lördag 31 mars 2012

Vart tog dagen vägen!?

Oj, så fort en dag går och det känns som jag inte har hunnit någonting! Som vanligt, när jag är ledig, blev det en lång frukost och sedan en promenad. Idag var vi ute i närmare 2 timmar. Vi gick in vid skjutbanan, runt Koludden och sedan längst med Glottern och kom ut vid Sandviksgärdet. Det var snö i luften när vi startade men när vi kom hem bröt solen nästan igenom. Lite kalla var vi, eftersom blåste en del. När vi kom hem var det dags för en fika och samtidigt läste vi lite bloggar.

Efter det förberedde vi rallylydnaden. Imorgon tränar vi klockan 10 på Rödmossen!

Lunch och disk tar lite tid. Jag har också hunnit med att skriva ihop med arbete om min praktiska rallylydnadskurs!

En promenad till centrum för att lägga på ett brev, samtidigt kastade vi massor med plastburkar! Tagit hand om lite stryktvätt, dammsugit i och bakom soffan.

Vi har också varit vid kyrkan och tränat lite lydnad. Nu blev det bara 10 minuter per hund men lite träning är också träning!

Ja, det kanske inte är så konstigt att dagen har gått! När jag tittar tillbaka så har jag ju hunnit med en hel del!

torsdag 29 mars 2012

Schappis-nytt!

Idag kom Schappis-nytt! I det här numret fanns årsbästalistorna för 2011 med. Jag hade inte så stora förhoppningar om att nå några topplaceringar, men blev glatt överraskad när jag öppnade tidningen. Ja, utställningsresultaten är väl inte mycket att skryta med! Smilla på plats 52 och Siri på plats 66. Men lydnadsresultaten! Siri placerade sig på tredje plats och Smilla på sjätte plats!

Jag är så glad och stolt över mina hundar! Nästa år siktar vi högre!!!

Ännu en semesterdag!

Idag sov jag ända till kl 8! Tog en lång frukost och gav mig ut i skogen med hundarna strax före 10. Det var solig men blåste lite kallt!


Det var riktig fart på hundarna idag! De njöt av livet och friheten och sprang vida svängar över bergen!


Men stenar måste man prova, hur mycket spring i benen man ändå har!


Vi gick Dvardalaleden! På ett ställe är det så brant att man måste hålla i ett rep när man klättrar! För hundarna var det inga problem!


Mycket spring gör att man blir törstig! Tur att man kommer fram till en riktigt stor vattenskål!


Fina fotomodeller!


Efter 1,5 timme i skogen stannade vi till bakom kyrkan för att träna lite lydnad! Det gick riktigt bra men det märktes att hundarna var lite trötta.

Resten av dagen har ägnats åt fönstertvätt, disk och matlagning, pälsvård och kloklippning samt städning av hallen!

Nu är snart två semester dagar slut! Har hunnit massor men inte allt som jag tänkt mig. Imorgon blir det jobb igen, så resten av städningen får vänta till lördag!

onsdag 28 mars 2012

Semester!

Jag har tagit semester i två dagar, onsdag och torsdag! Dels för att jag är så otroligt trött och känner att jag måste vila innan jag blir sjuk och dels för att hinna med allt som jag inte hinner annars!

Vaknade självklart kl 5 första gången i morse men vände på mig och somnade om igen. Tittade på klockan ett par gånger men halv 8 var det dags att stiga upp. Njöt av en lång frukost innan jag lämnade hundarna hos mamma. Det är alltid "pensionärspromenad" på onsdagarna och "tanterna" blev inte så glada när jag skulle vara ledig! Alltså fick hundarna ett par timmars promenad vid Marmorbruket medan jag var hemma och fixade!

Jag har hunnit ställa fram och torka av utemöblerna samt sopa uteplatsen och städa bland alla krukor! Fönstren i sovrummet är tvättade, allt i sovrummet är avtorkat och golvet dammsuget och skurat!

Vädret har varit skapligt hela dagen men fram på eftermiddagen började det att regna. Smilla och jag skulle ju på hundkurs i kväll och det kändes mindre kul med regn!

Tänkte passa på att gå in på Lager 157 när jag åkte genom stan på väg till hundkursen. Jag har aldrig varit där men har hört att de har billiga och bra basplagg! Hittade inga kläder som passade mig men fick däremot ett SMS från Ingela om att hundkursen var inställd pga spöregn. Tur att jag inte hade kommit längre än till Norrköping! Stannade till på Maxi för att handla lite och tog sedan en promenad på Koludden med hundarna. Det blev lite träning också!

Väl hemma blev det mat och sedan har jag hunnit med att städa badrummet! Nu ger vi upp för ikväll och satsar på att hinna resten imorgon!

måndag 26 mars 2012

En bra dag!

Idag har det varit en bra dag! Det har fungerat bra på jobbet och jag känner mig nöjd med det jag har gjort! Som vanligt på måndagar slutar jag tidigt och som vanligt blev det en promenad med Annelie!

Jag hade hoppats på riktigt soligt och varmt väder men det var halvklart och lite blåsigt men skönt ändå! Vi bestämde oss för att träffas vid Ågelsjön. Då kunde vi träna lite på parkeringen innan promenaden!


Idag var det Smillas dag - hon har sin andra födelsedag! Hipp hurra!


Självklart var Siri också med....


....precis som Theo och Martin!


Men hallå! Kom hit! Jag vill fika mer! Det är faktiskt min födelsedag! Var är tårtan? Ja, den lilla tårtbit som var kvar efter gårdagen, delade Annelie och jag på!


Tre godissugna.......


Ännu mer godissugna men konstigt nog är inte Siri med! Jo, hon stod faktiskt en bit bakom Annelie!


En stund av återhämtning och reflektion!


Fyra hundar som ska försöka gå balansgång på en stock!


Jag kunde! Jag är bäst!


Fotomodellen Siri poserar med Ågelsjön som bakgrund!


Vilopaus! Det är jobbigt att vara i centrum!

Det blev en skön eftermiddag, närmare 2,5 timme, med en hel del prat och skratt!

Väl hemma valde jag bort dammsugningen och gick istället på Afro-dans! Nu är det snart dags att krypa ner i sängen och ladda inför morgondagen! Då blir det en heldag på jobbet!

Grattis Smilla!


Världens sötaste Smilla fyller 2 år idag!

söndag 25 mars 2012

Solig söndag!

Sol idag med men tyvärr lite blåsigt och inte alls så skönt som igår! Det blev i alla fall en trevlig avslutning på rallykursen! Duktiga, trevliga och positiva kursdeltagare med lika positiva hundar! Det flera hundar som hade lite vårkänslor så det var inte riktigt lika lätt för alla idag men det fanns också de som gjorde toppenbra rundor. Vi avslutade med lite tårta. Smilla blir ju 2 år imorgon!

Siri, Smilla och jag tog en promenad runt Skiren innan vi åkte hem! Temperaturen hade stigit men det blåste fortfarande!




Eftermiddagen har ägnats åt vila och några "måsten". Vi har verkligen njutit idag!

Nu laddar vi för en ny vecka, och jag har semester onsdag och torsdag!

lördag 24 mars 2012

Solig lördag!

Idag var det dags att åka till Nävekvarn igen. Det är alltid kul att ha kurs. Idag kom det bara 4 hundar så det blev en rejäl genomkörare för alla. Trevliga och positiva kursdeltagare som verkligen börjar förstå vad de håller på med. Det ger så mycket inspiration och energi att se folk som börjar lyckas och som vill jobba med sin hund. Att solen sken gjorde inte saken sämre.


Vi passade på att sitta ute i solen och fika. Självklart var hundarna med!


Smilla.....


....och Siri.


Wilma njuter av solskenet!


Pudlar! Jag tror att det är Nellie och Elsa!


Idag hade jag ingen lust att gå in så vi passade på att ta en promenad i solskenet innan vi åkte hem.










Vi fick en lektion i lokalhistoria av en man. Det här är en bok men även ett kärleksträd!


Det var många som hade ristat in sina namn i trädet!


Självklart var jag tvungen att fotografera mina älsklingar vid kärlekens träd!


Det blev en härlig dag med mycket sol! Kinderna och näsan är lite rödare nu.

På eftermiddagen hann vi med städning av badrummet och dammsugning av lägenheten!

Imorgon hoppas vi på sol igen för då är det sista gången på rallylydnadskursen!

måndag 19 mars 2012

Marmorbruket!


Idag åkte vi till Marmorbruket för att ta vår måndagspromenad!


Annelie var lite sugen på att leta vårtecken!


Och visst fanns det blåsippor!

Men det fanns något mer spännande - vågor!!!


Det var riktiga vågor som slog mot klipporna!


Man blev riktigt urblåst! Kolla Siris frisyr!


Akta så ni inte ramlar i!


Den gamle och havet!


Världens sötaste!


Även Theo poserade med Bråviken som bakgrund!


Smillas bus-ställning, gärna med lite ylande till!


Ännu en bild på världens sötaste! Idag fick hundarna sitt bundna och träna passivitet medan vi fikade. Det är något som vi måste träna mer på......


Här lyckades Annelie att hitta några små vitsippor! Jippie, våren är här!!!


På hemvägen hittade Theo en pinne som han ville ha med hem!


Tack för ännu en trevlig promenad! Nästa vecka hoppas vi på ännu mer sol och mycket mindre vind!