måndag 27 februari 2012

Måndagspromenad!

Idag gick vi promenaden för oss själva! Hade självklart hoppats på sol men.....


Vi fuskade och tog bilen till skogen! Främst för att jag inte känner mig riktigt bra!



Lite spännande snö hittade vi!





Här har vi hittat grön bakgrund!







Vi klarade oss bra idag också!


Siri testar om isen håller!


Även Smilla var tvungen att prova. Jag höll mig på land.....

Som ni ser så hade vi en riktigt härlig promenad. Nu laddar vi för att åka tillbaka till jobbet för ett personalmöte!

Konsten att visa hund!

Då var det dags för en heldagsutbildning i handling. Jag hade verkligen sett fram emot den här dagen. Nu skulle jag äntligen få lära mig hur jag ska visa upp mina hundar och förhoppningsvis bli en vinnare i utställningsringen!

Tyvärr har hela helgen präglats av ont i halsen och huvudvärk men ett par tabletter fick mig att må bättre så strax före 8 stack vi iväg till Mjölby.



En handler var sjuk så därför blev det lite extra mycket folk i grupperna men också extra långa pass.


Jag började med Siri hos Patrik Cederlöf. Siri tyckte att det var tufft med 17 stora hundar av olika raser i ringen och blev lite låg. När vi fick röra oss själva blev det en helt annan hund med en viftande, glad svans! Patrik pratade mycket om var man skulle vara i förhållande till domaren, hur man skulle gå när man går fram och tillbaka och att man måste hålla koll på domaren och hans tecken. Han flyttade också om hundarna väldigt mycket så att vi skulle träna på att kunna ställa upp dem snabbt igen! Siri fixade det bra och växte med uppgiften men efter två timmar var hon riktigt trött och kröp gärna in i buren!


En kvarts fika och kisspaus och sedan var det dags för nästa pass! Nu var det Smillas tur och det var Nicklas Eriksson som höll i passet. Vi fick träna massor på hur man skulle få kontakt med hunden när man rörde sig i ringen! Det blev många varv som vi fick springa men det gick riktigt bra. Han visade hur man skulle ha kopplet och när man skulle ändra tempo i ringen. Han berättade också hur han tränade sina hundar på att stå och bli vana vid att han plockade med dem!

Efter lunchen var det ett kort teori-pass där utställningsreglerna gicks igenom.

Nyttig och lärorik träning men jag trodde att det skulle vara mer individuell träning, där jag skulle få tips som passade mig och mina hundar! Vi var rejält trötta när vi kom hem och hundarna har sovit hela eftermiddagen!

fredag 24 februari 2012

Besiktning!

Med lite skakiga ben åkte jag till besiktningen idag! Var helt säker på att jag skulle få minst en 2:a och ombesiktning på bilen. Det är nämligen så att det lyser en lampa på instrumentpanelen - ABS-bromsarna! Lampan började lysa i höstas när jag tvättade bilen och sedan har den glappat lite. Ibland har den lyst, ibland har den varit släckt men sista månaden har den lyst hela tiden. Hade bilen på "min" verkstad i förra veckan men de kunde inte göra något. Det behövdes en dator för att kunna kolla vad som var fel.

Har pratat med en hel del folk och några har sagt att det säkert inte spelar någon roll, medan andra har menat på att bilen kommer att bli underkänd.

Nåja, kände en stor oro när besiktningskillen kollade igenom min bil, men han kom tillbaka med blanka papper så det blev en lättnads suck! Nu är det bara att fira ordentligt!!!

måndag 20 februari 2012

Äntligen måndag.....



Inget är som väntans tider brukar man ju säga! Vi väntade på Annelie, Theo och Martin som vi inte har träffat se´n före jul. Nu behövde vi inte vänta så länge.....


Det blev stor glädje när vi träffades!









Det blev en härlig promenad vid och på Glottern trots att solen lyste med sin frånvaro och det blåste lite kallt. Glada hundar, trevligt sällskap och en god fika värmde!

lördag 18 februari 2012

Nävekvarn!

Idag stack vi iväg till Nävekvarn. Jag skulle hålla kurs!


Självklart var Siri och Smilla med och de fick en liten promenad och lekstund innan träningen började.


Vi är inte så jättevana vid hästar, men hundarna fixade det jättebra. Fyra hästar togs ut och släpptes i hagen medan hundarna var lösa på stallbacken. Smilla tyckte nog mest att det var väldigt stora och konstiga hundar.


Men det fanns ju "riktiga" hundar också. Det här är Elsa!


Det är inte lätt att fota svarta hundar! Det här föreställer Nellie!


Vita hundar i snö blir inte heller så bra. Tur att Donna hade röd bakgrund!


Och här har vi snyggingen Casper!


Här har vi Elsa igen!


Det var inte bara pudlar. Här är schappen Wilma i sitt nya, fina täcke!


Selma är träningssugen!


Hon kan både ligg.....


.....och stå!


Elsa hade köpt hängbiljett!


Putte kollar vad de andra tränar på!


Fin kontakt!


Selma har också kontakt!


Det blev en trevlig dag med mycket träning, prat och skratt. Vi hade dessutom tur med vädret.

Om fyra veckor är det dags för nästa träff! Det ser jag verkligen fram emot!

söndag 12 februari 2012

Seg söndag!

Trött och seg när jag vaknade i morse. Kände mig inte pigg och det tog tid innan vi kom ut på promenaden. Hundarna tycker att det är helt okej att vänta.

Tog en långpromenad i solskenet! Den här gången var kameran med.











Tyvärr blev jag inte piggare av promenaden utan snarare tvärtom. Har tillbringat resten av dagen halvsovande i soffan under en filt! Feber, illamående och huvudvärk! Det kanske inte är så konstigt att man känner sig hängig.

Nu har jag piggnat till så pass att jag har fixat lite mat men jag ska snart inta soffan igen. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon!