söndag 31 augusti 2014

Fick några bilder!

Idag fick jag några bilder på mailen som Annelie tog häromdagen!










Toppenhärliga bilder på mina allra finaste! 

lördag 30 augusti 2014

Chans!

Idag hade vi bokat in en träff med Soyas brorsa och hans matte! Brorsan kallades Pavarotti när han bodde hos uppfödaren men nu heter han Chans och bor bara någon mil ifrån oss!

Idag skulle vi träffas för första gången sedan de lämnade uppfödaren! Spännande tyckte jag! Skulle de känna igen varandra?

Det var ett lite avvaktande möte till att börja med! De tittade på varandra med hängande svansar men snart blev det bus! Jag tror att Chans tyckte att Soya blev lite intensiv i början, men snart var han med på noterna! En härlig, positiv och kelig kille som ser väldigt bra ut!







 





 
  


Det var inte lätt att fota! Det var ett virrvarr av valpar som hela tiden brottades! Även om de inte kände igen varandra så uppstod tycke och det hade väldigt kul i en dryg timme! Det var jättekul att träffa Chans och Camilla! 

Vi har också passat på att träna! Förutom lite sitt stanna kvar, ligg, kontakt och ingångar med Soya ligger fokus på att hon ska vara själv i bilen! Idag har vi tränat vid flera tillfällen och hon har säkert suttit närmare 10 minuter utan att låta! Belöningen har kommit med jämna mellanrum utan att hon sett mig eftersom ett skynke hänger för! Jag har bara stuckit in handen och droppat lite godis! Rätt eller fel? Jag vet inte men hon är tystare nu än hon varit tidigare!

Vi har också börjat träna med canvasburen! Bara lite grann! Där gick hon in, fick godis, la sig ner och fick komma ut! Sedan fick hon gå in flera gånger utan att jag stängde innan jag stängde igen! Här lägger hon sig ner ganska direkt men jag står ju precis brevid! Lite kul, att hon sjäälvmant gick in i buren och la sig där en stund när hon hade ätit! Känns väldigt positivt!!! Men vi skyndar långsamt! 



 

Nu är vi trötta alla tre och det blir tidigt i säng! Imorgon är en ny dag, sista dagen innan det är dags att börja jobba igen!


fredag 29 augusti 2014

Vikbolandet!

Idag åkte vi ut till Vikbolandet, närmare bestämt till Å och en liten bit till! Vi skulle hälsa på Nina och Toka!


Det behövs inte så stor skylt!


Mot nya äventyr! Undra vad vi väntar på!?


Vi väntade på Toka, en ursnäll men lite intensiv äldre dam! Toka var nyfiken på Soya och ville gärna leka! Efter en bit koppelpromenad var det Soya som bjöd upp till lek!





Soya hittade en spännande sandlåda som var kul att leka i! Hon grävde fram och apporterade spadar och formar!


Sedan blev hon lite trött! Det blev en bra miljöträning när gräsklipparen kom fram!



Innan vi landade hemma gick vi en sväng runt Gransjön! 

Det blev en härlig dag med promenad, fika och mycket prat! Trötta hundar får vara hemma när jag ska gå ut och äta ikväll!

torsdag 28 augusti 2014

Koludden!

På eftermiddagen fick vi en förfrågan från Annelie om vi hade tid med promenad! Självklart hade vi det men vi var tvungna att hämta bilen först! Snälla Annelie kom då och hämtade upp mig och körde in mig till stan så jag slapp ta bussen! Verkstaden hittade inget läckage på bilen men bytte ut vattnet i kylaren mot vatten med lagom mängd glykol! Skönt att det inte var några fel men nu hoppas jag att den behåller vattnet!

Sedan blev det en promenad på Koludden! Soya var överlycklig och for överallt! Mycket bus och spring så jag var tvungen att koppla henne en stund för att hon inte skulle överanstränga tån! Smilla var betydligt lugnare men väldigt glad över att få träffa Martin och Annelie!

Kameran var med men det blev nästan inga bilder. Jag satt mest och njöt av solen och hundarna!












Vi passade på att träna lite också! Träna på att sitta ensam i bilen! Nu sitter hon bra när man öppnar buren! Några godisbitar sprids ut medan koppel tas på! Sedan måste man sitta still innan man får komma ut! När Smilla hoppar ut måste Soya sitta kvar! Mer godis sprids ut och buren stängs så hon blir ensam! Nu stod jag bredvid bilen och belönade med några utspridda godisar varje gång hon satte sig ner i buren! Jag pratar i stort sätt ingenting och belönar aldrig när jag tar ut henne! Belöningen kommer alltid i bilen! I och för sig var Soya ganska trött idag men hon satt tyst och still i ett par minuter utan att hon såg Smilla och mig! Det finns hopp!

Båda hundarna slog ihop direkt när de fått mat och sedan de inte rört på sig! Ska snart försöka ta en kissrunda innan jag också ska hoppa i säng tidigt ikväll!

Idag igen....

Idag igen hade Soya alldeles för bråttom när hon skulle in! Genade lite i hörnet, tog ett steg i leksakslådan och sprang rakt in i skohyllan med bogen! Skriker till och vägrar stödja på frambenet i ett tiotal steg! Jag hinner få hjärtat i halsgropen (igen) och tänker att nu blir ett veterinärbesök istället för bilverkstaden! Men efter tiotalet steg med upplyft framben går hon som vanligt igen! Precis som hon gjort 3-4 gånger tidigare när hon har haft alldeles för bråttom! Det är ett under att hon än så länge bara brutit en tå! Vi håller tummarna för att det inte blir mer än så, men jag kan säga att det finns vissa likheter med Siris framfart!

På förmiddagen passade Soya på att ta anställning som trädgårdsarkitekt och markförbättrare! En halv jordsäck slet hon sönder och spred ut jorden på stenplattorna! Så nöjd och lycklig efter sin fina insats!

Ja, jag älskar henne massor även om jag får hjärtat i halsgropen flera gånger dagligen!




tisdag 26 augusti 2014

Kursat....

Igår var vi på tävlingslydnadskurs, Smilla och jag! Vi jobbade med fjärren, vittringen och helt om halt! Det gick skapligt i början men sedan blev Smilla loj och kunde ingenting! Idag tränade vi på förmiddagen och hon var seg och tråkig och gick inte riktigt att känna igen! Många kommandon hade hon aldrig hört förut, t ex sitt! Vi väntar på löp, så jag hoppas verkligen att det är det som spökar!

Ikväll har Soya och jag varit på valpkurs! Och det blev inte bara en kurs utan två! Jag kan inte nästa vecka utan passade på att ta igen den gången direkt, eftersom Ingela har två valpkurser efter varandra! Många roliga och nyttiga övningar som gick över förväntan! Så nöjd över Soyas insats idag! Bilen är ju fortfarande ett problem men jag har lite tankar om det! Nu ska bara tiden finnas att träna det också!


söndag 24 augusti 2014

Kurs!

Åh, vad jag tycker att det är roligt att gå kurs! Man får träffa nya trevliga människor med samma intresse och så får man tips och idéer på hur man kan fortsätta sin träning!

Idag var det valpkurs för Soya och mig! Det blev en solig och varm eftermiddag efter en periodvis mycket regnig förmiddag!

Lyhörd och alert! Pigg och godisfixerad! Hoppig och studsig! Idag har vi tränat kontakt, följsamhet, sitt-stanna kvar och inkallning! Kanske inte perfekt hela tiden men jätterolig att jobba med!

I morgon blir det kurs med Smilla! Börjar tycka att det är roligt att peta i detaljerna! Tyvärr har vi inte tränat på läxan som vi hade till i morgon men det finns ju en dag kvar! Dessutom har vi tränat på en del annat som vi behövde!

Finaste Smilla som alltid gör sitt bästa, även om inte jag gör det! Hon vill alltid vara till lags och älskar att jobba! Hon har mått bra av att vara ensamhund, men nu ser jag hur hon uppskattar Soyas sällskap! Mina finaste!!!!