måndag 30 juli 2012

Semester!

Oj, vi har verkligen tagit semester! Vi gör så lite som möjligt under dagarna. Mest går vi runt och bara njuter! Jag kommer mig inte ens för att blogga....

Börjar fundera på vad jag egentligen gör!? Jag läser mycket, löser korsord, tittar på OS, träffar vänner förutom allt som har med hund att göra. Det blir långa promenader och mycket träning! Idag hade jag kameran med mig på promenaden!





















Tänk så mycket fint man kan hitta runt omkring sig! Nu fortsätter vi att njuta! Nästa vecka är det dags att börja jobba igen!

onsdag 25 juli 2012

Vingåkers Hundklubb!

Ikväll stack vi iväg till Vingåkers Hundklubb! En jättetrevlig liten klubb som har anordnat olika aktiviteter på onsdags kvällarna hela sommaren! Tyvärr har vi inte varit med tidigare, eftersom hundarna har löpt! Jag var tveksam i kväll också, det var ju så varmt.....

Vi passade på att ta en sväng till sjön så hundarna fick blaska av sig! Tyvärr har ju fläkten i bilen tagit ledigt igen så det blir lite varmt i bilen men vi åkte ändå till Vingåker.

Idag var det lite olika aktiviteter för hundarna. Det var väl cirka 15-20 hundar som var där! Halva gruppen fick gå promenadslingan med olika sitt- och liggövningar för att sedan få prova på aktiviteterna på plan. Där var lite rallylydnadsskyltar uppsatta. Lite läggande och mycket svängar. De hade också satt ut 4 agilityhinder, vartannat skulle hoppas över och vartannat krypas under! Det fixade båda hundarna galant! Sedan var det balansövningar, en stock och en planka som hundarna skulle gå på och även sitta på. Lite kontaktövningar vid ett godisfat, lite slalom mellan koner, bakdelsträning och slutligen lite bärande av olika föremål! För oss fungerade allt bra förutom apporteringen. Det fanns inga träföremål och vi har inte tränat på något annat. Hundarna tyckte att det var jättekonstigt att försöka bära en plastflaska eller en hopprullad veckotidning! Nyttig träning var det i alla fall! 

För alla fika-sugna fanns det även fika att köpa. Vi valde istället att åka hemåt!

Jag har upptäckt att jag är väldigt populär!!! Tror att det var tusentals bromsar och blinningar som bet mig på förmiddagen och ikväll har det varit minst lika många myggor! Det ni!!!! Men jag vet inte om jag uppskattar uppvaktningen......

måndag 23 juli 2012

Besök!

Idag var vi trötta och sega efter två dagar på utställning! Vi lunkade runt en timme i skogen på förmiddagen innan det var dags att börja fixa! Vi skulle nämligen få besök! En paj med rabarber och jordgubbar bakades och dammsugaren luftades en liten runda! Smilla var tidigt vid grinden och väntade. Vi skulle få finbesök! Anne-Lie och Mats, Smillas uppfödare från Höör var ute på resa och ville passa på att stanna till en sväng! Det är inte så ofta som vi träffas!


Smilla, Siri och Pärla är innanför grinden och väntar på Nelia!


Pärla!


Pärla och Nelia!


Systrarna Nelia och Smilla! Det finns mycket likheter!

Det blev en trevlig eftermiddag med mycket prat! 

Kvällen avslutades med ett lyckat träningspass, både rallylydnad och lite lydnad!

söndag 22 juli 2012

Två dagar i Köping!

Vad gör man två dagar i Köping? Kanske kan det vara ett tv-program, fast i en annan del av Köping, eller också är man hund-idiot och åker på utställning! Jag är ju det senare, alltså en hund-idiot, så jag har tillbringat två dagar på en solig gräsmatta i Köping tillsammans med massa annat folk.

Igår åkte jag tillsammans med Annelie och Lena! Theo skulle ställas ut och Ebba var med som sällskap. Mina hundar fick tillbringa dagen hos "mormor"! Till deras stora lycka låg hon kvar i sängen när vi kom! Alltså blev det en riktig mys-stund!


Ebba!


Theo!


Även om det ser bra ut på de här bilderna tyckte Theo inte alls om att visa upp sig! 
Han tyckte att det fanns många andra, mer spännande saker, att göra! 
Han fick ett VG men behöver mer utställningsträning!


Idag var det Smillas tur att ställas ut! Siri var självklart med som hejaklack! 
Det är svårt att veta vem man ska ställa när båda två går i samma klass. 
Det här var dessutom en domare som inte har dömt schapendoes förut så 
man vet inte vilken sorts hundar hon föredrar. Domare var i alla fall Anna-Lena Munkvall!

Eftersom vi inte har så mycket utställningsvana har vi inte så höga förväntningar. 
Jag kände att jag var nöjd med ett VG. Det var dessutom 22 schappar och flera uppfödare var där!

I valpklassen var domaren "lite snål". Tror bara att det var en valp av 4 som fick hp. Sedan blev det skillnad. De flesta hundar fick excellent! I vår klass, öppen klass, var det fyra tikar! Chene Colline´s Cappuccino Cream, Duvasgårdens Oopsy Daisy, La Familia´s Chakka Fatima Fallone och så Smilla! Vi fick excellent och ck och placerade oss på första plats bland öppen klass tikarna! 

In igen för bedömningen om bästa tik! Här blev vi placerade på tredje plats men jag är så nöjd! 
Det är långt över mina förväntningar!

Feminin tik. Härligt huvud och uttryck. Korrekt bett. Mörka ögon. Kunde vara en aning bättre vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Rör sig väl. Visar sig glatt!


Carnac´s Jazzy Juliet och Gordon of The gentle Bears blev BIR och BIM! 



Vi köpte en fin CK-rosett! Jag tyckte att den var fin, Smilla verkar inte bry sig så mycket...


Man blir ganska trött av att vara vacker!


 Siri var bara söt och snäll hela dagen!


Fredrik var väldigt populär! Eller var det korven???


Duktiga Maya blev BIR-valp och slog ut brorsan!


Tyvärr räckte det inte så långt i finalen!

Här kommer lite hundbilder!










Den här schäfern blev BIS-valp!

Jag har haft en riktigt trevlig helg med bra väder, träffat trevliga människor, shoppat lite hundsaker bla en apportbock och mängder av tuggben! Och jag är så nöjd över dagens resultat! Nu ska vi bara njuta!

fredag 20 juli 2012

Vila!

Idag har vi tagit det lugnt och vilat en hel del. Tanken var att försöka bota en begynnande förkylning! Jag är inte dålig men känner lite i halsen och har dessutom något konstigt eko i öronen. Jag har varken tid eller lust att bli sjuk nu! Tror nog att jag känner mig bättre så nu blir det Köping och hundutställning i två dagar!

tisdag 17 juli 2012

Träning igen!

Idag gick vi upp tidigt. Klockan 9 skulle vi träffa Anita och Rocky samt Britt-Marie och Rudi i Fjällskäfte. Det skulle tränas rallylydnad och lydnad! Rudi fick dessutom gå ett spår!


Vi träffas på en fotbollsplan som tydligen inte används! Däremot var gräset nyklippt så det var perfekt för oss att träna på! Det blev en bana som inte var så jättesvår men lite klurigheter fanns. Vi har svårt för hoppet, att skicka så långt ifrån, och 8:ans frestelse. Hoppet fixade båda hundarna bra med en godisskål på andra sidan. Frestelsen kräver mycket arbete av mig! För de andra två (hanhundarna) var mina löptikar den största svårigheten men det fungerade bra även om det krävdes mycket jobb!


Rocky


Rudi


Siri


Färdigtränad Smilla!


Siri

Det blev fyra timmar med en hel del träning och många nya tips, lite fika och massa annat prat! En härlig förmiddag i ett underbart väder!




Trötta hundar på väg hem!

När vi ändå var ute och åkte passade vi på att åka förbi hos min morbror! Där har det kommit hem en helt underbart söt liten Stella 10 veckor gammal. Hon är en blandras mellan cocker spaniel och kines, kanske hon är en kinesisk cocker spaniel!?





Helt ljuvligt söt!!!!

Väl hemma var tanken att vi skulle hinna med både gräsklippning och en långpromenad men himlen öppnade sig, regnet öste ner och åskan mullrade på håll. Både hundarna och jag kröp upp i soffan och gosade in oss i en filt. Läste några sidor i en bok, och sov sedan gott i en timme! Långpromenad blev det när regnet slutade men gräsklippningen får vänta till någon annan dag!