tisdag 28 januari 2014

Sol och värme....

....är det jag längtar efter mest just nu! Är så innerligt trött på snö och vinter fast det inte har varit så lång vinter i år! Men de sista två dagarna har det snöat lite hela tiden och så har det blåst! Även om det bara var någon minusgrad i dag kändes det kallt!

Det blev i alla fall en promenad med sällskap idag! En sväng på Koludden, eller nästan 1,5 timme pulsande och bus i snön!


Tre sötnosar på rad!


Och den finaste allra längst fram! Eller hon som inte lyssnade på ett stanna-kommando längst fram!


 


Och kolla in den allra snöigaste nosen! Smilla var hur glad som helst och hade inga problem med snön idag! Visst hade hon med sig en hel del snö hem, men det besvärade henne inte!


 


Våra trevliga promenad-kompisar!

Har känt mig trött och hängig idag, men en promenad brukar alltid pigga upp. Tyvärr känner jag av en ont hals nu! Vill inte bli sjuk! Det blir en lugn kväll med mycket vila så är jag förhoppningsvis pigg imorgon igen! 

söndag 26 januari 2014

Vilodag!

Idag var tanken att vi skulle ha en lugn och avkopplande dag! Ingen tider att passa och inga "måsten" att göra! Sedan finns det ju alltid saker att ta hand om, men lugnt skulle det bli!

Vi sov länge och tog bara en kort förmiddagspromenad ner till Konsum för att lägga på ett brev! Disken hann vi med innan det var dags att åka till Händelö för att träffa Annelie, Martin och Theo för en promenad! Solen visade sig med jämna mellanrum men det blåste lite kallt!


Hittade, som vanligt, något att stå på!



Spaning!


Periodvis blåste det rejält!


Smilla var riktigt pigg idag och busade rejält med Theo! 


Du och jag, matte....


...och jag! Glöm inte mig!


Tankfull!


Posering!


Ännu en!


Och den sista!


Min lilla sötnos!


Platsligg!


Full fart framåt!


Vila igen!


Lite sol!



Lite träning blev det också! Lite fjärr! Jag är riktigt nöjd! Nu ska jag börja träna ordentligt på fjärren i trean! Peta, vara noggrann och skynda långsamt! 

Det blev nästan 1,5 timmes trevligt umgänge! Åkte hem och käkade lunch innan jag stack bort till syrran! Nu skulle jag bli blondin igen! Eva och jag blekte slingor på varandra och jag blev riktigt ljushårig igen! Det känns bra!

Har hunnit några måsten också! Tvättat lakan och bäddat rent i sängen, städat badrum, borstat Smilla, klippt klor på alla fyra tassarna (förra gången tog jag en och glömde tre), klippt bort päls mellan trampdynor och lite runt tassarna, borstat hennes tänder och dammsugit! Dammsugningen blev ju ett måste eftersom jag började klippa tassar....

Känns som om jag har hunnit med det som behövs och jag tror att jag är redo för en ny arbetsvecka!



lördag 25 januari 2014

Laddad!

Smilla hade sett att träningsväskan med matsäck packades i morse. Hela förmiddagen, när jag letade som mest, höll hon koll på mig och var allmänt laddad. Efter lunchen tog vi en promenad ner till kyrkan för att träna lite. Hade tänkt att ta med kameran för att filma men tyvärr var batteriet dåligt laddat!

Körde igenom lydnadsklass 2 men även en del i trean. Smilla var riktigt sugen och alert så jag är riktigt nöjd med träningen idag. Blandade lite längre tävlingsmässiga pass med pass med mycket motivation och belöning. Hon var lite snabb i sättandet i vänster om halt, vilket gör att det blir snett. Med lite hjälp gick det mycket bättre! Jag är så nöjd med fjärr och apportering! Kändes riktigt bra och jag önskar att jag hade haft det på film. Rutan fungerade också! 

Det blev en knapp halv timmes träning innan mina händer var iskalla men Smilla var nöjd! Avslutade med en runda i skogen innan vi gick hem och vilade en timme!

Det blev inte som jag tänkt!

Klockan ringde tidigt i morse! Smilla och jag skulle åka till Kungsör och tävla lydnadsklass 2. Såg fram emot att få prova på att vara i en riktig inomhushall. Efter en intensiv vecka på jobbet var jag trött och i går kväll var jag tveksam till om jag skulle orka åka. I morse var jag riktigt motiverad! Det skulle bli kul! Fixar matsäck och börjar packa innan det är dags för morgonpromenad! Men när jag ska lägga ner plånboken i ryggsäcken, hittar jag den inte! Plånboken som alltid ligger i handväskan eller på hallbyrån är borta. Jag som aldrig brukar tappa bort något!

Tankarna snurrar... När hade jag den sist? Jo, i torsdags kväll betalade jag räkningar. Börjar leta hemma. Var har jag lagt den? Har den ramlat ner under bordet eller bakom soffan? Har jag lagt den i kylskåpet? Vad gjorde jag när jag var färdig med räkningarna? Letar och rotar men hittar inget. Ut och letar i bilen. Klockan går och paniken infinner sig. Vad gör jag nu? Klockan 8 har jag inte hittat plånboken och inte heller varit ute med Smilla. Inser att vi inte kommer iväg till Kungsör och slänger iväg ett SMS till tävlingssekreteraren! Spärrar bankkortet och beställer ett nytt! Letar lite till innan vi ger oss iväg på en skogspromenad! Massor med tankar snurrar och jag har en klump i magen!

Tar en fika när jag kommer hem innan jag fortsätter mitt letande! Åker ner till jobbet för att se om den finns där! Och där, på parkeringen utanför jobbet, ligger min plånbok! Precis där jag ställde bilen igår! Och allt är kvar! Vilken lycka! Drar en lättnadens suck!

Vilken tur att jag hittade plånboken. Synd bara att vi inte kom iväg på tävlingen, men det kommer ju fler! Det får bli en vilodag istället och matsäcken får jag väl äta upp här hemma! Slutet gott allting gott!

torsdag 23 januari 2014

Vissa dagar!

Vissa dagar är intensivare än andra och idag är en sådan dag! Mina torsdagar kommer alltid att vara tuffa för jag varvar min arbetstid mellan min avdelning och grannavdelningen! Men idag var det extra intensivt! Började med att jag trodde att jag hade gott om tid i morse eftersom jag (trodde) att jag började 7.15. Fick lite eld i baken när jag insåg att jag ALLTID börjar kl 7 på torsdagar!

Frukost på grannavdelningen och blev sedan påmind om att jag skulle på Nätverksträff på förmiddagen. Det hade jag förträngt! Tillbaka till jobbet till lunch och då var jag på min avdelning! In på grannavdelningen efter lunch för att ta hand om deras bord och köra ut disken innan jag gick på rast!

Tillbaka till min avdelning en stund innan jag gick in på grannavdelningen för att täcka upp under raster och planering! På min avdelning är vi tre som jobbar på torsdag eftermiddagar, och därför går jag in på grannavdelningen! Jätteskönt att vara tre, men anledningen är att en av mina kollegor ska träffa sin mentor vissa torsdagar - och idag var en sådan dag, vilket vi inte riktigt visste om! Känns som vi missade något i planeringen.... Alltså fick jag nu ta hand om både min avdelnings och grannavdelnings barn som sov/hade sovit+ några stora barn som lekte jättebra inne och inte behövde gå ut! De flesta stora barn var ute på gården! Det är inga problem med väckningen eftersom barnen sover i samma rum! Men man hinner inte det man tror när man är ensam vilket gör att allt blir förskjutet!

In på min egen avdelning för att äta mellanmål! Då kommer min kollega tillbaka och berättar att hennes barns förskola har ringt! Magsjuka! VAB imorgon! Vikarie måste fixas och helt plötsligt är jag den som är sist kvar på min avdelning fast jag slutar 15.45! Fick hjälp av min andra kollega att röja det värsta innan hon gick hem! Lyckades fixa en vikarie, som aldrig har varit hos oss förut, men det blir nog bra! Röjde det sista och tog med barnen och lämnade dem på grannavdelningen!

Det är kanske inte så konstigt att man är lite trött och förvirrad ibland!

Smilla och jag tog en dryg timmes promenad på Koludden i snö och halvmörker! Ett bra sätt att rensa huvudet tycker jag! Sedan har jag hunnit med tvättstugan och till och med lagat mat (spagetti och köttfärssås). Tror att jag ska försöka fixa mina räkningar innan jag packar ihop för ikväll! Imorgon har jag sovmorgon, men i gengäld jobbar jag till 17.45!

tisdag 21 januari 2014

Mer pulsande!

Idag blev det ännu mer pulsande i snön. Men idag var det sol och nästan vindstilla! Både Smilla och jag var, som vanligt, glada åt sällskapet! Det blev en dryg timmes promenad med lösa, busande hundar och en hel del fotografering!












En solig promenad ger massor med energi! Och det behöver jag som känner mig hängig. Riktigt torr i halsen, nyser, näsan rinner periodvis och periodvis täpper det till totalt. En smygande huvudvärk som troligtvis beror på snorandet. Igår försökte jag bota förkylningen med ett pass afrodans, idag väljer jag att krypa upp i soffhörnet med en filt över mig. Glädjer mig åt att Smilla är riktigt trött efter allt bus i snön så jag kan med gott samvete hålla mig i soffan!

söndag 19 januari 2014

Vinter!

Idag träffade vi Annelie, Martin och Theo för en promenad i en "ny" fårhage. En hage som jag bara varit i någon gång förut och det för länge sedan! Det blev mycket prat, spring och bus! Lite kallt blåste det på sina ställen men det var skönt med en uppfriskande och energifyllande promenad!


















Nu blir det en lugn eftermiddag med lite hemma-fix som uppladdning för en ny arbetsvecka!