torsdag 30 oktober 2014

Sjuk....

...eller kanske inte! Jag tycker att man är sjuk när man inte tar sig upp ur sängen och så illa är det inte för mig! Däremot har jag nästan ingen röst och hostar massor! Egentligen har jag nog gått och dragit på något under en längre tid men det bryter inte ut! I måndags kände jag att jag började bli hes. Tyvärr har jag ett jobb där jag använder mig mycket av rösten. Men flera kollegor var borta så självklart var jag på jobbet. Jag mådde ju inte dåligt! I går gick det inte längre! Jag jobbade nästan hela dagen men kände att jag inte mådde bra. Många gånger fick jag gå och dricka vatten för att försöka dämpa killet i halsen och den envisa rethostan. Hostan gör att huvudvärken kommer och dessutom tar krafterna slut! Jag sjukskrev mig och gick hem och la mig! Efter 1,5 timmes sömn i soffan började huvudvärken släppa men jag låg ändå nästan hela kvällen!

I natt har jag sovit riktigt hårt. Har i och för sig vaknat ett par gånger av att jag hostat men har kunnat somna om igen! I morse hade jag knappt någon röst alls och har hostat rejält hela förmiddagen. Nu börjar rösten komma tillbaka men det kan ju också bero på att jag knappt pratat något idag! Fortfarande killar det i halsen och hostan finns kvar!

Hundarna är så duktiga och klarar sig bra med små korta kissrundor! De ligger gärna bredvid mig och vilar!

I vanliga fall får hundarna långa rundor så några dagar med bara kissrundor mår de inte dåligt av! I tisdags träffade vi Annelie och Martin i skogen! Då blev det en hel del spring och bus!




  

Idag blev det istället en liten promenad ner till kyrkogården för att tända ljus på mammas och pappas grav!

Sedan har det mest blivit soffhäng! Bokläsning, korsordslösning, tv-tittande och massa hund-mys! Det blir en dag till hemma för att vila halsen ordentligt men på måndag räknar jag med att vara tillbaka på jobbet igen!




lördag 25 oktober 2014

Fint främmande!

Idag fick vi besök från Julita! Maya och hennes matte Sussi kom och hälsade på! Det blev en härlig promenad på Koludden! Tyvärr med lite regn men vad gjorde det (förutom att det blev minimalt med bilder tagna)! Vi strosade och pratade! Vissa andra sprang desto mer! En gruppbild blev det i alla fall!


På samma sten! Det är ett tag sedan vi träffades och hundarna har inte sprungit lösa och lekt sedan i somras! Däremot har vi tränat mycket ihop! Men det fungerade jättebra att ha dem lösa! Maya var egentligen Siris favorit! Soya tittar på Maya med skräckblandad förtjusning!

Efter en härlig stund i skogen bjöd vi på lunch, lasagne, innan Sussi for hemåt igen!


Det är jobbigt att ha främmande! Två stycken som sover gott nu!



Igår kväll hade jag också två tröttisar som kröp närmare och närmare varandra i soffan! Mina allra finaste! 


fredag 24 oktober 2014

Ledig fredag!

Helt underbart att få en extra ledig dag någon gång ibland! Tanken var att jag skulle hinna massor idag men ändå ta det lugnt! Tyvärr rinner tiden iväg så allt har inte blivit gjort! Men det viktigaste har jag gjort!

Gick upp strax efter 7 i morse! Tog en lång, lugn frukost innan jag tog med hundarna och gick runt Gransjön! Båda hundarna sprang lösa den mesta delen av rundan! Jag vågar inte alltid släppa Smilla eftersom hon är så intresserad av vilt!

Efter promenaden åkte vi direkt in till stan! Vi åkte till Peugeot för att fixa bilnyckeln! Jag har bara en nyckel och den går inte att använda i dörren. Häromdagen gick nyckeln sönder! Öppning och stängningsknappen "försvann" så jag har inte vågat låsa bilen! Nu bytte de hölje, tog 2 minuter och kostade 242 kronor, så nu fungerar det igen! När jag ändå var i stan åkte jag till en annan bilfirma och kollade lite på ny bil! Fanns en del intressant!

På hemvägen stannade vi på Djurmagasinet och handlade hundmat! Båda hundarna fick följa med in för att väga sig! Smilla 16 kg och Soya 12,3! Storhandlade mat till mig också och en födelsedagspresent till Julia som fyller nästa vecka!

Hemma och fika och en kort promenad innan det blev en timme på gymmet! Sedan blev det lunch och tvättstugan! Passade på att tvätta lakan när jag var hemma!

Sedan tog jag med hundarna till kyrkogården för att tända ett ljus på mammas och pappas grav! Tog svängen runt Idrottsparken innan vi stannade till på Prästens Äng för att träna lydnad! Smilla blir riktad laddad av att sitta bunden när jag tränar med Soya! Soya fungerade inte alls när Smilla fanns i närheten! Det blir en utmaning att lösa! Idag fungerade Smilla jättebra trots regn och fuktigt gräs! Känns som vi gör framsteg men jag vet att nästa gång kan det vara omöjligt igen!

Väl hemma fixade vi hundgodis, torkad leverpastej och lunch - lasagne - till imorgon! Har även hunnit med lite städning innan jag sjönk ner i soffan! Nu blir det inte mer gjort idag, men det finns ju fler dagar!





onsdag 22 oktober 2014

Ruskväder!

Idag var det inget toppenväder! Inte så många plusgrader, rejält blåsigt och regn till och från! Men jag har bestämt mig! Smilla ska fungera att träna med även om det är blött!

När jag kom hem från jobbet hade Soya haft sönder en gammal, fallfärdig rottingpiedestal! Blomman som ramlade i golvet har hon burit runt på! Det var jord i halva sovrummet... Min enda tanke var "Det var tur att jag inte orkade dammsuga igår!" Struntade i blomman och tog med hundarna ut! Det blev kortrundan (ca 30min) runt idrottsparken! Stannande vid "kraftstationen" och tränade med Soya! Har påbörjat lite fritt följ men det blev mycket sitt kvar, inkallning, stå och ligg! Hon är rolig att jobba med men när hon blir trött och inte förstår får hon tokryck! Hon bara far runt en stund innan det går att få kontakt med henne igen! Nu kommer rycken mest när vi tränar stå!

Vid kyrkan blev det ett kort pass med Smilla! Hon var riktigt alert trots lite regn! Körde fritt följ, sättande under gång, inkallningar, apportering och fjärr! Snabba snygga sättanden! Både vid sidan och under gång! Även fjärren fungerade bra! Provar med belöning bakom henne för att få henne att inte röra sig framåt! Det fungerade ganska bra! Väldigt snabba skiften och rätt varenda gång! Problemet var att hon vred kroppen ibland men hon hade inga förflyttningar! Inkallningen fungerade bra de första gångerna, även ställandet gick bra! Som avslutning på passet tänkte jag köra en lång inkallning men då ville hon inte sitta kvar! Fick sätta om henne och då gick det bra! Nöjd ändå för det var bara en gång som hon trilskades!

Nu är jag trött och frusen! Blomman är omplanterad och den mesta jorden är uppsopad! Har tvättat ett par maskiner och måste dra runt med dammsugaren innan det är dags att sova! Jobbar bara en dag till den här veckan! Schemaledig fredag, som tur är, men det är massor som behöver fixas då!!!

tisdag 21 oktober 2014

Krångel!

Varför är det alltid så krångligt? Varför kan det inte vara enkelt? För min egen och Soyas skull valde jag att inte jobba heltid under hösten! Från 1 september och till årsskiftet skulle jag jobba 80%. Ganska snart märkte vi att jag behövdes lite mer på jobbet! Både för min och verksamhetens skull behövde jag jobba 1,5 timme mer i veckan! Nu skulle jag gå upp lite grann i tid! Inga konstigheter men det var svårt att hitta rätt ställe på Heroma! Jag förklarade noga att jag från och med den 6 oktober skulle jobba 83,75%. Allt blev godkänt av chefen utan krångel!

Idag kom lönespecen....


Då har de dragit 20% hela oktober och 16,25% från den 6 oktober! Alltså verkar det som de har räknat att jag bara arbetar 63,75% from den 6 oktober! Känns som om det inte alls stämmer! Nu har jag pratat med vår löneassistent så jag hoppas att det löser sig! Som tur var fick jag ju arvodet från valarbetet, så det blev ju lite i lön i alla fall! 

Varför måste det krångla!?

söndag 19 oktober 2014

Finbesök!

Idag har vi varit i Nyköping och hälsat på Soyas uppfödare Inga-Britt! Johanna och Birgitta var där och självklart ville jag komma dit och träffa dem och visa upp Soya!

Soya tyckte att det var lite läskigt att gå in till den elaka surtanten (mormor Quiny)! Förra gången vi var där var Quiny riktig uppfostrande! Ändå kunde hon inte hålla sig, den lilla glädjespridaren!  Hon är så positiv hela tiden! Det är inte lätt att vifta på en svans som man har mellan benen men Soya skakade på hela kroppen istället! Tror nog att hon kommer att få träningsvärk, så lycklig som hon var! Många pussar delades ut och en hel del jaga-lek med Gucci blev det! Och det dröjde inte länge innan svansen var uppåt igen! Dessutom var surtanten inte alls sur idag! Förutom när Soya hoppade upp i sängen och landade på henne.....

Vilken härlig dag det blev!!! På vägen hem stannade vi vid Getå-ravinen och gick en sväng! Sedan blev det ett pass på gymmet för mig! Ett träningspass för hundarna hann vi också med innan vi åkte hem! Tyvärr hade jag varken koner eller apportbockar i bilen men det blev fritt följ, inkallning, sättande och läggande under gång och fjärrdirigering! Allt fungerade bra! Soya fick också ett kort träningspass! Lillskruttan var riktigt trött och flippade totalt när vi tränade stå! Stå är ganska nytt och när hon inte fick belöning direkt blev hon helt okontaktbar! Det som vi tränat på valpkursen fungerade däremot jättebra!

6x50

Igår var jag på 50-årsfest! Eller rättare sagt 300-årsfest! Det var nämligen 6 stycken som firade sina födelsedagar ihop! Min syster Eva och hennes vänner Anette, Ingrid, Karin, Marie och Susanne har/ska alla fylla 50 i år!

Det blev en jättehärlig kväll! Ett 70 tal personer samlades i Åby Folkets Hus! Bordskavaljeren letades upp med hjälp av ordspråk! Damerna fick halva och herrarna andra halvan! Sedan fick paret ett föremål som visade vilket bord vi skulle sitta vid! Innan vi satte oss till bords var det tipspromenad! Frågor om jubilarerna! Till exempel; Hur många år hade de alla känt varandra? Vem har fastnat med tungan i en flaska? Vem får inte sova i sitt sovrum? Ja, jag och min bordskavaljer lyckades få alla rätt!

Maten som serverades var god filippinsk mat! Jag var lite tveksam eftersom jag inte gillar stark mat men det här var jättegott! Under maten var det underhållning! Eller tävling! Gästerna delades upp i två lag som tävlade mot varandra! Det mesta handlade om att sjunga och spela högst och digga mest! Kan säga att rösten inte har varit den allra bästa i dag!


Jag blev dessutom uttagen som en av dem som skulle gå fram och sjunga "norsk karaoke" för mitt lag! Alltså nynna/sjunga en låt som jag hörde i hörlurar och de andra skulle gissa vilken! Jag skötte mig bra men även om det var en känd låt har jag totalt glömt vilken låt det var!

Efter kaffe och cupcakes var det dans! Det var ett rejält hålligång! Vid midnatt började folk droppa av och vid halv ett-tiden åkte jag hemåt! 

Vilken härlig kväll det blev! Tack alla festfixare; Eva, Anette, Ingrid, Karin, Marie och Susanne!

torsdag 16 oktober 2014

Fem månader!

Den lilla fröken börjar bli stora damen! Fem månader och nästan vuxen! Hon älskar att springa i skogen! Vuxenfoder är mer populärt en valpmaten (nu får hon en blandning)! Hon är en härlig individ! Glad, positiv och kelig! Hon står alltid vid dörren när jag tar i kopplet! Hon kryper gärna intill för massa gos! Lyhörd och följsam men lite okoncentrerad!




En underbar individ som har tagit en stor del av mitt hjärta! Grattis på 5-månadersdagen Soya!

lördag 11 oktober 2014

Höst!

Hösten är definitivt inte min favoritårstid! Jag tror att det är mörkret jag ogillar mest men även kylan som kommer! Många pratar om att det är så mysigt att tända ljus och så. Det tror jag säkert men jag tycker att det är obehagligt med levande ljus så jag tänder nästan aldrig några! Nackdelar med hösten är att det inte går att gå i skogen på samma sätt som tidigare. Jag är även begränsat i min hundträning!

Det är dessutom dags att stänga igen sommarstugan! Med enbart eluppvärmning, kallvatten och utedass fungerar det inte vintertid! Dessutom bor vi precis i skogskanten så det är mörkt redan före 19! Idag har vi röjt och fixat! Kyl och frys ska stängas av, allt ska städas och rensas så inget finns som mössen kan äta på, allt på tomten ska plockas in, dasset ska tömmas, vattnet ska stängas av.... Ja det finns en hel del att göra! Jag tyckte inte att jag hade så mycket kvar men inser att det är massor med saker som ska plockas hem; lakan, hundfiltar, mat, tv.... Det lär bli fullt i bilen!

Men vi har hunnit med en härlig promenad i skogen! Båda hundarna är borstade, tänderna borstade och klorna är klippta! Ett kort träningspass har det också blivit!



Fördelen med hösten är väl färgerna! Och soliga dagar med blå himmel är helt okej! Idag var det dessutom varmt!


Idag fick även Smilla möjlighet att springa lös en längre bit! Inga djur verkade finnas i skogen! I alla fall så tog hon ingen vittring! Istället blev det massa bus!


Soya var, som vanligt, fylld av glädje och rusade runt i skogen! Det är en härlig känsla att se den här lilla varelsen fara runt!


Attack!!!


Ibland kan man få båda två att sitta still!


Finaste Soya som är så svår att fotografera!


En hel del bus blev det!


Men också lite tid att ta det lugnt, fokusera och hålla koll på matten!


Mer bus!





Försökte få till en bra bild på båda hundarna idag! Det är inte det allra lättaste att få dem att sitta still och titta åt samma håll, samtidigt!


Finaste Smilla!


Sötaste Soya!
  



Laddade!


Inkallning!


Full fart och full fokus!


Något långa ben, kanske.... Men söt är hon!


Balansträning!


Finaste fina!


Trötta hundar!

Idag har jag lärt mig något nytt! Och förhoppningsvis kommer jag ihåg hur jag gjorde så att jag kan göra om det igen! Jag hittade något program på datorn så jag kunde redigera mina foton! Tidigare har jag lagt in bilderna precis som de är men nu kunde jag beskära korten så motiven blev större och bakgrunden mindre! Himla kul! Hoppas verkligen att jag kommer ihåg hur jag gjorde så att alla bilder där hundarna är som små prickar kan användas! 

I morgon låser vi igen stugan och återkommer inte förrän till våren! Men som många säger; det är något visst med att bomma igen! Annars kan man inte öppna upp den igen!

fredag 3 oktober 2014

Solig fredag!

Jaha, så var det fredag igen och man har jobbat en hel vecka till! Bilen har varit på verkstaden (igen) för att fläkten slutade att fungera (igen)! Den här gången var det något som glappade och hade blivit bränt så det kostade ingenting! De bytte ju fläktmotor i december! Lite positivt i alla fall! Passade på att byta stötdämparen fram eftersom den är dålig! Nu hittade de lite andra saker som måste göras innan besiktningen; ett däck är slitet så framvagnsinställning behövs, ett rör från katalysatorn läcker men det kunde de svetsa och så var det visst något mer som kanske inte skulle klara besiktningen! Ja, det får väl bli verkstad en gång till....

Slutade tidigt idag och skulle åka till landet så jag hade, redan i början av veckan, bestämt att jag skulle stanna till vid Glotternskogen och gå med hundarna! Vädret var toppen, så jag var inte den enda som var där!




Egentligen gillar jag inte hösten men såna här dagar går den an! Färgerna är helt underbara! Vi traskade runt en dryg timme i skogen. Fotade lite, myste lite, träffade lite folk och bara hade det skönt! Soya vadade runt i vattnet och fick tokryck efteråt! Lilla skruttan! Hon blev inte rädd av det ofrivilliga badandet härom dagen i i alla fall!



Har väntat på det ett tag men ser nu att Soya faktiskt är högre än Smilla! Min lillstumpa är inte så liten längre! Nu behöver hon inte växa så mycket mer på höjden! Lite mer muskler bara så är jag helt nöjd!


Mina fina!


Utsikten är inte helt fel!


Som vanligt på en sten!


Den lilla skruttan vadade lite i vattnet!


Och sedan passade hon på att åla runt lite...... Och sedan blev det tokryck!


Mys i solen!


Och så måste man dricka lite....

 

De allra finaste! Det allra bästa sällskapet efter en intensiv vecka! De ger så mycket glädje! De gör mig så lugn! Uppskattningen är ömsesidig! Jag skulle aldrig orka utan dem!


 


Efteråt åkte vi direkt till landet! Här var det dags att börja med några av mina absolut mest tråkiga sysslor! Det var dags att börja städa bort hösten.... Om ett par veckor är det dags att stänga stugan, så nu tömde vi ut alla krukor och lådor med sommarblommor! Det är ett arbete som jag inte uppskattar men det måste göras! 

Nu tar vi helg och vilar oss inför nästa vecka! En hel del hundaktiviteter blir det men också mycket vila!