. God mat och dryck unnade vi oss! Strax efter klockan 23 blev det en lite guppig landning på Skavsta. En intensiv men mysig helg var till ända!

Tack Eva och Micke för en toppenpresent! Tack Julia för att du tog hand om hundarna så att jag kunde åka!