fredag 29 maj 2015

Ont!

Helt plötsligt igår kväll fick jag ont i min fotled! Det började när jag hade haft rallylydnadskurs och tänkte träna lite själv! Först kändes det bara som om något hamnat lite snett och skulle behöva komma till rätt plats igen men ju längre kvällen gick desto ondare fick jag....

Hundarna fick springa och leka medan jag packade ihop skyltarna. När jag sedan åkte hemåt kände jag att jag hade svårt att flexa foten! Jag kunde inte heller röra foten i sidled. Hela fotleden kändes tjock och svullen. När jag kom hem kunde jag knappt ta mig från bilen till lägenheten..... För ett par tre veckor sedan trampade jag snett i skogen och hade ont under ett knappt dygn men sedan har jag inte känt något. Och jag hade definitivt inte så här ont!

Haltade runt i lägenheten i går kväll med fruktansvärd värk. Försökte sitta med foten i högläge med det hjälpte inte. Gick och la mig tidigt och hoppades att värken skulle vara borta när jag vaknade! Och det hade kanske kunna fungera om jag bara hade kunnat sova! Det gick absolut inte att hitta något läge med foten utan att det gjorde djävulskt ont! Jag var på väg att åka in till akuten.... Efter en dryg timme i sängen utan tillstymmelse till minimal värk så jag kunde få somna tog jag med täcke och kudde och la mig i soffan. Då skulle jag kunna ligga med benet i högläge på soffryggen. Soya var orolig och la sig nära! Varje gång jag kved tittade hon på mig och kröp närmare! Tyvärr hjälpte inte högläget heller, sömnen uteblev. Någon gång fram på morgonen somnade jag i alla fall till men vaknar av väckarklockan med samma värk. Med en fot som inte bär och utan sömn var det bara att ringa jobbet och sjukskriva sig! Känns inget vidare.

Haltade ut en kissrunda med hundarna innan jag ringde vårdcentralen. Fick en tid 10.45! Tog några alvedon och sov en timme. När jag vaknade hade värken släppt lite grann.

Läkaren konstaterade att det troligtvis var en påverkan från vrickningen för några veckor sedan. Han tog snabbsänka också för att utesluta andra sjukdomar som exempelvis gikt! Med lite Ipren räknade han med att jag skulle vara okej på måndag! Det hoppas jag verkligen. Jag känner mig redan lite bättre. Jag kan gå på utsidan av foten så det går att ta sig en kissrunda med hundarna. Långpromenaderna får vänta! Ikväll åker vi till landet så hundarna har stor tomt att springa på och så ser jag fram emot att vara återställd på måndag!

onsdag 27 maj 2015

Träningstävling!

Idag var det tävlingslydnadskurs med Soya och vid det här tillfället var det träningstävling! Vår uppladdning var definitivt inte den bästa. Jo, vi hann med nästan en timmes promenad på Koludden innan vi åkte till veterinären! Där fick Soya sitta i bilen (drygt 1,5 timme) medan Smilla gjorde allergiutredning! Full fart hemåt eller till jobbet direkt där vi hade familjekväll! En timme till i bilen innan det var dags att åka till kursen. Men först var vi tvungna att stanna på apoteket och hämta ut Smillas medicin!

När vi äntligen var på plats fick vi veta att vi hade fått startnummer 4 och just då var nummer 2 på plan! Det var bara att köra igång henne!

Egentligen är vi inte alls mogna för en träningstävling. Vi kan inte alla moment än och vi brukar inte köra mer än några meter linförighet/fritt följ innan jag belönar med godis! Jag tycker att en sådan här situation är jättesvår. Jag vet att vi inte kan momenten, men jag försöker köra lite tävlingsmässigt för att inte förstöra momenten. Det är svårt att hitta en bra avvägning!

Jag hjälpte Soya igenom hela programmet med många dubbelkommandon med röst och kropp. Mycket verbal belöning blev det, speciellt under linförigheten! Mycket bus var det på Soya och hon hoppar och studsar en del och försöker "bita" mig i handen! Men jag är nöjd! Vi gjorde alla moment utan godisbelöning och Soya var fortfarande alert och fokuserad!

Linförighet: Fin start, ngt efter i hö marsch, lite strul i vä halt, lite studs, fin kontakt, tar ett steg ur linjen i vänster halt!

Läggande under gång: Fin framföring, fint läggande med dk, dk uppsitt

Inkallning: Jättefin fart, lov vid avslut!

Ställande under gång: Fin framföring, fint ställande med dk, ngt lite strul vid avslut (jag har aldrig satt ner henne förut)!

Apportering: Fint aktivt gripande, ngt lite orolig i munnen!

Hopp: Fint hopp, hjälp i hopp, strul i avslut (flyttade fötterna)! (Hoppet började vi träna förra veckan!)

Efter fikat var det platsligg och tandvisning! Tandvisningen var jättebra men platsligget var sådär! De fick bli fler kommandon och handtecken innan hon la sig. Hon var orolig och låg på helspänn hela tiden! Hon satte sig upp när jag kom tillbaka! Det positiva var att hon låg 2 minuter tävlingsmässigt!


Så nöjd med mitt lilla hjärta idag och det känns som om det finns hopp om att det ska bli en härlig lydnadshund!

Pricktest!

Idag har jag varit hos Rebecca igen! Den här gången för att göra pricktest för att se om Smilla är allergisk mot något luftburet! Alltså mot kvalster, mögel eller pollen!


Det är inte jättekul hos veterinären så man kan ju alltid krypa längst in under bänken så att man inte syns. Kanske tror det att man har gått hem då!


Lugnande medel gavs men Smilla ville helst inte sova. Det fick bli en liten dos till! Sedan blev det drygt 30 prickar med tuschpenna och vid varje prick sprutades ett ämne in! Två kontrollpunkter är det och det är en av dem som är har reagerat (precis som den ska)! Det visade sig att det inte fanns någon luftburen allergi och Smillas öron är ett mysterium. Nu ska de göras rent ordentligt om två veckor och fram till dess är det kortisontabletter Prednisolon och örondroppar Aurizon! Samma medel som hon fick förra sommaren. Vad som händer efter rengöringen vet jag inte men det var skönt att hon inte var allergisk! Ja, det är klart foderallergi är inte utesluten men hon har ju inte problem med varken mage eller klåda så det känns långsökt!


Hon ville inte somna men hon ville inte heller vakna! Det tog lång tid innan hon överhuvudtaget reagerade! Min lilla skrutta!



lördag 23 maj 2015

Tävling x2!

Idag var det dags för ralllylydnadstävling i Motala! En perfekt dag med sol och dubbla starter! Enda nackdelen var väl att jag är riktigt trött! Och så den ena domaren förstås! Ja, jag har tävlat för den ena domaren en (eller två) gång tidigare och har bara minnet av en riktigt snurrig bana med många koner och dålig logik! Det skulle bli spännande att se hur banan såg ut idag!


Och banan var det absolut inget fel på när man tittade på banskissen! Lite svårare blev det när man kom ner och gick banan! Däremot så var domarens attityd ett problem för mig (och för i alla fall ett tiotal andra som jag pratade med)! 

På jobbet pratar vi ofta om vuxenmakt! Att vi har möjlighet att bestämma över barnen och kräva saker som vi aldrig skulle göra med jämnåriga! Ett sätt att visa sin makt och bli lite översittare! Här var det "domarmakt" istället! En domare som med barsk röst och som pekade med hela handen och talade om hur vi skulle göra innan vi klev in på banan! Fruktansvärt otrevligt!

Domaren hade en otrevlig attityd redan på banvandringen. Här handlade det inte om att komma ner på plan och ha det kul! Domaren pratade om hur han ville ha det och vad man inte fick göra. När det sedan var dags fick vi inte gå ner till banområden förrän föregående ekipage lämnat plan. Sedan var man tvungen att gå runt tre fjärdedelar av planen för att komma till start! Man var tvungen att stanna bakom domartältet och vänta tills domaren talade om att vi fick komma fram! Domaren stod då bara någon meter ifrån den plats där vi skulle ställa oss, vilket gjorde många hundar rädda och osäkra! Många backade undan! Det här klarade Smilla bra! Sedan talade domaren med barsk röst och pekade med hela handen "att där skulle hunden sitta medan jag kopplade loss". När jag inte var snabb nog att koppla loss utan klappade om Smilla istället. Talade han igen om att jag skulle koppla loss och stoppa undan kopplet! Man fick inte heller belöna med godis eller leksak i anslutning till banområden. "Här fick det räcka med kroppen"! Alltså fanns det ingen möjlighet att belöna förutom med röst och beröring innan man gick in i honnören. Jag fick en stor klump i magen när jag kopplade loss Smilla. En obehagskänsla! Jag fick inte förbereda som jag ville utan man skulle på ett otrevligt sätt tala om vad jag skulle göra! Jag hade stor lust att bryta tävlingen! Jo, då! När jag pratade med honom efteråt sa han att jag visst fick förbereda som jag ville. Efter att jag hade kopplat loss, men det fick inte ta någon tid. Flera ekipage bröt och någon var så arg och frustrerad att tårarna sprutade!

Vi gick i alla fall in och körde vår runda! Lite nos på frestelsen, svårigheter med att vända från varandra, bris 5 (????) på ställande gå runt, ett backa vid höger sida som inte fungerade, sågon sen och en bris på helt om hund bakom resulterade i 70 poäng! Det känns som om det gör precis detsamma för hela situationen kändes så otrevlig! Vi kom på 12:e plats och det betyder att det var 24 stycken som inte blev godkända eller som bröt en relativt enkel bana! 

Ja, den domaren kommer jag inte att tävla för någon mer gång!

Känslan fanns kvar när det var banvandring för den andra tävlingen! Här var det en domare som var betydligt gladare och trevligare och som verkligen berättade och visade banan under banvandringen! 


Inte heller det här var en så svår bana men det fanns klurigheter! Bland annat stod hindren parallellt och det var många som hoppade fel hinder! Det fanns dessutom en markeringskon för apporteringen (dock en platt kon) som stod nära konen till konskicket! Sedan var det språng och vändningar! Känslan när vi gick in på banan var betydligt bättre än tidigare men Smilla var sen i hela högerhandlingen och ville inte sitta! Att jag sedan glömde bort mig och plockade in henne på höger sida vid två tillfällen då det skulle vara vänsterhandling gjorde att vi inte fick så många poäng! Jag var så trött i huvudet! Efter konskicket tog jag in henne på höger sida men kom på det vid nästa skylt (-10) och efter backa front hade jag bara fokus på att jag skulle springa så jag hämtar upp henne på höger sida fast jag vet att det är ett frontmoment och vänsterhandling (-10)! 270 höger blev fel övning när Smilla snurrade åt fel håll... En liten nos på frestelsens leksak blev det också (-5). Ja, vi slutade på 53 poäng men fick kommentaren Bra kontakt! Snyggt jobbat!


En fin rosett passade vi på att skaffa oss, även om det var förra tävlingen som vi fick vår titel! 

Lite bilder som jag hittat på Motala Brukshundklubbs facebooksida!






Sammanfattningsvis var det en solig dag med många trevliga vänner och bekanta att prata med! Maten (grillad korv och potatissallad) var riktigt god!



Efter en heldag i Motala landade vi i stugan vid 18-tiden till hundarnas stora lycka! Lite härligt bus på tomten innan det snart är dags att krypa i säng!



tisdag 19 maj 2015

Middag!

Idag var jag bjuden på inflyttningsmiddag hos systerdottern! Pasta med god sås (kyckling, spenat, soltorkade tomater), sallad och som avslutning en god tårta!





Smilla hittade en skön plats att vila upp sig på!


Och när hon bytte plats för att prova sängen fick hon sällskap!

Tack för en trevlig kväll och god mat Julia!!!




söndag 17 maj 2015

Helt otroligt!

Kan det vara så enkelt??? För ett par veckor sedan köpte jag ett antiskällhalsband med fjärrkontroll. I första hand för att få Soya att sluta skälla när hon är själv i bilen! Jag har haft det på vid tre-fyra tillfällen men bara behövt använda det vid ett tillfälle. Då sprutade jag fyra-fem gånger och sedan var hon tyst. Även när hon inte har halsbandet är hon tyst i bilen när hon är själv men än så länge är det inte befäst!

I andra hand skulle jag använda det på Smilla som när hon var drygt 3 år blev otroligt viltintresserad och kan inte vara lös i skogen! Hon blir precis galen när hon får upp vittring efter något och sliter i kopplet och skäller! För att inte tala om hur hon beter sig om hon får syn på djur! Skulle hon vara lös skulle hon försvinna! Förra helgen satte vi på halsbandet på promenaden, När hon blev stirrig av vilt, använde jag ett ljud innan jag tryckte på fjärrkontrollen och sprutet kom. Tredje gången backade hon självmant in vid min sida när ljudet kom.

Idag tog jag på halsbandet på morgonpromenaden. Smilla gick vid min sida utan tillstymmelse till att dra. Låg på grund av regn? Inget vilt alls ute på morgonen? Eller hade hon lärt sig att ta det lugnt med halsbandet på? Många funderingar fanns med promenaden var behaglig! Efter 45 minuter i skogen och bara ett par hundra meter hemifrån ser jag en hare sitta på vägen framför oss. Smilla går på vänster sida och jag smugglar upp fjärrkontrollen som jag har i höger ficka! När vi är 30-40 meter från haren sticker den iväg! Jag är beredd!!! Men min hund tittar bara på haren och fortsätter att gå vid min sida. Inte ens när vi kommer fram till platsen där haren var visar hon något större intresse för det vilda! Helt otroligt!!! Det trodde jag inte! Självklart kommer jag inte att släppa Smilla lös i skogen men att kunna gå promenad utan att ha en konflikt känns jätteskönt!


lördag 16 maj 2015

Soya 1 år!

Idag är det ett år sedan mitt lilla yrväder kom till världen! Jag minns så väl när Inga-Britt ringde och talade om att det hade blivit tre valpar men bara en tik! Ville jag ha henne? Klart jag ville!


Soya är en riktig glädjespridare! Även om hon hittar på bus är det svårt att vara irriterad på henne! Hon är en självständig individ samtidigt som hon är väldigt social! Hon är lyhörd och samarbetsvillig, samtidigt som hon har svårt att hålla fokus och koncentration.Och hon älskar att springa!  Hon är väldigt påverkad av miljön! Inte rädd, men påverkad." Fastnar" när hon ser spännande saker och är då väldigt svår att bryta. Kan fortfarande inte gå i koppel! Gå varför ska man göra det??? Det är mycket roligare att springa och hoppa! Full av energi är det lilla krypet! 

Hon har så många sidor som liknar Siris samtidigt som hon är en helt annan individ! Uppskattningen mellan Soya och Smilla är ömsesidig även om Smilla kan bli lite trött på henne ibland! Hon hittar fortfarande på "bus" nästan varje dag när jag är på jobbet! Hon plockar fram saker, saker som jag inte ens vet att jag har hittar hon och jag undrar var de kommer ifrån! Böckerna i bokhyllan tar hon fram ibland och sista tiden har det varit fotoalbumen som plockas fram. Jo, en del saker går sönder på grund av tandmärkena men inget (än så länge) som har något större värde!

Födelsedagen firades på inofficiell utställning i Mjölby! En positiv och samarbetsvillig hund som inte klarade av att trava mer än några steg (även om jag gick) blev BIM! Ja vi hade väl inte så stora förhoppningar när vi såg att vi skulle ställas mot en 4-årig (fin) championhane! Det är ju lite skillnad men jag är så nöjd med Soyas uppträdande! 



Efter utställningen åkte vi till stugan!Båda hundarna verkar gilla att vara på landet! Mycket spring och bus på tomten blev det innan syrran och Micke kom över på mat! Grillad fläskkarré och potatisgratäng och som avslutning kaffe och citronmoussetårta! Nej, den här gången hade jag inte fixat själv utan det var mycket f'ärdigköpt! Gott var det i alla fall!

Vilken härlig födelsedag det blev!




fredag 15 maj 2015

Träning!

Om det inte regnar så är Smilla alltid träningsvillig och gör alltid sitt allra bästa! Att det sedan inte alltid blir rätt beror inte på Smilla utan på mig! Fjärren (stå-sitt och stå-ligg) har vi inte tränat in på rätt sätt utan håller på att träna om och träna rätt! Inkallning med ställande är ett nytt och krångligt moment! Tränar vi för många ställanden så blir hon tveksam till att komma överhuvudtaget! Rutan känner jag mig osäker på. Jag tror att hon ska missa men vi tränar med boll och det fungerar toppenbra! Fria följet blir bättre och bättre! Apportering och vittring är okej men det finns lite tugg!

När vi tränade igår var Soya jätteseg. Hon gick bakom och ville knappt följa med! Busade lite med henne igår istället för att traggla tråkig träning. Tror att det snart är löp på gång och det är nog det som påverkar! När vi körde idag är hon superalert igen och tycker att det är riktigt kul att köra! Fria följet var riktigt bra, men vi har svårt för vänstersvängarna. Både läggande och ställande känns bra, Apporteringen gick superbra. Inkallningen är väl svagheten. Bra stadga och bra fart men det är ju så kul att springa så det blir inga bra avslut! Vi påbörjade rutan och vittringsapporteringen (leta pinne) också! Kul att kunna påbörja lite nya saker!

Idag kändes det verkligen bra att köra med hundarna!


Nu ska jag hoppa i säng och vila min"vrickade" fot! Imorgon är det inofficiell utställning i Mjölby för Soya!

måndag 11 maj 2015

Födelsedag!

I fredags fyllde jag år! Inte så mycket att fira egentligen men syrran, svågern och syskonbarnen kom över på lite mat, kycklinglasagne med mozzarella! Till efterrätt blev det kladdkaka med dajmgrädde! Allt var supergott!



Jag fick ett nytt fodral till telefonen!


Och en soda stream!


Av kollegorna fick jag lite god choklad!

Och så var den dagen över och nu dröjer det ett helt år till nästa gång!



Nöjd!

Tänk så snabbt det kan vända! I lördags kände jag mig helt uppgiven och bestämde mig för att ge upp all hundträning framöver! Igår vaknade instinkterna till liv igen! Det är kul att träna hund så lite skulle jag nog kunna tänka mig att göra, Idag var det dags för kurs med Smilla! Jag har haft en obehagskänsla i magen hela dagen. Hur skulle jag kunna komma över lördagens besvikelse!? Att jag dessutom har gått med ordentlig huvudvärk hela dagen som inte har gått över trots flera intag av tabletter gjorde ju inte saken bättre!



Men så bra hon var idag! Fokuserad och samarbetsvillig! Med lite tips från Ingela så vet jag vad (hur) jag ska träna! Lätt att förstå när man väl tänker till! Vi får i stort sätt aldrig kommendering, förutom på tävling, och Smilla har troligtvis lärt sig att vid kommendering får man ingen belöning! Nu (alla mina vänner) blir det träning på att gå in på planen tävlingsmässigt och bli kommenderade i fritt följ för att kunna belöna! Så nu ska alla vänner utnyttjas för att hälsa oss välkomna in på plan och påbörja kommenderingen! Känns så bra att ha fått tillbaka min arbetsvilliga och följsamma hund! Vi gjorde också flera rutskick med störning av en annan kon och det lyckades riktigt bra! 


Den lilla morrhoppan (Soya) har också glänst idag! Antiskällhalsbandet på men behövde inte användas under den 1,5 timme som Soya satt i bilen med luckan öppen! Känns så bra!

Nöjd och glad ska jag ta med mig min huvudvärk och krypa i säng. Förhoppningsvis är huvudvärken borta imorgon!

onsdag 6 maj 2015

Guld värd!

Idag skulle jag inte byta bort Soya mot någonting! Hon är värd guld och mycket mer! Hon har jobbat så suveränt bra idag! Visst går vi långsamt fram med mycket belöningar och små, små steg men hon har varit fokuserad och samarbetsvillig den mesta tiden! Visst tappar hon fokus ibland när det händer något bredvid henne men då går det lätt att kontakt med henne igen! Men det här är en känd plats med kända hundar (tror att det är sjätte gången på kursen)!

Jag började med att leka med henne på plan en halvtimme innan kursen började! Och så tränade vi lite medan vi var själva! Sedan har vi kört kurs i 2,5 timme med avbrott för fika! Linförighet, fritt följ, inkallning, ställande och läggande under gång, platsliggning i grupp och tandvisning har vi tränat idag! Visst blev hon trött men det gick att jobba (leka) igång henne igen!


Det känns ändå skönt att det finns hopp! Jag är så nöjd med min Soya idag!

tisdag 5 maj 2015

Träning!

Trött och frusen efter några intensiv dagar på jobbet och tre nätter med dålig sömn valde jag bort träningen på Brukshundklubben! Istället tog jag hundarna och gick elljusspåret i Ättetorp! Vi passade på att träna på parkeringen till förskolan!

Ett kort men roligt träningspass blev det! Smilla är inte perfekt men vi har roligt ihop och hon är alltid samarbetsvillig! Att vi inte lyckas beror på mig! Jag är i alla fall supernöjd med fria följet och sättande under gång! Inkallningen hade superbra fart men hon hörde aldrig stanna-kommandot! Det är inte alltid så lätt! Vi fick till det till slut! Började också träna fjärren på ett annat sätt! På en trottoarkant vill man inte flytta fram framtassarna minsann!!!


Smilla har en otrolig förmåga att alltid få mig på bra humör! Min lilla envisa sötnos!

Grubbleri....

Hela helgen har det snurrat av tankar i mitt huvudet! Varför har det blivit så här? Vad har jag gjort för tokigt? Skulle jag ha gjort något annorlunda?

Efter fredagens debut med Soya har det känts tungt! Varför låser hon fokus på annat och är i stort sätt okontaktbar? Hon tar knappt godis när hon låser sig! Nu verkar det inte som om hon låser sig för att hon är rädd och försiktig utan mer bara att hon går in i någon sorts koncentration!

Vi har tränat själva i lugna miljöer, både ute och inne. Vi har tränat i mindre grupp på kända och okända platser. Vi har tränat med mycket störningar. När vi är själva går det riktigt bra, likaså när vi är på kända platser med kända hundar. Visst får man jobba men det fungerar ju!

I helgen tänkte jag ge upp! Då har hon knappt kunnat gå i koppel! Ofokuserad som bara den och med massor med spring i benen! Varför ska jag fortsätta kämpa!? Det får bli en underbart, härlig sällskapshund med mycket bus i kroppen!

Många säger " Det löser sig" Hon är så ung!" Nu är hon inte så ung längre! Hon blir snart ett år! Även om hon kommer att bli bättre går det ju inte att sluta jobba! Koncentrationen kommer ju inte som ett brev på posten när hunden blir 2 eller 3 år. Det måste ju jobbas hela tiden! Men det blir bättre! Både igår och idag har koppelpromenaderna fungerat jättebra! Visst blir det lite bus ibland men hon lyssnar!!!!

Idag bestämde jag mig för att åka in till Brukshundklubben för att träna tillsammans med andra! Trött och frusen valde jag istället att gå en promenad och träna själv i stället! Vi var på ett helt nytt träningställe, på parkeringen till Torshags förskola! Då har jag en superhund! Så lyhörd och lättjobbad! Massor med fokus, både med och utan godis! Suverän stadga och superfart på inkallningen! Hela hunden sprudlar av glädje och arbetslust! Vi klarar snygga lägganden och ställanden i frontpositionen och helt okej utförande vid sidan! Helt plötsligt känns livet mycket lättare och jag ser fram emot fortsatt träning igen!






lördag 2 maj 2015

RLD M

Igår var det dags för ännu en rallytävling! Den här gången på hemmaplan, Söderköping! Väderprognosen visade att det skulle bli regn hela dagen, definitivt inte vårt favoritväder! Eftersom jag även skulle vara lite funktionär var jag tvungen att åka men velade in i det sista om vi skulle starta eller inte!

Banan verkade i alla fall riktigt kul!


Hela förmiddagen var det uppehåll men vid lunch började det regna och när det var vår tur att starta vräkte det ner! Jo, fokuset fanns men Smilla hade svårt för att sitta! På vänster sida gick det skapligt men på höger var det tufft. Vi valde att starta! Halvdana konskick där jag var tvungen att använda dubbla kommandon eftersom hon stannade för halvvägs fram, en dålig 270-sväng resulterade i att vi kom för nära skylten efter (sitt gå runt) där jag fick kliva över skylten men sedan flöt det på! Smillas sättande var väl inte de allra bästa men hon gjorde dem. Och energin kunde ha varit bättre men jag är nöjd! Det är vårt bästa genomförande i regnväder! Honnören var sitt på höger sida och med många stöttande kommandon klarade vi det galant!

87 poäng och en sjunde plats blev det! Kommentaren var Fin kontakt och samarbete! Snyggt moment 12 (helt om båda vänster). Det här blev vårt tredje kvalificerande resultat i mästarklassen och vi kan nu lägga till titeln RLD M! Så stolt jag är över min Smilla som fixade det här i riktigt ruggigt väder!

Debut!

Igår var det dags för Soya att debutera i rallylydnad! Vi hade väl inte så stora förhoppningar eftersom hon är påverkad av miljön och har svårt att fokusera! Tanken var att vi skulle ha lite kul och göra vårt bästa!


Banan var egentligen rätt lätt, men det gäller ju att hålla tungan rätt i munnen och få fokuset på mig! Vi hade startnummer 3. Lite tidigt men det var väl lika bra att få det gjort!

Tyckte att vi hade lite fokus när vi klev över banmarkeringen men domartältet utanför banan på långsidan vi starten, stal hela fokuseringen när vi kom fram till skylt nummer 1! Soya såg tältet vid startskylten men upptäckte sedan att det stod två personer i det. Jag slet och jobbade med en hund som "bara" såg två personer i ett tält under hela rundan! Jo, några skyltar fungerade skapligt och vi gjorde hela banan! Inga fel övning men en hel del annat! Vi slutade på 42 poäng och sista plats men nu kan det väl bara bli bättre!