söndag 27 maj 2012

Härlig helg!

Vilken underbar helg det har varit! En varm, solig och i stort sett ledig helg som vi har tillbringat på landet! Igår var det trädgårdsarbete som gällde förutom långa härliga promenader. Sedan tittade vi självklart på Schlagerfestivalen och hejade fram Loreen till en seger!

Idag har det varit mycket hund! På kursen var vi i skogen och la spår, grillade korv och busade!


Siri njuter av friheten i skogen!


 Smilla (i mitten) med kompisarna Aya och Maya!


Bästa platsen när det är varmt!



På kvällen drog vi till Rödmossen och tränade rallylydnad!



Båda hundarna var trots värmen riktigt laddade och gjorde bra rundor!


Även syrran och Selma var med!


 Siri!


Smilla!


 Selma!

 


Efter träningen tog vi med mamma till Ingelstorps café!




Det var ju trots allt MORS DAG!

 




Vilka mackor de serverade!!! Ja, den sista, äggmackan, är lite fusk för köttbullarna kommer från mammas köttebullemacka!

 

Kan förstå att det kan behövas gå ner i vikt efter ett besök på caféet!



Kolla in stolen högst upp! Där skulle inte jag vilja sitta!

Nöjd med helgen, men hade gärna önskat att den var lite längre. Nu laddar jag för en veckas jobb!



lördag 26 maj 2012

Slutet gott!

Igår var det tävlingsdags igen. Den här gången med båda hundarna på hemmaklubben. Vädret var nästan perfekt, soligt och torrt men lite varmt. En kvart innan samling fick jag det sorgliga beskedet att en av Smillas bröder inte fanns i livet längre, men uppfödaren peppade mig att gå in och lyckas för hans skull!

Som vanligt lite rörigt när man tävlar med båda hundarna. Platsligg för lydnadsklass 1 samtidigt som det var samling för lydnadsklass 2. När det var dags för platsligg i 2:an fick de lägga de sista hundarna först eftersom jag inte var på plats. Även om det var stressigt kunde jag fokusera!

Siri körde först (efter Smillas platsligg). Vi hade startnummer 2 så vi hann inte tänka så mycket.

Platsligg 10!

Fritt följ 6,5 - dk, nosar, stannar upp, drar ut, stora lovar vid vändningar. Som vanligt har Siri svårt att vara vid min sida i vändningarna. För övrigt kändes det bra. Vi gick väldigt nära domaren och då blev hon lite tveksam.

Läggande 6,5 - kraftigt dk, dålig framföring. Läggandet är ju en av våra svaga punkter och nu var det nära domaren vilket gjorde att jag tog till ett dk.

Inkallande 10 - Bra! Finns inget att säga! Fullt fokus på mig även om hon fick springa nära domaren!

Rutan 10 - Bra! Jättenöjd med rutan. Rakt in, stannar snyggt och står still!

Apportering 9 - slarvigt upptag! Hon missar alltid apporten på utvägen och måste vända om för att ta den! Nöjd med att hon sitter precis still när jag tar apporten, det har vi jobbat massor med!

Hopp 6 - sitter ej på andra sidan (ligger). Hundskrället lägger sig pladask på andra sidan och hoppar sedan över hindret från liggande! Rakt upp och ner på andra sidan. Det har hon aldrig gjort förut!

Fjärrdirigering 7,5 - några dk. Hon missar ett sättande men annars riktigt bra!

Helhet 8,5 - pigg och trevlig hund och förare! Kul med den kritiken!

Slutsumman blev 169,5 poäng och en 6:e plats av 13 startande! Det var vårt tredje förstapris och det betyder att har Siri fått sitt LPII!

När Siri var klar satte jag in henne i buren och  tog ut Smilla istället. Får då reda på att startnummer 7 precis har gått in på plan och vi hade startnummer 8. Det var bara att köra lite linförighet för att sedan ge sig ut på plan!

Platsligg 8 - lyfter tass, sitter innan kommando. Smilla låg hela tiden men när jag kommer tillbaka och ställer mig bredvid henne sätter hon sig upp. Siri brukar jag alltid ge ett extra kommando när jag kommer tillbaka men eftersom Smilla har så svårt att sätta sig upp gjorde jag inte det! Mitt fel helt enkelt! Att hon har lyft på en tass är jag inte medveten om men jag vet att Anders är jättehård i sin bedömning!

Tandvisning 10!

Linförighet 7,5 - ngt lång fram, släpper i hö sväng, studsar, sitter snett, studsar i språngmarsch.  Känner inte riktigt igen min glada hund! Även om hon var jättefokuserad på mig försökte hon busa och bita mig i handen och hon studsade upp i bröstet på mig på språng marschen.  Glad, pigg och sprallig - det är väl positivt!

Läggande 7,5 - något långt fram under transport, extra kommando sättande, dk vänster hand. Ett kanonbra läggande men sedan vill hon inte sätta sig upp!

Inkallning 10! Vad finns det att säga!!!

Ställande 9 - dk. Inget dk som jag är medveten om , kanske är det en huvudrörelse! Står jättebra när jag kommer tillbaka!

Apportering 7 - tuggar! Det tränar vi massor på!

Hopp över hinder 9,5 - studsar avslut! 

Helhetsintryck 9 - bra samarbete! Jättenöjd vår runda!

Slutsumman blev 169 poäng och en delad fjärde plats! Hade jag tagit till ett extra kommando när jag kom tillbaka på platsligget hade vi varit tvåa på 177 poäng! Nåja, vi fick vårt andra förstapris och jag är jättenöjd!

Den sorgliga början slutade med glädjetårar!!! Nu satsar vi på Smillas nästa tävling för då får hon förhoppningsvis sitt LPI!!!



Tack för all peppning och alla grattis-hälsningar som vi har fått!


måndag 21 maj 2012

Kalasväder!

Idag var det riktigt kalasväder. Det blev dessutom ett riktigt kalas för kompisen Theo fyllde 1 år just idag!


Självklart hade vi köpt en fin present, som verkligen uppskattades av Theo!

Förutom paketöppning och tårta med köttbullar och leverpastej (eller morotsmuffins) blev det som vanligt en hel del bus, bad, prat och skratt!












Den sista bilden har jag lånat från Annelies blogg för jag tycker att den är så fin! Det finns en riktig vänskap mellan Smilla och Theo! Som vanligt blev det en toppenhärlig promenad!


lördag 19 maj 2012

Lördag!

Idag har vi haft en riktigt skön lördag! Sovmorgon, långpromenad och biltvätt på förmiddagen! På eftermiddagen blev det träning och bus! Tack Britt-Marie för de fina bilderna!














torsdag 17 maj 2012

Äntligen!



Så var det tävlingsdax igen! Den här gången var det en kvällstävling i lydnad i Norrköping! Jag var jätteseg hela dagen, men det var troligtvis för att jag kopplade av inför långledigheten! Samlingen var kl 18, vädret var perfekt så det var bara att ladda!

När jag kom dit visade det sig att det var två domaren, Katinka dömde 3:an och 1:an medan Anders dömde 2:an och eliten. Det visade sig att de skulle börja med 3:an och eliten och att det kanske skulle krocka med de andra klasserna. Domarna var medvetna om att det var 3 ekipage som tävlade dubbelt i 1:an och 2:an så man fick hoppa in när det "passade". För mig är det jobbigt för jag vet inte vilken hund jag ska köra igång och när!

Nu blev det 2:an som började! Vi fick startnummer 2. Siri var helt okej. Lite hoppig och studsig men väldigt glad. Tävlingsledaren väntade länge innan hon  gav kommandon vilket gjorde att vi missuppfattade en del.

Platsligg 10!

Fritt följ 6 - släpper, dk. sitter bakom, glappar, kroppsdk, mycket luft mellan hund och förare.  Här kan vi mycket bättre!

Läggande 5 - ryckig transport, sätter sig, dk.  Det kändes bättre men hon satte sig när jag kom tillbaka!

Inkallning 9 - yvigt avslut. Hon kommer med väldig fart och har svårt att stanna! Det har varit bättre så nu blir det intensiv träning!

Rutan 6 - tjuvstart, kallas tillbaka, nosar. Helt och hållet mitt fel. Tävlingsledaren frågar om vi är klara men sedan händer inget på en lång stund. Då svarar jag JA, vilket gör att Siri sticker mot rutan. Då säger hon kommendera men då har ju jag redan kallat tillbaka Siri. Missuppfattning av mig! Siri går bra mot rutan andra gången också men står inte still, Det har vi tränat massor och på träningen fungerar det!

Apportering 7,5 - stanna kommando, yvigt avslut, dk, sitter bakom. Nöjd med apporteringen även om hon sitter bakom. De hade ingen mellanstor apport så jag visste inte vilken jag skulle välja. Tog en liten men den var verkligen minimal!

Hopp 8 - extra kommando. Bra hopp!

Fjärrdirigeringen 8,5 - extra kommando, ngt odistinkta lägganden. Jag är nöjd med fjärren. Tävlingsledaren hade skickat iväg förare nr 1 närmare 10 meter ifrån hunden på fjärren. Pratade med henne och ifrågasatte det när jag skulle starta och påpekade att det ska vara 5 meter. Hon erkände att det nog hade blivit för långt men att det fick bli något liknade för resten av ekipagen. Jag stod nog lite längre ifrån än det ska vara!

Helhet  8 - lämnar föraren mellan momenten! Ja, jag släpper iväg henne mellan momenten för Siri mår bra av det.

Slutsumman blev 155 poäng men jag är jättenöjd! Anders är hård i sin bedömning!

Medan jag var på plan med Siri var det dags för platsliggning med Smilla. Vi hade startnummer 1 men fick lägga i sista startgrupp! Och hon låg!!!! Efter plats och tandvisning frågade tävlingsledaren om jag ville köra först. Det ville jag, bara jag fick någon minut på mig. Ingen fara sa tävlingsledaren, de skulle ta en paus. Jag uppfattade att de sa fem minuters paus men det kan vara något som jag hittade på. De var nämligen borta länge, säkert en dryg halvtimme. Vi hann ladda, varva ner, försöka ladda igen osv. Klockan var över halv nio när det var dags.

Platsligg 10! Äntligen låg hon, lugnt och säkert!

Tandvisning 10! Inga problem!

Linförigheten 6,5 - pendlar, ss, långt fram, går runt, ut vid språng, avslut. Helt bedrövligt. Det fanns ingen kontakt, speciellt i svängarna. Hon reagerade också ekipaget på planen bredvid. Rutan låg nästan i anslutning med vår plan och det var ett hårt STANNA-kommando när vi gick linförigheten!

Läggande 8 - framföring, mycket fint ner, dk upp. Ett riktigt bra läggande, men däremot satte hon sig inte upp.

Inkallning 10 - mycket fin inkallning! Finns inget att säga!

Ställande 8 - start, 2 steg. Känns som om ställande har varit sämre under den sista veckan!

Apportering 7 - tar distinkt, tuggar, håller bra. 

Hopp 8 - bra hopp, dk. En mycket frustrerad Siri satt och skällde i buren, vilket Smilla hörde. Hoppet var upp mot publiken så hon drog iväg en meter bakom mig men kom på ett fot-kommando.

Helhet 8 - hunden ofokuserad, annars trevligt ekipage. 

Slutsumman blev 167 poäng och vårt första 1:a pris! Nöjd med poängen men inte nöjd med vårt genomförande. Jag måste lära mig att fokusera även om jag får vänta. Nu kände jag mig inte splittrad över att båda skulle tävla samtidigt, vilket jag gjorde i söndags, men jag måste lära mig hur jag ska ladda och fokusera. Nu vilar vi oss i form till nästa tävling som är om en dryg vecka!

söndag 13 maj 2012

Rallylydnadstävling!

Idag var det dags för rallylydnadstävling i Eskilstuna! Det var Eskilstuna Hunddressyrklubb som anordnade tävlingen. Det är en trevlig klubb med bra stämning, ett trevligt bemötande, mycket priser och gott fika-bröd till billigt pris! Dessutom sken ju solen idag!

Eftersom Smilla klarade sin tredje nybörjartävling i söndags fick hon byta och starta i fortsättningsklassen i stället. Fortsättningsklassen hade samling och banvandring 9.30. Siri hade startnummer 6 i nybörjarklassen och den första banvandringen, som vi då tillhörde, hade också banvandring 9.30. Startordningen ändrades få Siri skulle starta som nummer 50 istället, Smilla hade 31!


Fortsättningsbana var inte så svår, inga tempoväxlingar och inte så mycket snurrar. Klurigheterna låg i 8:ans frestelse mitt på banan och väldigt nära andra skyltar. Skylten 1, 2, 3 steg bakåt låg i jämnhöjd (bara ett par meter ifrån) med en väldigt mysig leksak. Det blev ju en retning flera gånger på det momentet. Dessutom fanns det en burk med stora hål i locket som innehöll leverpastej och kyckling! Insåg att vi nog hade tränat för lite på det men, men det fanns ju en chans att det skulle lyckas!

Efter 3 timmars väntan i solen var det dags för banvandring för nybörjarklassen i stort sett samtidigt som det var min tur att köra Smilla i fortsättningsklassen. Gick en snabb banvandring och laddade sedan med Smilla! Hon fungerade jättebra, tills vi kom till skylt 5 (1, 2, 3 steg bakåt) för då fick hon syn på leksaken. Hon utförde momenten men sprang fram och nosade på den. När vi sedan kom till 8:ans frestelse var både leksaken och godishinken bra mycket intressantare än jag! 81 poäng i vår debut och ett kvalificerande resultat är jag jättenöjd med!

Snabbt byte av hund och fokus på nybörjarklassen, som jag egentligen inte tyckte verkade så svår. Mycket svängar och både långsamt tempo och språng. Men Siri var inte med. Ofokuserad och jätteseg! Massor med sträckta koppel, sent utförda moment, bristande samarbete och lite nos! Det beror troligtvis på mig och jag känner mig jättebesviken över att jag inte klarade av att ladda om. Målsättningen var att Siri skulle klara sitt sista kvalificerande resultat idag men det blev bara 64 poäng! Trist men det är bara att komma igen.

 Idag blev det stressigt eftersom det nästan krockade med hundarna. Även om jag vet att de väntar tills man är klar är det svårt att fokusera på rätt hund. Att dessutom hinna ladda och köra igång kändes stressigt idag! Jag måste blir bättre på att hålla fokus på det jag ska göra!!!

Intensiv lördag!

Lördagen blev riktigt intensiv. Det började med att väckarklockan inte ringde, men som tur var vaknade jag före 7, sedan gick det i ett! Kurs i Nävekvarn mellan 10-13 och ett besök hos Siris uppfödare i Nyköping när jag ändå åkte igenom. På vägen mot Katrineholm ringde mamma och undrade om jag ville komma och grilla. De var på landet! Tveksam först men bestämde mig för att åka dit! Stannade och släppte hundarna i skogen innan jag landade i stugan strax före 17.30. Packade ur bilen och for sedan till mammas stuga - torpet! Stannade bara ett par timmar för sedan var det dags att åka hem och börja ladda för söndagens rallylydnadstävling!

Tänk vad jobbigt det är med helg!

måndag 7 maj 2012

Härlig måndagspromenad!

Solen skiner och som vanligt slutar jag tidigt på måndagar. Alltså blev det en promenad med Annelie, Theo och Martin. Idag var även Annelies dotter Rebecca med. Hundarna hade vårkänslor och sprang som bara den!











Vi pratade, fikade och njöt av våren! Nu har vi varit hemma och laddad en stund, för agilityträning på Rödmossen.

söndag 6 maj 2012

RLD N

Idag ringde klockan jättetidigt även fast det var en söndag! Vi skulle nämligen tävla rallylydnad och vi skulle vara i Valdemarsvik senast kl 8. Det var riktigt kallt när vi åkte hemifrån men väl på plats lyste solen och värmde gott!

Siri hade startnummer 9 och Smilla nummer 30.


Banan var inte den allra lättaste, 2 spiraler och 2 dubbelslalom. Dessutom var flera skyltar placerade nära kanten på banan, med risk för att kliva utanför om svängarna blev för vida! Banan var inte heller byggd efter naturliga vägar. Man fick fundera lite för att komma rätt. Det pratades också om att det här var en domare som var hård i sin bedömning.

Siri var lite studsig och något efter. När vi kom till skylt nummer 3 rök några hundar ihop precis utanför banan där skylt nummer 4 dubbelslalomen slutade. Siri blev låg och jag fick jobba massor men hon växte igen. Det slutade med lite nos, lite sträckt koppel, något sent moment, en överdriven fysiskt kontakt och ett mindre förarfel - allt som allt 87 poäng och en delad fjärde plats!

Smilla var riktigt alert och hade bra koll på mig. Det resulterade i att hon snubblade på 2 koner (-6 poäng). Förutom det var det 2 nos, 1 snett sättande, 1 sträckt koppel och en överdriven fysisk kontakt (hon duttade mig på handen). Här blev det med 87 poäng och en delad fjärde plats. Dessutom har Smilla nu 3 kvalificerade resultat i nybörjarklassen och berättigat till ett Rallylydnadsdiplom nybörjarklass, RLD N!

Har under kvällen mailat och ändrat nästa start så att Smilla får starta i fortsättningsklassen i stället!


Granne med oss "bodde" det en riktig sötnos!


Det var inte bara Smilla som fattade tycke!


Min allra bästa Siri som gjorde ett kanonlopp!


En trött Smilla, eller RLD N Humbledoes Wilda Alma!

Nöjda och trötta laddar vi nu för nästa tävling i Eskilstuna på söndag!!!!

lördag 5 maj 2012

Födelsedag!

Då har jag firat min födelsedag! Egentligen fyller jag inte förrän nästa vecka, närmare bestämt på tisdag, men det är så fullt i almanackan. Nästa vecka är jag borta varenda kväll!

Jag har ju blivit så pass gammal att födelsedagar inte är så viktiga längre men att bjuda mamma och syrran med familj på mat är lite trevligt. Ikväll blev det lasagne och en paj med blåbär och hallon och så vaniljglass till!

Nu är det snart dags att hoppa i säng även om det är lördag. Imorgon ska vi tävla rallylydnad i Valdemarsvik, anmälan senast kl 8, så det blir en tidig söndag morgon!

Godnatt!

torsdag 3 maj 2012

Agilityträning

Idag var det dags för årets första agilityträning på Rödmossen! Jag hade fixat ihop en hoppbana med sammanlagt 12 hinder. Tunnlar och slalom fanns med. Jag hade ingen aning om hur många som skulle komma men vi blev ett gäng. Tyvärr åkte en hund hem innan kameran kom fram!







Siri fick börja! Laddad som bara den och lycklig över att äntligen få hoppa! Det fanns ingen möjlighet att styra henne i det första loppet! Men sedan gick det bättre. Självklart blev det en hel del missar men de berodde på mig! Siri var bara helt överlycklig över att få hoppa!!!! Tunnlar går bra och även slalomen om vi tar det lugnt!

Sedan var det Smillas tur. Hon har ju svårt att vara på höger sida så det måste vi träna. Även med Smilla var det mycket spring första gången men sedan fungerade hon också skapligt. Smilla har inte tränat så mycket agility. Smilla fick också träna lite apportering. Nu fixar hon att sätta sig med apporten men det var mycket tugg idag!

Siri fick köra en omgång agility till! Vilken lycka! Det blev en timmes bra träning tillsammans med andra glada ekipage! Nu ser vi fram emot nästa träning!