tisdag 31 januari 2012

Tungt....

Så tungt det är att cykla! Snö, lyse som måste vara på och dessutom har växeln frusit fast. Den här gången har den fastnat på 3:an, den högsta växeln! En hel del uppförsbackar har jag också. Även om jag måste gå bitvis så går det ändå fortare att cykla till jobbet än att gå!

Längtar verkligen efter våren nu!

söndag 29 januari 2012

Lydnadsträning!

Och så blev det lite träning också!


Vi brukar träna på "Prästens äng", bakom kyrkan!

Började med Siri idag och körde en del av tvåans moment! Började i och för sig med linförighet, eftersom Siri har svårt att hålla positionen. Hon är ju lite rädd för mina fötter! Det fungerade riktigt bra i dag! Rutan var sisådär! Hon stannar gärna på kanten till rutan. Efter lite tragglande blev det bra! Apporteringen okej och inkallningen toppenbra! Däremot ville hon inte lägga sig ner idag, varken på fjärren eller läggande under gång! Det fanns ju en risk att hon skulle bli kall om magen......


Men jag kan ju "höger tass"!

Med Smilla körde vi igenom hela ettan (förutom hoppet)! Jag är riktigt nöjd med träningen. (Ja,ja, det finns massor som kan bli bättre!) Fotpositionen jobbar vi med och det blir bättre och bättre. Både läggande och ställande under gång fungerade bra. Inkallningen är suverän. Det stora problemet är apporteringen. Hon rullar och tuggar på apportbocken hela tiden.


Färdigtränade! Jag längtar till våren när man får träna på gräs igen!

Skogen!

Idag blev det en härlig runda i skogen! Det var någon minusgrad, lite snö och en sol som nästan bröt igenom molnen!


Riktigt laddade för en tur i skogen!


Är jag snygg så här!?


Och här sitter jag!


Självklart måste det bli en bild på båda också!


På hemväg!

fredag 27 januari 2012

Ännu en vecka!

Då har ännu en vecka gått och vad har man gjort!? Jobbat, naturligtvis! Och dessutom har det varit mer jobb än vanligt! Vi var på Fredga måndag och tisdag för att diskutera kvalitetssäkring av vår förskola. Måndag var min tidiga dag men jag fick jobba till 16! Onsdag var det kvällsmöte tre timmar! Idag hade jag turen att sluta tidigt, vilket jag gör var fjärde fredag!

En del hund har det blivit också, men inte lika mycket som det brukar vara. Igår och idag har det blivit långpromenader även om det var lite kallt och blåsigt! Idag blev det dessutom ett kort träningspass, 3 minuter linförighet per hund och ett lyckat platsligg! De andra dagarna har det blivit lite kortare promenader! Idag blev det en promenad i skogen med lösa hundar för första gången den här veckan! Hundarna går det ingen nöd på för de är ju hos mamma på dagarna och får sina skogspromenader!

Ingen motion har det blivit i veckan men mycket extra ätande! Förutom dagarna på Fredga var det kalas för Greta i tisdags! Och jag har bara cyklat till jobbet två gånger och ingen gympa! Det får bli ändring på det!

Jaha, så har man hunnit lite matlagning, disk, tvätt och städning. Har suttit en del vid datorn och teven också.....

Nu ska jag njuta av helgen men snart kommer en ny vecka igen!

söndag 22 januari 2012

Ledig söndag!

Idag blev det en rejäl sovmorgon! Vaknade redan vid 6-tiden men vände på mig, somnade om och sov till klockan 9! Skönt! Tog en lång runda i skogen med hundarna. Det snöade en del och blåste lite men var det ändå riktigt skönt ute.


Det snöade inte när vi gick ut men ganska snart kom snön!


Smilla väntar snällt på sin matte!


Fotomodellen Siri!


Smilla!


Här sitter vi och har det bra!


Det är inte lätt att ta bra bilder! Här är Smilla.....


.....och här är Siri!


Här är både Siri och Smilla!


Så här ser man ut efter 1,5 timme i skogen! Det finns en del nackdelar med snön!

Eftermiddagen har ägnats åt städning, tvätt och skidåkning (på teve alltså). Jag har också hunnit med ett kort men riktigt bra träningspass med hundarna. Smilla fick träna linförighet och läggande under gång! För Siri blev det linförighet och fritt följ!

Nu är det dags att börja ladda för en ny vecka!

lördag 21 januari 2012

Borde blogga...

Usch, vad jag har blivit dålig på att blogga. Känns som om jag varken har tid eller ork att skriva just nu. Veckorna rullar bara på. Mycket jobb och sedan allt annat som ska hinnas med - städning, tvätt, matlagning, disk, hundpromenader, träning, pälsvård mm. Jag blir trött bara jag tänker på det. Dessutom känns det som om det är mörkt för jämnan. Jag längtar till våren!

Idag har jag i alla fall varit i Nävekvarn och haft kurs. Det tar ungefär 45 minuter att åka och vägen är inte den allra bästa. Till Kvarsebo är det bra väg, men sedan blir vägen smalare och smalare, mer och mer backig och dessutom riktigt krokig! I det här väglagen kör jag mellan 40-50 men vägskyltarna visar att man får köra 70.

Jag har kurs med ett jättehärlig gäng, mest storpudlar men även några andra raser. Tre timmar med mycket skratt, prat, träning och en liten fika ger mycket inspiration och kraft.

Idag valde jag att åka hem direkt efter kursen. Tidigare har Maria och jag gått en lång promenad innan jag åker hem. Rapporterna visade att det skulle komma snö på senare på eftermiddagen. Kände att jag inte hade lust att köra den smala, krokiga vägen i snöoväder! Vi stannade i Sandviken och gick en sväng på Nunnebanan. Tyvärr hade jag inte kameran med mig men tog ett kort med mobilen!


Efter lite mat la jag mig i soffan för att slötitta lite på handbollen! Vaknade efter 1,5 timme...... Ja,ja, har förstått att handbollen inte var mycket att se!

Hoppas att jag kommer igång med bloggandet igen!

Ha en bra helg!

måndag 16 januari 2012

Årets första gympa!

Så var den gjord! Årets första gympa! Kommer nog att vara riktigt stel i morgon för det är länge sedan det gympades. I höstas var det ingen gympa här ute och in till stan orkade jag inte ta mig! Alltså har jag inte gympat sedan någon gång förra våren....

Nåja, nu var det dags! Korpen hade ett cirkelpass i Sandtorpsskolan. Lite gemensam uppvärmning och sedan ett tiotal stationer med ben, mage, armar, rygg och puls varvat! 45 sekunder på varje station och sedan byte, tre varv innan det var dags för stretching. Svettigt blev det men det känns som om det finns ganska bra styrka i benen. Knäböj och utfall var inte så jobbigt, magen kändes också helt okej, men resten...Har ingen styrka i armar, axlar och rygg. Kan kanske bero på att jag har ont och är stel på en fläck i ryggen. Konditionen är inte heller på topp.

Nu är första passet gjort och det kommer nog att kännas i morgon. Klart att jag ska fortsätta - det är ett gympapass på onsdag. Men jag måste nog fixa till min rygg också. Ska ringa massören!

onsdag 11 januari 2012

Rallylydnad!

Idag var det rallylydnadsträning i ridhuset igen! Egentligen var jag riktigt trött efter den långa (11,5 tim) arbetsdagen igår men det är ju kul att träna. Dessutom är det säkert 1,5 månad sedan vi tränade rally "på riktigt"!


Började med Smilla! Hon var kanonduktig! Hade en bra position, riktigt nära mig och var alert och uppmärksam. Visst gjorde vi en del missar men jag är så nöjd. Tycker att det är svårt att svänga 270 grader i språngmarsch t ex. Sitt - stå är också något som vi måste träna mer på samt att sitta rakt framför mig. Det blir gärna lite "vingligt" speciellt i backa-momentet! Sättande vid sidan, läggande och följsamheten var riktigt bra!

Efter en halvtimmes träning tyckte jag att det var dags att byta hund. Det tyckte inte Smilla. Hon var definitivt inte färdig tränad (enligt henne själv) och tyckte att det var pest att sitta i bilen.


Siri var också riktigt duktig! Hon har ju svårare att koncentrera sig på mig när det är mycket hundar i närheten. Ridhuset är trångt och vi var väl ett tiotal hundar och förare på plats. Det är dessutom så att det är flera ekipage samtidigt på banan och ibland kan det nästan bli krockar. Alla hundar (och förare) är trevliga men lilla försiktiga Siri måste kolla lite extra och vågar inte alltid kliva fram!

Jag är riktig nöjd med mina hundar idag och ser fram emot mer träning!

måndag 9 januari 2012

Veckans bästa dag!

Måndagar är faktiskt veckans bästa dag, förutom helgerna förstås! Varför då? Jo, jag slutar tidigt på måndagar. Redan kl 13 kan jag sticka ifrån jobbet och göra vad jag vill!

Idag började jag med att träna lite lydnad bakom kyrkan! Det var några minusgrader och hundarna var riktigt pigga. Känner mig nöjd med träning.

Smilla har fortfarande lite svårt att hålla fotpositionen och kommer ibland lite långt fram, vilket märks när vi ska svänga vänster, men det blir bättre och bättre!

Siri älskar att träna men ibland blir hon bara hoppig och studsig och riktigt godisfixerad! Men idag var hennes fotgående periodvis riktigt bra! Jag har ju fortfarande lite problem med att hon är "rädd" för mina fötter.

Efter träningen tog vi vägen genom skogen, en runda på knappt en timme! Lite kort blev också.


Snyggingen Smilla!


Sötnosen Siri!


Ännu en bild på Siri!


Och en på Smilla!


Två godingar på samma bild!


Siri!


Två söt "nosar"!


På spaning!


Vi längtar efter våren, sol och barmark. I Yxbacken är det tvärtom, där är snökanonerna i full gång!


Vilken hund är det här?


Och vem är det här?


Och det här då, vem är det?


Här är alla fall båda!

Och för den som vill veta är det Smilla på de två första bilderna och Siri på den sista!

Båda hundarna har blivit borstade och jag har dessutom tagit ett varv med dammsugaren!

Nu kan jag med gott samvete sjunka ner i soffan en stund!

söndag 8 januari 2012

Ännu en hunddag!

Idag åkte vi till Bruksan. Vi skulle hjälpa Linda och hennes hund Drömma!


Eftersom det var fint väder åkte vi ut i god tid. Först gick vi en sväng i Hallbergaskogen för att sedan träna lite lydnad. Båda hundarna var riktigt laddade och det var kul att träna. Smilla slarvar lite med apporteringen, men allt annat gick jättebra. Siri var så laddad att hon tjuvade både på apporteringen och rutan. Nu måste jag ta tag ordentligt i Siris träning!


Äntligen kom de! Det är länge sedan vi träffade Linda och Drömma.


Vi gick en promenad innan vi tränade.


Drömma var jätteduktig med sin träning!



Det blev en härlig förmiddag i solsken och trevligt sällskap.

Eftermiddagen har ägnats åt städning, disk, stryktvätt, hundpromenad och en timme liggande i soffan!

Nu laddar vi för en ny arbetsvecka!

lördag 7 januari 2012

Långhelg!

Så var det helg igen och det var välbehövligt efter en riktigt intensiv vecka. Den här helgen var det dessutom en extra ledig dag - trettondagen!


Fredagen var solig och efter en ordentlig sovmorgon gick vi en runda i skogen.


En favoritsysselsättning för hundarna är bergsklättring! Jag är inte riktigt lika begeistrad i klättringen.


Kom igen, matte! Det är bra utsikt här uppe!


På kvällen blev det tjej-träff hos Anette. Knytkalas och julklappsspel! Det här var första gången som jag spelade julklappsspelet! Som synes fick jag med mig några julklappar hem. Mest slagsmål var det om blomlökarna, och de fick jag till slut!

Idag gav jag mig av till Nävekvarn. Jag skulle hålla kurs.


Det var en otroligt vacker morgon när jag åkte längst Bråviken!


Efter 3 timmars kurs gick vi en promenad tillsammans med Maria och Tina och deras hundar!


Kanske man kan få lite godis, tänker Smilla!


Snygga Selma!!!!


Vackra Wilma!!!!


Fyra hundar på samma bild!

Siri, du sitter ju åt fel håll! Men, matte, det är bättre utsikt åt det här hållet!


Jag vänder väl på mig då! Men, nu verkar det saknas något....


Jag trivs bättre här.....


Men hallå! Var är ni!? Skulle vi inte ta en gruppbild.

Det blev en riktigt lång och härlig promenad, säkert ett par timmar, längst med Bråviken och genom Nävekvarn!

Nu är vi rejält trötta, både jag och hundarna! Ikväll blir det en slapparkväll!