tisdag 29 december 2015

Ledig!

Det bästa med att vara ledig är att jag inte har några tider att passa. Jag kan styra min dag som jag vill. Vi njuter av promenader i skogen!





Idag blev det nästan två timmar på förmiddagen.


Och när man kommer hem får man njuta av kaffe!





måndag 28 december 2015

Bio!

Vi brukar försöka komma iväg på bio någon gång under julhelgen. Ja, det är syrran som fixar och ordnar så att jag kommer på traditionsenlig bio tillsammans med hennes familj. I år var vi 8 stycken. Jag vet inte hur många år vi har varit, ofta på någon svensk film.


I år blev det En man som heter Ove! Jag har sett en hel del på tv om den men inte läst boken så egentligen visste jag inte vad den handlade om! Trodde att det skulle vara en komedi, bara en rolig film. Och det var det, men det var också mycket mer. Det blev många skratt! Men den var sorglig också, riktigt sorglig. På flera ställen i filmen rann tårarna. Och den hade ett djup och ett budskap. Vi var nog tagna av filmen allihop. Jag kan säga att det var den bästa film jag sett på mycket länge! Väl värd att se, men det gäller nog att ha lite näsdukar med sig!

söndag 27 december 2015

Äntligen!

Idag blev det äntligen av! Ett pass på gymmet!


Det är nog en månad sedan jag var där men jag har inte varit helt okej. Gått och dragit på något som inte har brutit ut men idag kände jag mig pigg igen!

En timmes gymträning, där jag den första halvtimmen var helt själv men där det sedan droppade in några stycken, kommer nog att kännas i kroppen imorgon!

lördag 26 december 2015

Annandag!

Åh vad jag har sovit dåligt i natt. Har drömt massa otäckt och vaknat flera gånger, ibland genomsvett och ibland skakande av köld! Jag var rätt trött när väckarklockan ringde. Idag skulle jag nämligen träna hund ihop med retrivergänget. Jag hade blivit inbjuden av Thina att socialträna Soya. Det skulle bli mycket följsamhet, kontakt och stadga.

Jag åkte in till Himmelstalundsfältet tidigare. Riktigt halt var det på vägen och jag hörde på radio att det hände flera olyckor så vi tog det lugnt. Smilla fick 45 minuters träning, lydnadsklass 3! Jag är riktigt nöjd med hennes insats. Rutan och fjärren var så bra idag!


Sedan var det dags för träning med Soya. Det här var första gången vi var med men vi känner de flesta sedan tidigare. Lite konstigt att många av de hundägare som vi känner har retriver.



Mycket fotgående i närheten av andra hundar. Runt i ring med hundar framför och bakom, möten förare mot förare och hund mot hund, stadga i sitt när det kommer andra hundar, slalom mellan hundar och förare och slutligen en inkallning mitt emellan två rader av hundar och förare. Jo, visst fick jag jobba men det gick betydligt bättre än jag trott. En del godis gick det åt men hon fungerade också långa stunder med bara verbal belöning. Det här är precis vad vi behöver.

Som avslutning blev det en "skoj-stafett". Slalom mellan koner med hunden på höger sida, hopp över betongsugga (första gången skulle hunden över och när vi vänt skulle föraren över). När hela laget kört var det ett varv utan hund. Då skulle hunden sitta kvar medan föraren körde banan med en dummie fasthållen under hakan! Superduktiga hundar och en kul grej!

Vi avslutade med en fika men det var kallt och ruggigt! Annelie skulle ta en sväng med sina hundar och vi hade samma tanke. Vi träffades i en hage på Händelö där hundarna fick springa av sig och vi fick en pratstund! 


På hemvägen tänkte jag handla. Åkte in till Ica Maxi strax efter två men efter att ha cirklat ett varv på parkeringen (tillsammans med många andra) valde jag att åka hem. Det fanns inte en enda parkering, inte ens på den sidan där Mc Donalds ligger. Jag tror aldrig att jag har varit med om det tidigare.


Två trötta har knappt visat sig på hela eftermiddagen/kvällen! Och jag har i lugn och ro kunnat sitta under en filt och titta på alla avsnitt av Fröken Frimans krig! 

Ikväll blir det tidigt i säng och jag hoppas sova gott hela natten!



Bild 2 och 5 har jag lånat från Annelie!





Julklappar!

Jodå, visst kom tomten till mig med med många fina julklappar!


Hudkräm och duschkräm, en router, en mössa, två böcker - en guide runt Norrköping och en kokbok, en flaska vin och ett stativ till mobilen! 

Tack snälla tomten (och alla andra) för fina julklappar!

fredag 25 december 2015

Jul!

Ja, så blev det jul igen även om vintern känns långt bort. Jag valde att ta semester den 23 för att vila, njuta och fixa det sista. Jag vaknade tidigt, tog en lång frukost och sedan en lång (1,5 timmes) promenad i skogen. Var helt övertygad om att min klocka gick fel för jag var hemma igen när kl var 10! Det fanns gott om tid att fixa jansson och revbensspjäll! Jag hann till och med vila en stund innan jag tog mig bort till syrran för att äta tacos och titta på Bingolottos uppesittarkväll. Inte vann jag något men det blev ändå en trevlig kväll!

Vi startade julafton också med en lång promenad och passade på att hämta bilen som stod hos syrran. Så gick vi hem och bakade bröd och gjorde rödkålssalladen! Min favorit på julbordet är rödkålsalladen med rå rödkål, purjolök, vindruvor, bananer och äpplen!



Vi samlades hos syrran och tittade på Kalle Anka, precis som vanligt!




Hundarna hade det lugnt och skönt!


Men det var nog de som var mest laddade och intresserade när det var julklappsutdelning.


Som vanligt hade vi mycket god mat men i år åt jag faktiskt lagom mycket! 

Kvällen ägnades sedan åt spel, pusselbyggande och filmtittande tillsammans med lite godisätande och vindrickande! 

Idag vaknade jag vid 7-tiden av att det blåste storm. Det lät som det regnade massor också så jag drog täcket över huvudet och sov en timme till. Visst blåste det när jag vaknade men inte så farligt. Vi tog en rejält lång koppelpromenad på förmiddagen. Vi var ute knappt två timmar. Sedan har båda hundarna blivit borstade och dammsugaren har fått komma fram ett varv! På eftermiddagen blev det en runda på elljusspåret men då regnade (eller haglade) det periodvis och var inte alls skönt! 

Kvällen har ägnats åt soffhäng och hundmys! Imorgon ska vi sätta fart med hundträningen och eventuellt blir det ett besök på gymmet!







söndag 20 december 2015

Söndag förmiddag!

Bara några dagar kvar till jul och i morse visade termometern på 11 grader när jag klev upp! Rena vårvärmen! Ja, jag som inte gillar vintern tycker att det är helt okej!

Idag hade jag dragit ihop en rallylydnadsträning på förmiddagen. Vi blev faktiskt riktigt många. En lång bana hade jag byggt, på vissa ställen med dubbla skyltar så att alla skulle kunna köra den. Först körde jag med Soya. Hon var ju tvungen att titta på ALLA människor och hundar runt omkring men vi fick till en riktigt bra träning. Andra (och sista) varvet på banan är jag supernöjd med. Tränade lite lydnad med henne också. Idag hade vi en riktigt bra inkallning med ett fint avslut! Har också påbörjat hoppet i lydnadsklass 2. Det kommer att ta tid!

Smilla fick mycket högerhandling men det fungerade riktigt bra idag. Visst var det lite små missar men hon var väldigt fokuserad.

Eftersom det var sol idag försökte jag mig på konststycket att få till ett kort som kan användas som julkort!







Jo men lite julkänsla blev det med tomteluva på men det är väldigt grönt! 

Eftersom vi ändå var i stan passade vi på att träffa Lena och Gustav för att ta en promenad! Det gäller att passa på innan mina tjejer börjar löpa!



Finns det inga stenar får det bli bänkar, så tänker mina hundar och har fått med sig Gustav också! Bra att få lite höjd på hundarna när man ska fota men det är svårt att få alla att titta åt samma håll!

På vägen hem stannade vi och handlade all julmat!!! Känns skönt att det är gjort! Nu får vi se om det blir en vilo-eftermiddag eller om vi ska få något gjort! Hundarna är i alla fall trötta!


fredag 18 december 2015

Snart!

Nu äntligen börjar det närma sig lite ledighet! Jag är så trött just nu. Har gått i över en månads tid och dragit på halsont och huvudvärk till och från utan att bli sjuk. Det tar på krafterna. Jag har dessutom ett jobb som periodvis är rätt intensivt! Mörkret gör inte saken lättare! Nu är det bara två arbetsdagar kvar, måndag och tisdag, innan det blir lite ledigt.

Många helgdagar varvat med semester och ett par arbetsdagar kommer det att bli! Jag ser verkligen fram emot att få gå långa promenader och kunna träna hund i dagsljus! Att umgås med med släkt och vänner ser jag också fram emot. Jag ska också försöka ta tag i min gym-träning igen, som har blivit helt lidande av att jag inte känt mig bra. Och om tiden räcker till ska jag försöka städa och röja hemma! Har ett förråd som skulle behöva en utrensning!

Några dagar kvar men snart så.....

lördag 12 december 2015

Gläds....

Jag gläds åt att Soya just nu inte visar minsta tendens till att reagera på skotten från skjutbanan! Under hela förmiddagspromenaden hördes skott mer eller mindre tydligt och jag märkte ingen reaktion. Alert, lyhörd och arbetsvillig, precis som vanligt!


Passade på att träna lite vid kyrkan på eftermiddagen! Det blev ca 20 minuter per hund. Soya fick mycket positionsträning i linförigheten med många vänstersvängar. Hon får lite bråttom ibland så jag måste tänka på att ta det lite lugnt i träningen och verkligen belöna rätt position. Vänstersvängarna går betydligt bättre. Läggande under gång går jättebra och även uppsittet. Inkallningen går bättre och bättre. Hon har bra fart och nu börjar hon förstå att hon ska sakta in och stanna hos mig! Kattmat gör underverk. Även ställandet fungerar bra. Vi tränade också lite fjärr. Där är vi bara i början och skyndar väldigt långsamt för att det ska bli rätt!


Smilla fick mycket högerhandling. Det är jobbigt för henne (och mig) men i dag kändes det riktigt bra. Nu är jag noga med raka, snygga sättanden och bra högersvängar. Jodå, det ska nog gå så småningom! Inkallning med ställande är inte någon favorit men vi kämpar på. Likadant med fjärren! Ibland går det superbra, ibland går det inte alls!

Är i alla fall nöjd med hundarnas träning idag!




Mår inget vidare....

Vaknade strax före 3 och kände mig konstig i kroppen. Magen rumlade om och jag hade huvudvärk och frös. Somnade om och när jag vaknade strax för 8 i morse mådde jag fortfarande inte bra. Frös, mådde illa, hade huvudvärk, kände ingen aptit och var anmält hängig. Magsjuka på gång eller bara trött och sliten? Kände att det fick bli en lugn dag.

Efter att jag fått i mig lite yoghurt och en kopp te tog jag med hundarna på en runda. Det var riktigt skönt ute och vi lullade runt i skogen i nästan två timmar.



Även om jag fortfarande känner mig hängig var jag i alla fall lite hungrig när jag kom hem. Fick i mig en kopp kaffe och två smörgåsar till lunch.

Nu tar vi resten av dagen i ett måttligt tempo och hoppas att jag mår bättre i morgon! Sju arbetsdagar är det kvar innan några välbehövliga och sköna semesterdagar väntar över jul!



Veckan som varit!

Det har varit en intensiv vecka men många kvällar borta! I måndags var vi på julbord med jobbet! Det blev en härlig och god kväll med många trevliga kollegor på Lingon och Dill i Skärblacka.


Det kalla är ju min favorit! Speciellt lax!


Lite lax fick plats på tallriken när det blev dags för det varma!


Ost, frukt och choklad! Och så lite annat smått och gott.

Kan väl inte säga annat än att jag var rejält mätt efter den kvällen!

På tisdagen var det dags för dansuppvisning på Arbisteatern. Dansakademin hade julavslutning på sina kurser och båda systerdöttrarna dansar discodans! Ännu en trevlig kväll även om jag inte såg systerdöttrarna, som stod längst bak, så bra!

På onsdagen var det hundpromenad i Norrköping. Yvonne hade dragit igång ett evenemang på facebook och det lockade mycket folk. Det var visst 21 hundar med!



Efter två timmars promenad i stan med mycket störningar var hundarna rejält trötta. En kul, nyttig och jobbig aktivitet som jag hoppas blir fler gånger.

Torsdagen ägnades åt välbehövlig städning.......

Fredagen skulle jag jobba lång dag (7.30-17) men en kollega var sjuk så jag tog stängningen och stannade tills barnen gick hem. Nu blev det bara drygt 20 minuter extra som tur var. Tog en kvällspromenad i regnet och passade på att köpa med mig en pizza hem! 

Nu ska jag njuta av en ledig helg med mina fina!


söndag 6 december 2015

Rallytävling!

I morse ringde väckarklockan tidigt. Vi skulle på rallylydnadstävling i Kungsör!

Egentligen var det tänkt att Smilla skulle tävla mästarklass och eftersom jag ändå skulle åka så anmälda jag Soya till hennes första fortsättningsklass. Nu blev Smilla bortlottad och Soya hamnade långt ner på reservlistan. Jaha, tänkte jag! Det blir ingen tävling! Men i början av veckan fick jag ett mail om att det var så många återbud så vi hade kommit med! Vi fick startnummer 6 med samling kl 9. Länge funderade jag på om jag skulle åka eller inte. Det var ett nytt ställe, en inomhushall, där Soya varit inne en gång förut, för ett år sedan. Skulle hon fixa det!? Igår eftermiddag bestämde jag mig för att åka!


Visst hade Soya svansen mellan benen när vi kliv in i hallen och visst tittade hon på mycket runt omkring men hon kändes inte låg. Det gick att träna lite med henne och hon tog godis utan problem!


Banan var inte speciellt svår. Visst var det lite klurigt med två frestelser, varav den första bestod av två tomma matskålar. Något vi aldrig har tränat på!

Uppvärmningsplatsen, slussen, tyckte Soya var läskig. Det ekade där inne och hon blev lite ofokuserad. Lite tittig var hon när vi skulle in och vid starten och den första skylten var hon lite "klättrig". Det resulterade i ett extra sitt på skylt 1, fel  övning och 10 minuspoäng. I frestelsen var hon tvungen att nosa på en matskål, 5 minuspoäng. När vi sedan kom fram till sitt-stå-gå runt var det en spegel på vägen bara någon meter bort. Väldigt skrämmande tyckte Soya att det stod en likadan som hon där! Efter lite jobbande lyckades vi med den skylten också, bara 4 minuspoäng (en bris och en oro). Spiralen var svår för där såg man publiken! Snurren gick över förväntan och efter det var hon riktigt på alerten! Men sedan kom hoppet!!! Typ som ett billigt agilityhinder för hemmabruk! Fattar inte vad du menar sa Soya. Ska jag hoppa där? Flera vägringar och 15 minuspoäng men hon hoppade till slut! Några bris, flera förarfel (eftersom jag stannar till) och någon sen resulterade i ett resultat på 53 poäng. Det var ju några poäng ifrån ett godkänt resultat! Men jag är nöjd! Hon höll ihop och periodvis gick hon riktigt bra. Kommentaren vi fick var: Bra handling som stöttar hunden på rätt ställen. Bra jobbat! En av funktionärerna kom fram efter vår runda och sa att hon tyckte att Soya hade så härlig attityd! Det kändes skönt att höra!



Finaste Soya!

Vi väntade inte in någon prisutdelning utan åkte istället hem för att ta en runda i skogen med Annelie och hennes hundar! Det blev väl inte riktigt som vi tänkt oss för det blåste fortfarande rejält och vägen där vi skulle ta oss fram var full av nedfallna träd!


Hundarna trivdes i alla fall och mycket bus och spring blev det! Annelie hade med sig kaffe och saffransbullar så det blev en gofika och massa prat!


Gruppbild på hundarna! Martin uppskattar inte att vara med på bild...


....så vi fick ta en utan honom!

Nu är vi trötta men otroligt sugna på mer tävlingar. Tyvärr är det inte så gott om fortsättningsklass i närheten under våren!



tisdag 1 december 2015

Kurs!

I söndags var vi på kurs, eller privatlektion som det blev när flera var sjuka! Förmiddagen ägnades åt klossträning och bakdelskontroll med Soya. Hon vet vad hon ska göra på klossen men när den tas bort har hon svårt att komma in i rätt position. Hamnar gärna en liten bit ifrån och då lite snett. Ingångar på hopp, inkallning och apportering är svårt. Nu fick jag mycket tips och vi började träna på en frisbee, som är mycket lägre och inte så tydlig som klossen. Soya tyckte att det var helt okej och fick riktigt bra bakdelskontroll.


Efter en promenad, lite bus i hundrastgården och utskällning av tre rumänska gatuhundar var det dags för Smillas kurs. Åttans frestelse! Väldigt goda frestelser som riktigt lockade och nästan blev övermäktig för Smilla. På vänster sida går det riktigt bra men på höger sida är det stora problem. Jo, visst är det så att högerhandlingen inte sitter i ryggmärgen och när det då blir jobbigt blir det mer eller mindre kaos i Smillas huvud. Hon gick både på tvären och baklänges men kämpade på. Mycket träning på höger sida får det bli i vinter. Fick också tips om belöningar!

Trött och nöjd åkte jag hemåt. Men självklart fick det bli en sväng förbi Biltema för att inhandla frisbees!