lördag 31 maj 2014

Varför?

Idag var jag helt ledig! Inget inbokat! Jag var dessutom jättetrött! Varför vaknar jag då 4.30, när jag borde behöva sova mycket mer? Halvsov, tittade på klockan och var vaken om vartannat... Strax före 8 gick jag upp!

Nu blev det en lång, härlig frukost och sedan en lång promenad i skogen! Gräsmattan är klippt, sommarblommor planterade i krukor och lite hundträning är fixad! Sedan tog jag en lite lur i soffan i en halvtimme! Riktigt skönt!

Smilla borstades inför morgondagens utställning, tog en kort sväng med trimmern, diskade och dammsög innan vi gick en runda igen! Vid 18-tiden packade vi ihop och åkte hemåt!

Nu är klockan bara drygt nio och det är lördag kväll, men jag är trött! Ska nog snart gå och lägga mig! Imorgon ska jag ju upp tidigt igen!

fredag 30 maj 2014

Valpmys!

Det var med blandade känslor jag åkte till Nyköping idag! Saknade efter Siri blir så stor när jag åker till Inga-Britt! Att jag dessutom pendlade för att hälsa på Siri och hennes valp Eliza gör inte saken lättare! Idag skulle jag åka och träffa Nellie och valparna! Tiken ska bli min i sommar och fylla en del av tomrummet efter Siri!

Jag blev väl mottagen när jag kom! Nellie har jag inte träffat så många gånger men hon kände igen mig och blev glad! Mycket kel med Nellie blev det och lite klapp på valparna! De är ju bara två veckor och då ska man inte plocka med dem så mycket! Alla tre hade i alla fall öppnat ögonen i dag!

Kameran var med så det blev en hel del kort!


Det är tiken som ligger till vänster!


En hane!


Tiken ligger till vänster!


Tiken till vänster! Hon har tre svarta prickar över ryggen!


Stolt mamma!


Tre godingar!


Tiken ligger längst till vänster!


Tiken i mitten! Hon med prickarna på ryggen!


Härlig sovstil!


Tiken!


Den lite mindre hanen!


Den store hanen!


Den stora hanen!


Matdags! Tiken längst till vänster!


Det är så mysigt att bara sitta och titta på de lugna valparna som äter med god aptit!


Man kan ju äta på lite olika sätt, eller med olika stil!


En lugn och harmonisk mamma som trivs med sina småttingar!


Min lilla tik har hittat en ny sovställning!


Och ännu en ny ställning!


Mat och vila är det viktigaste i livet!


Stolt mamma! Allra finaste Nellie!


Det var inte lätt att, efter 2,5 timme, lämna dessa godingar! Nu dröjer det två veckor innan jag ser dem igen och då lär det vara full fart på dem!

torsdag 29 maj 2014

Utställning i Kolbäck!

Idag var det dags för utställning! Det är ett tag sedan men nu var det dags igen! Vi åkte upp till Julita igår för att ha lite närmare när vi skulle åka idag!

Jag var framme i god tid och det första jag ser är några av de stora uppfödarna som vi aldrig har slagit! Eftersom de hade drygt hälften, kanske två tredjedelar av de anmälda hundarna var chanserna inte så stora att vi skulle bli bäst! Vi har ju aldrig varit det tidigare heller!!! Vi satsade helt enkelt på att göra ett bra jobb och hoppades på att få en bra kritik! Att ringen dessutom var placerad på parkeringen kändes väl inte så bra!

Det tog lite tid men vid halv 12 var det dags för oss att visa oss i ringen! Det var sex tikar i öppen klassen, fem av dem fick excellent och en very good! Vi blev sedan placerade som nummer 4 av tikarna i öppen klass! Anledningen till att vi blev fyra var främst att Smilla var lite okoncentrerad i ringen annars var hon en bra typ! Okoncentrationen berodde nog mycket på att det låg köttbullar på marken! Men vad spelar det för roll! Jag är så nöjd med vårt uppförande, hon var nämligen riktigt sprallig och hoppig, och vår kritik! Flera gånger på utställning gör Smilla det hon ska men det känns som om det inte finns så mycket fart i henne! Idag var det riktigt kul!

 

Jag köpte två lotter när jag kom till utställningen och innan jag åkte hem frågade jag om det hade varit dragning! Tyvärr inte, blev svaret, men förhoppningsvis blir det snart! Jag ville åka hem och tänkte kasta mina lotter, men blev stoppad! Skriv telefonnumret på så hör vi av oss om du vinner, sa en kille! Du kan få vinsten svarade jag och skrev telefonnumret! När jag hade åkt drygt 5 minuter ringde telefonen! Jag hade vunnit! Jag möter dig i entrén sa killen som ringde! Jag vände naturligtvis och hämtade upp min vinst! Choklad!!!


Nöjda och trötta har vi nu laddat om för att åka ut till Kolmården och köra en rallylydnadskurs!!!


tisdag 27 maj 2014

Så var det tisdag igen!

Idag var jag riktigt trött! Det har blivit sent två dagar på raken! I söndags jobbade jag på valet och var inte hemma förrän strax efter 10 på kvällen, igår var det hundkurs direkt efter jobbet och efter att ha stannat och handlat på vägen hem var klockan ca halv 9 när jag kom hem! Innan jag har gett Smilla och mig lite mat är klockan alldeles för sent! På tisdagar ringer väckarklockan nämligen 4.30 så det gäller att komma i säng skapligt på måndag kvällen!


Kallt och kyligt var det men strax efter lunch började solen visa sig! Annelie och jag parkerade vid Lillsjön och traskade på genom skogen! Vid Herrsjön hittade vi en solig klippa i lä där vi stannade och fikade! Kaffe, kesella och bär!!!!






Två och en halv timme tillbringade vi i skogen! Jätteskönt!

På vägen hem valde jag mellan att åka och träna styrketräning eller att åka till Djurmagazinet och köpa hundmat och sedan till Åby Handelsträdgård för att köpa blommor! Det blev det senare alternativet!


24 stycken små sommarblommor som ska planteras i krukor på landet! Dessutom blev det två nya pelargoner, en vit och en röd! 


Nu har jag lite att börja med, men känner jag mig själv rätt så blir det nog fler besök! Det finns ju andra ställen att köpa blommor på också, så något mer kommer det nog att bli! Det är något som jag gillar!!!

Har lyckats hinna/orka borsta Smilla inför torsdagens utställning i Kolbäck, rastat dammsugaren en sväng och tagit en snabbis med diskborsten! Har även börjat packa så att vi kan slänga oss i bilen och åka till landet direkt efter jobbet i morgon! Det blir lite närmare när jag ska till Kolbäck på torsdag!!!

fredag 23 maj 2014

Längtar!!!

Idag fick jag fler bilder på valparna! De växer och frodas och ser välmående ut! Snart ska jag åka och hälsa på!!! Klart att jag längtar!


Det här är tiken! En liten tjockis tror jag! I mitten av juli är det dags för henne att flytta hem till Smilla och mig! Fortfarande är tilltalsnamnet Soya, men det kan ändras!


Och så är det hanarna! Lika runda och fina de med! 


onsdag 21 maj 2014

Onsdag!

Som vanligt på onsdagar hämtar syrran upp Smilla när hon slutar jobba! Idag tog jag bilen dit eftersom de ska ta med min bil till verkstaden i morgon! Något krångel med en lampa som lyser! Det är troligtvis en sensor till ABS-bromsarna. Sedan ska stötdämparna bytas också!

Eva och jag tog med oss Smilla och gick hem till Monica, vår moster som fyllde år! Där var också en del andra släktingar! Det blev lite god mat och rabarberpaj och kaffe till efterrätt! Dessutom ett (eller två) glas rosé!

Smilla träffade på Stella som hon inte sett på nästan ett år! Lite avvaktande först eftersom båda är lite försiktiga men sedan blev det lek! Dessvärre leker de inte på riktigt samma sätt men vad gör väl det! Stella springer medan Smilla ligger och skäller! Tyvärr lyckas jag inte få in filmsnutten med lek på bloggen!








tisdag 20 maj 2014

Sol och värme!

Förmiddagen var mulen, nästan regn i luften och en långpromenad kändes väl inte så inspirerande men på eftermiddagen kom solen! Vi åkte till Ågelsjön tillsammans med Annelie och Martin! Ett par timmar vid sjön med fika var bra för själen! Även huvudvärken lättade en del!






Efter promenaden åkte jag direkt till jobbet! Vi hade fixarkväll där föräldrarna hjälpte till att göra i ordning på gården! En trevlig och välbesökt tillställning där det blev städat och fint! En del nya saker fixades också i utemiljön! 

Det blev (som vanligt) en intensiv dag! Åkte hemifrån strax före 6 i morse och kom hem strax efter 7 i kväll! Nu är det snart dags för sängen, en kort kiss-runda först bara!

lördag 17 maj 2014

Födelsedag!

Ja, för en dryg vecka sedan fyllde jag år! Jag har aldrig varit mycket för att fira men förra fredagen bjöd jag hem min syster och hennes familj och min moster och morbror på mat! Fetaostlax och grönsakspasta stod på menyn och till efterrätt blev det paj med jordgubbar och lime! Riktigt smaskigt!

Fina födelsedagspresenter fick jag också! Lite blommor från kollegor och andra bekanta, fotvårdsprodukter från moster och morbror och från syrran med familj blev det en biljett till Harry Potter-utställningen tillsammans med alla dom! Det ska bli spännande!


Smilla njöt av att vi hade gäster och kröp upp på favoritplatsen i soffan! Hon tycker att det är mysigt när vi är några fler hemma!

Tack för alla gratulationer och presenter! Nu är det ett år till nästa gång!

Kolmården!

Ibland är det för nära till utflyktsmålen! Exempelvis Kolmårdens Djurpark! Det är bara ett par mil men det blir inte många besök. Främst beror det nog på att det kostar så mycket i entré! Annelie och jag har i flera år pratat om att vi ska åka! I år blev det äntligen av! Förra lördagen var vi där! Vädret var sisådär! Mulet, lite dimmigt men lagom varmt! Det blev en heldag i djurparken och en hel del bilder! Här kommer några!

















Delfinshowen var helt suverän! Den bästa jag någonsin sett, tror jag! Fågelshowen var också bra men lite kort! Nu var det ju bara träning och den riktiga showen kommer att visas senare i sommar! 

Jag är nöjd med vårt besök i djurparken men hade hoppats på mer rörliga djur eftersom det inte var så varmt! Tyvärr var många djur liggande still! Ja, man kan ju inte få allt! 

Tack Annelie för en trevlig dag!