onsdag 26 februari 2014

Spännande mat!

På onsdagar, när jag slutar sent, hämtar syrran Smilla och tar med hem till sig! Syrran bjuder alltid på mat när jag kommer för att hämta Smilla! Trevligt med sällskap och skönt när jag kommer hem sent att slippa tänka på matlagning! Nu har systersonen fått för sig att vi ska äta vegetariskt och veganmat en gång i veckan! Och så har det blivit i fyra-fem veckor nu! Varannan onsdag är det vegan och varannan vegetariskt! Idag var det veganmat! En helt främmande värld för mig! Främmande, men spännande och god! Idag gjordes det Daal, en indisk rätt gjord på röda linser och mungbönor! Det serverades också Paratha, ett bröd gjort i stekpannan! Allt från Icas buffe-tidning!

Jag hade nog aldrig fått för mig att testa detta själv och jag kommer aldrig att bli vegetarian eller vegan på riktigt, kött är alldeles för gott, men visst är det kul, spännande och smakfullt att äta vegetariskt/vegan en gång i veckan!

tisdag 25 februari 2014

Tisdag!

Jaha, så var det tisdag igen! Var lite fundersam på om jag skulle kunna träffa Annelie för en promenad idag! Misstänker att Smilla ska/har börjat löpa och det är inte schysst mot Martin och Theo! Det är så svårt att se på Smilla eftersom hon är väldigt hårig och inte droppar någonting! Jag ser att hon börjar bli lite svullen, men vad det betyder vet jag inte. För två veckor sedan när vi träffade Annelie var henne hanar lite intresserade av Smilla. Nåja, vi tog en chansning och träffades i Sörsjö-skogen!

Hundarna blev glada åt att se varandra! Martin nosade visst en gång och Theo knappt en minut sedan var det klart! Inte löper Smilla inte! Nackdelen är att vi troligtvis inte kan tävla i Kungsör......

Solen sken men det var periodvis lite blött i skogen!


Här är stigen som vi ska följa! Som tur var fanns det lite tuvor och stenar att kliva på! Smilla är nog den som är mest rädd för att bli blöt om fötterna!










Annelie bjöd på en härlig fika! Helt underbart att sitta i skogen med en kopp kaffe och känna solen värma i ansiktet! Hoppas på många sådana dagar! Det är ett lätt sätt att samla energi!



Jag åkte raka vägen in till stan och lasarettet efter nästan 1,5 timme i skogen! Jag hade tid 16.35 för att göra en gynekologisk cellprovsundersökning! Det står på kallelsen att undersökningen tar ca 5 minuter! Ja, undersökningen tog ingen tid men jag fick vänta 30 minuter, till strax efter 5, innan det blev min tur! Det stod inget om lång väntetid på kallelsen! Jag var tvungen att fråga! Det visade sig att de till varje tid kallade 8 stycken, förhoppningsvis brukade 2 eller 3 dyka upp! 

Jag hade trott att jag skulle vara hemma vid 5 men nu blev allt förskjutet! Tanken var nämligen att jag skulle lämna Smilla hemma och åka ner till gymmet för att träna styrketräning! När klockan blev så mycket kändes det inte inspirerande men jag slängde på mig träningskläderna och åkte ner. Det var mycket folk där, 7-8 personer tränade i gymmet (bara killar)! Jag körde bara ett kort pass med mina benövningar och åkte sedan hem för att fixa mat! Nöjd över att jag ändå gjorde det, fast det tog emot! 

Efter en intensiv dag då klockan ringde redan 4.30 känns det som om det snart är dags att krypa i säng! Lite trött och frusen är jag nu!

En liten film på min hund kommer först! Tyvärr hinner jag aldrig filma när de leker. Eller de kanske slutar när jag börjar filma!? Smilla försöker iallafall (kanske på fel sätt) få grabbarna att förstå att hon är leksugen!





söndag 23 februari 2014

Ridhus!

Två dagar på raken har jag tillbringat i ridhus! Igår tillbringade jag förmiddagen i ett ridhus lite utanför Mantorp. Jag gjorde den praktiska delen för att bli skrivare på rallylydnadstävlingar! I början var det lite jobbigt! Det gällde att koncentrera sig för att höra och skriva rätt avdrag på rätt rad! Men ganska snart kändes det lättare! Samma fel återkommer och då lär man sig var de ska skrivas! I mästarklassen var vi fem som skrev, fyra som bakskrev och en som vi jämförde med! I avancerad klass var vi först tre, sedan två och slutligen bara jag som bakskrev. Eftersom det inte var någon som skrev "på riktigt" fick vi jämföra med varandra! Kul, lärorikt och intressant men också riktigt jobbigt. Jag var rejält trött när jag åkte hem!
 

Idag har vi tillbringat stötte delen av dagen i ett ridhus i Motala. SGVK hade utställning och Smilla skulle ställas ut! Jag fick också äran att ställa Siris syster Nelly och Siris mamma/Smillas mormor Quiny! 

Smilla var riktigt pigg och samarbetsvillig! Domaren, Jahn Stääv, tittade länge på henne! Hon stod still och det kändes bra! Däremot var hon riktigt pigg så när jag sprang blev hon hoppig och busig. Jag fick välja att gå snabbt med henne istället! Excellent fick hon och det är jag nöjd med! Det var sju tikar i öppen klassen och Smilla blev placerad som nr 3 med CK! Jättekul tycker jag eftersom det inte delades ut så många CK bland hanhundarna!

 

Snabbt ut för att byta hund! Nu skulle Nelly ställas i championklassen! Hon rörde sig jättebra men var lite svårare att ställa! Vi är ju inte vana vid varandra så jag är så glad att hon var följsam! Även Nelly fick excellent och placerades som tredje tik av fyra! Och hon fick också CK!

Ut och byta hund igen! Den här gången var det Quiny som skulle in i veteranklass och där var det två tikar! Quiny var glad och pigg och följsam men vi fick inte springa något! "Gå och ställ er där. Det är ju veteraner."  sa domaren! Trodde han inte att de skulle orka springa!? Quiny var hoppig, studsig och klättrig. Hon ville inte stå, bara käka godis! Men vi gjorde vårt bästa och till slut var hon på marken! Trodde inte mina ögon när hon fick excellent och blev placerad etta med CK! Nu hade vi tre tikar som skulle in i bästa tik-klassen...... 

Lite hjälp fick vi och alla tre kom in i ringen! Det var många hundar, skulle tippa på en 10-12 stycken! Tyvärr var det ingen som blev placerad i bästa tik men vi var nöjda ändå! 

Sedan var det dags för Quiny att gå in och tävla om bästa veteran! Lite roligt var det för hanen hon ställdes mot var Nilo, Siris pappa! Alltså var det Siris mamma och Siris pappa som tävlade mot varandra om titeln bästa veteran! Och Quiny vann! 


I finalen var det bara en veteran - Quiny, så hon vann! Jag fick en jättefin bukett tulpaner av Inga-Britt som tack för hjälpen! Roligt men lite svårt att ställa andra hundar som jag inte känner så väl!


Det blev en lång dag (åkte hemifrån 10.30 och kom hem 17.30)! Både Smilla och jag är riktigt trötta så det blir tidigt i säng! 

Dagens kritik:
Feminint huvud, korrekt bett, vällagd skuldra, aningen brant kors, välutvecklad bröstkorg, bra päls och färg, mycket goda rörelser från sidan, något hastrång, fint temprament!





torsdag 20 februari 2014

Ljusa minnen!

Hittade en gammal Schappis-nytt häromdagen! Med min Siri som omslagsbild! En riktigt glad Siri!


Även om ögonen tåras, så är minnena ljusa! Jag minns Siris sprallighet med sådan glädje!!! Men vissa saker saknar jag så mycket! Siris kelighet till exempel! Hon ville alltid sitta nära i soffan och bli klappad, eller ligga tätt intill i sängen på natten. Det är ytterst sällan som Smilla vill vara nära! 

Jag saknar också Siris vilja och glädje! Hon var en tankeläsare! Tänkte jag att vi skulle gå ut så stod Siri vid dörren - alltid redo! Smilla är en latmask som gärna ligger kvar i sängen! Jag får alltid ropa på henne när det är promenaddags! Ibland måste hon till och med hämtas..... Siri älskade att bli borstad! Jag behövde bara ta i väskan så stod Siri under bordet! "Lyft upp mig, jag vill...." . Även här måste man ropa på Smilla (vilket kanske är mer vanligt), men hon kommer direkt! 

Arbetsglädjen fanns/finns hos både men Siri var hoppig, studsig och mer "flaxig", Smilla är mer avvaktande och tänkande! Smilla är på ett sätt roligare och säkrare att jobba med än vad Siri var!

Tänk att två individer, som är släkt, kan vara så olika varandra! Det ska bli spännande att se vad nästa individ blir för något! Skulle vilja ha en blandning av Siri och Smilla! Det bästa från båda skulle vara perfekt!

tisdag 18 februari 2014

Avkoppling!

Mår inget vidare just nu! Sover dåligt, ont i magen och ont i huvudet! Så spänd i käkmusklerna! Troligtvis hör allt ihop. Lider nog av en omedveten stress! Det har varit mycket frånvaro på jobbet och därmed många vikarier! Bra vikarier som tur är, men det är tufft! Trivs på jobbet men det är ändå mycket tankar och funderingar!

Längtar efter våren! Värme, sol och ledighet! På förmiddagen idag fick jag en försmak av våren! Solen sken och värmde riktigt! Jag är glad att jag har ett jobb där jag får vara utomhus ibland!

Längtade efter eftermiddagen idag! Jag slutade tidigt och det såg ut att bli ett toppenbra promenadväder. Tyvärr blev det inte riktigt så! Solen försvann men vårkänslorna fanns kvar. Tog med kameran och Smilla på en promenad längs med Glottern! Tyvärr visade kameran att det bara var 10 minuter batteri kvar! Så bra..... Bilderna blir ingen höjdare när batteriet är så dåligt, men jag fotade så länge det gick! Det mesta blev suddigt!

Nästan två timmar var vi ute och gick! Träningsvärken efter gårdagens afro-pass började kännas men huvudvärk, magvärk och käkvärk lättade! Tänk vad skönt det är att traska omkring i skogen med världens bästa hund som sällskap! Njuter verkligen av en ledig eftermiddag!






Smilla passade på att njuta av den (förhoppningsvis) sista snön! Ikväll blir det inte mycket gjort! Slötittande på teven och så tidigt i säng! Snart är det helg igen!!!





lördag 15 februari 2014

Sovmorgon!

Vaknade med ett ryck 5.15 i morse och var fullständigt övertygad om att jag hade försovit mig. Hade väldigt svårt att förstå vad det var för dag och hur dags jag skulle börja jobba, men jag var övertygad om att väckarklockan inte hade ringt eller annars hade jag stängt av den. Efter ett tag förstod jag att det var lördag och jag kunde få somna om! Vilket jag gjorde och nästa gång jag tittar på klockan är den halv 10!!!! Så länge har jag inte sovit på flera år, men det var nog välbehövligt efter en intensiv jobbvecka!

En snabb dusch och en banan innan det blev en långpromenad! Frukosten intogs kl 11 framför teven och damstafetten!

Ja, det blev inte som det brukar idag, men det blev en bra dag ändå, trots regn och rusk!

söndag 9 februari 2014

Första gången!

Gym-kortet är inköpt! Nu gällde det bara att komma dit också!

Hade bestämt mig för att försöka köra ett pass i helgen, men försökte hitta alla svepskäl jag kunde för att slippa! OS, förkylning, borde städa, träna hund..... Kände mig fruktansvärt orolig för att gå dit första gången.

Det här är ju ett nyckelgym med bemanning ett par timmar i veckan. Alltså måste man gå in själv med kort och kod! En oro var att kortet inte skulle fungera, så att jag skulle stå där som ett fån och inte komma in. Eller att huvudentrén skulle stänga så att jag måste använda bakdörren. Det finns tydligen en ingång till.

Jag har ingen aning om hur många det är som tränar där, eller vilka. Kanske det skulle vara jättefullt med muskelknuttar och jättesmala atleter. Eller kanske massor med folk som man kände.... Jag skulle ju alltid kunna skylla på sjukgymnastens ordination när folk skulle le lite överseende åt den (lilla) belastning jag la på maskinerna.

Teknik är ju inte min starka grej och klumpig som jag är skulle jag ju kunna fastna i maskinerna. Eller sätta mig bak och fram när jag skulle testa något nytt. Skulle jag klara att ändra vikterna så det passade mig?

Klumpen i magen växte och jag kände att jag måste ta mig ner till gymmet. Väntade jag skulle det bli svårare.

Lördag förmiddag, efter damernas skiathlon, tog jag mig i kragen och åkte ner. Inga problem att ta mig in! Huvudentrén var öppen och kortet fungerade. Det var två personer i gymmet, ingen som jag kände, men de nickade lite till mig när jag kom. Tog mig upp på en träningscykel och efter mycket knappande fick jag lite motstånd på cykeln. Klarade sedan mina tre maskiner utan problem! Provade sedan två maskiner med övningar för armar och bröst som jag sett de andra göra! Lite problematisk men det fungerade utan att jag fastnade. Och kul var det! Efter en halvtimmes träning var det dags att åka hemåt. Två personer till hade dykt upp under tiden jag tränade. Ingen rusning alltså!

Det känns så skönt att ha gjort det och jag längtar faktiskt till nästa gång! Då ska jag försöka prova mer! Men lite träningsvärk i bröstmuskeln har jag idag!


lördag 8 februari 2014

Lördag!

Idag blir det mycket soffhäng! Det är ju så spännande med OS! 

Men självklart måste man ju "sporta" lite själv också! Långpromenader är inte helt fel även om det är grå-väder! Trodde faktiskt att solen skulle komma fram idag men istället blev det ett lätt regn på slutet av förmiddagspromenaden! Vi tog rundan på Koludden i morse!










Gillar att det är plus-grader! Snön smälter och det känns att våren är på väg! Nu hoppas vi på sol och fågelkvitter så att vårkänslorna vaknar på riktigt!



fredag 7 februari 2014

Ett år...

Tänk att er år kan gå så fort och ändå kännas så långt! Imorgon är det ett år sedan jag sista gången pratade med min mamma! På måndag är det ett år sedan vi tog farväl......


Det gick så fort och var så oväntat! Sorgen och saknaden har varit så stor! Men trots allt går livet vidare och man hittar snart en vardag igen!
 

Lev idag och ta hand om era nära och kära! Livet kan så fort förändras och imorgon kan det vara försent! Gläds åt det ni har och njut av livet!


Idag har jag lagt rosor på graven för att lysa upp tillvaron lite! 

Tack alla för att ni finns och har hjälpt och stöttat mig under året! Älskar er alla! Och som ni vet; efter regn kommer solsken!

onsdag 5 februari 2014

Jag gjorde det!

Nu är det gjort! Jag har funderat länge och väl. Vet att jag måste men känner att det tar emot. Tycker egentligen att det är alldeles för dyrt. 2290 kronor..... En del pengar får jag tillbaka från jobbet, men ändå!? Har kollat olika alternativ men det här var nog det bästa!

Idag gjorde jag slag i saken!  Jag köpte ett kort på nyckelgymmet i Åby!


Sjukgymnasten säger att jag måste styrketräna för att bli bra i knäet! Hos sjukgymnasten har jag frikort! Men det är mitt inne i stan och de har bara öppet 8-16.30! Perfekt när man jobbar heltid ute i Åby! Det här gymmet har öppet mån-tors och söndag 5-22 och fredag och lördag 5-20! Dessutom är det bara ett par kilometer hemifrån! 

Nu ska knäet tränas och förhoppningsvis blir det så småningom några mer kroppsdelar tränade!

tisdag 4 februari 2014

Glädje!

Igår låg vi inne och sov nästan hela dagen. Smilla fick fyra korta kiss-rundor på sammanlagt en timme under dagen och ett kort träningspass inomhus med stadga (2 minuter). Hon mår inte dåligt av det men jag har ändå dåligt samvete! Idag har jag ingen feber längre och ska jobba igen imorgon. För att testa krafterna åkte jag till Händelö för att träffa Annelie, Martin och Theo för en stunds bus. Det är så bra att släppa hundarna i fårhagen där. Jag kan lulla runt i ett makligt tempo medan Smilla kan springa hur mycket som helst!

Det är inte så kul att vara ensam med matte i hagen!


Med kompisar blir allt så mycket roligare! Vilken glädje!






Alla bilder blir ju inte perfekta.....






Snygg bakgrund! Tur att hundarna är desto vackrare!


Trevligt sällskap men idag saknades solen! 


Så här trött var Smilla när vi kom hem! Mycket mer tagen än vad jag var. Men det är klart, hon hade ju ett helt annat tempo! 

Imorgon blir det jobbet igen, men jag har avbokat träningstiden hos sjukgymnasten! Kör några övningar i lugnt tempo hemma istället!


måndag 3 februari 2014

Sjuk!

Så blev jag liggande! Jag har ju gått och haft känningar i halsen i ett par veckors tid men det har inte blivit något. I helgen började jag hosta! I morse vaknade jag vid halv 4-tiden, genomsvett, huvud som värkte och hals som kändes som sandpapper. Tog febern och visst hade jag feber, inte mycket men tillräckligt för att känna mig dålig! Bestämde mig för att vara hemma idag och imorgon!

Idag har jag sovit halva dagen! Vaknade till av ett sms vid 9-tiden. Tog en dusch, rastade Smilla och åt frukost innan jag somnade igen. Vaknade till på eftermiddagen vid halv 2! Fixade lite lunch och tog en kopp kaffe. Såg att solen sken från en klarblå himmel. Typiskt att jag är liggande en sådan dag! Tog med Smilla ner till kyrkogården för att tända ett ljus på graven. Det är ungefär 500 meter skulle jag tro. Vi gick i ett makligt tempo, fram och tillbaka. Jag var genomsvett när jag kom hem. Det bara rann!!!

Har legat framför teven i stort sätt resten av eftermiddagen och kvällen och börjar nog känna mig lite piggare. Har till och med orkat diska! Feber har jag fortfarande men jag tror att jag är på bättringsvägen! Imorgon är jag hemma också men hoppas kunna jobba på onsdag!

lördag 1 februari 2014

Sovit dåligt!

I natt har jag sovit dåligt! Jag har vaknat med jämna mellanrum av att jag hostar! Inte kul! Skönt att det är lördag idag så att inte klockan stod på ringning i alla fall! Och bra att jag har en hund som inte gör mycket väsen av sig på morgonen fast vi i normala fall går upp vid 5! Det spelar inte Smilla någon roll om klockan är 8 eller 10! Hon ligger still tills jag vaknar!

Nu har vi pulsat runt 1,5 timme i skogen (utan en enda hostattack.....)!



Lite städning och en snabb sväng till stan för att handla mat och hundmat står på dagens schema! Ska nog slinka in på apoteket också och köpa hostmedicin! Mycket mer ska det inte bli gjort idag! 

Önskar alla en trevlig helg!