måndag 31 oktober 2011

Måndag!

Idag blev det en härlig promenad i Glotternskogen! Jag slutade tidigt och vädret var toppen!


Här kan man gå längst med olika sjöar!


Spaning över Bengtsgölen!


Njuter av solskenet!


Äventyrsbana är inte riktigt vår grej så vi valde en annan väg!


Bastun gick vi förbi!


Den där smala pinnen går jag inte ut på......


Jag kan sitta här och vara vacker istället!


Eller gå runt och bara vara fin!


Vilken utsikt! Vet inte vem/vad som är vackrast!?


Undra vem som bor här?


Verkar inte vara någon hemma!


Slutligen var vi framme vid Mela!


Här har man utsikt över Glottern!


Nästan tillbaka vid bilen!


På väg hem efter 1,5 timmes promenad!

söndag 30 oktober 2011

Härlig hunddag!

Idag blev det ännu en dag med mycket hundaktiviteter och nu fanns kameran med!!!

Det blev en långpromenad på förmiddagen med en hel del klättrande i berg till hundarna stora belåtenhet!


Vi saknade solen idag men det var ändå riktigt skönt ute. Stenar brukar kunna vara godisstenar tänkte hundarna och testade flera stycken!


Lite dimmigt var det över Ngamisjön!



Två sötnosar på samma bild!


Den här stenen då!? Är det en godissten?


Smilla!!!


Siri!!!

Efter lite pyssel hemma och en lätt lunch åkte vi till Rödmossen för att träna rallylydnad. Tyvärr blev det inga bilder på mina hundar men de var riktigt träningssugna båda två!




Lite andra hundbilder blev det i allafall!


Siri och Smilla fick träffa en ny hund. Han var stor och jättesnäll men lite skrämmande. Hussen däremot var jättetrevlig med massor av gott godis!


Passade på att ta en promenad uppe vid Skiren innan vi åkte hem. Det är så fint där!


Posering vid sjön!


Haha, du kan inte se mig!


Kolla matte! Jag hittade en pinne! Den kan vi väl ta med hem?


Kvällen avslutades med en jättetrevlig födelsedagsmiddag hos Julia som fyllde år igår! Grattis och tack för den goda maten, Julia!

Nu ska jag snart hoppa i säng och försöka bli av med huvudvärken som jag haft hela dagen!

lördag 29 oktober 2011

Härlig lördag!

Idag har det varit en toppendag! Soligt och varmt höstväder! Förmiddagen ägnades åt hundaktiviteter och självklart låg kameran hemma. Det är så typiskt!!!!

Det blev en lugn morgon med en rätt lång promenad innan vi åkte till Rödmossen. Där hann vi med både lydnadsträning, tricks (med Siri) och agilityträning. Dessutom blev det bus med Rut och Svea medan vi plockade undan hindren.

Smillas lydnadsträning gick bra men hon är något loj! Kan bero på att det är löp snart. Siri fick träna på att lägga sig på en filt för att sedan gå och putta på en boll. Det blev bra ibland och ibland var det kaos. Det är roligt att se hur mycket hon tänker. När hon inte riktigt vet vad hon ska göra, hämtar hon bollen och lägger sig på filten....

Agilityträningen gick riktigt bra för båda hundarna! Siri verkligen älskar agilityn och studsar över allt jag pekar på. Smilla hoppar bra med tanke på att vi knappt har tränat något. Svårigheten för henne är att vara på höger sida men idag hoppade hon faktiskt några hinder när hon var på höger sida! Framsteg!!!

Stannade till på Djurmagazinet för att köpa blink-halsband till hundarna. Passade på att väga hundarna när vi ändå var där! Båda hundarna har gått upp i vikt. Siri väger nu 11,6 kg men borde väga någon kilo mer. Smilla hade ökat drygt ett kilo till 15,8 kg. Kanske är i mesta laget men jag tycker inte att hon är tjock. Idag hade de ett erbjudande med gratis klo-klippning så då passade vi på. Det är inga problem att klippa hundarnas klor men ibland är det skönt att slippa.

Eftermiddagen har ägnats åt tvätt och städning! Inte min favoritsysselsättning men välbehövligt ibland.

Nu blir det lördagsmys med god mat och ett glas vin! Trevlig helg!

onsdag 26 oktober 2011

Vilken vecka!

Det känns som jag säger så varje vecka men den här veckan är verkligen intensiv!

I måndags var jag på utbildning (2,5 timme) efter jobbet. Nu slutade jag tidigt och utbildningen var på eftermiddagen men det var utanför min ordinarie arbetstid! Efter det var det ett besök hos frissan!

Igår jobbade jag sent och åkte direkt till ett tre timmar långt personalmöte. Klockan närmade sig 21, när jag trött och hungrig kom hem efter 11,5 timme på jobbet!

Idag skulle det ha varit ett möte för att planera höstens rallylydnadsträningar. Det blev, som tur var, inställt. Istället blev det tid för en långpromenad och lite bloggande. Tanken är att jag ska orka/hinna lite pälsvård också!

Imorgon är det raka vägen in till stan efter jobbet för två timmars mattepilotträff!

Sedan är det äntligen fredag och helg. I helgen ska jag bara träna agility och rallylydnad samt gå på ett födelsedagskalas.....

Nästa vecka blir det nog lugnare! På måndag ska jag förhoppningsvis träffa Annelie, tisdag är det hundpromenad i stan, onsdag är rallylydnadsträning i ridhuset, torsdag är det utvecklingssamtal...... Oj, så mycket det var inplanerat!

Men veckan efter det är det förhoppningsvis lugnare.....

fredag 21 oktober 2011

Fotomodeller!

Idag blir det bara bilder i bloggen!






Bildbevis!!! Här gör Siri "höger tass" på kommando!



Det blev en härlig promenad upp till Ngami-sjön! Nu laddar vi för fredagsmys, potatisgratängen står i ugnen och vinet är upphällt. Hundarna ska få varsitt ben!

Trevlig helg!

torsdag 20 oktober 2011

Klickerkurs!

Igår var det sista gången på klickerkursen! Trist, tycker jag, som verkligen gillar att gå kurs! Klickerkursen har varit rolig och inspirerande och det kommer nog en fortsättningskurs till våren! Den vill Siri och jag gå!

Till gårdagens kurstillfälle hade vi hemläxa - vi skulle börja träna på något trick! Jag valde att Siri skulle putta på en tennisboll så att den rullade iväg. Planen var att hon skulle lära sig att dutta på en post-it-lapp som senare skulle sättas på bollen. Duttande var inga problem, däremot att få fast lappen på bollen....I tisdags kom jag på att jag skulle limma fast den! Smart tänkt men kanske lite sent! Nåja, det blev en liten uppvisning på kursen och jag är så nöjd! Fick också tips på hur man kan fortsätta att träna!

Igår fick vi bestämma en kedja av händelser att träna på. Tillsammans med Lotta kom jag fram till att Siri först skulle gå och lägga sig på en filt för att sedan gå och putta på bollen. Allt detta med bara ett kommando!

Vi tränade bara på att lägga sig på en filt igår. Tack Linda för att vi fick låna Drömmas filt! Det gick över förväntan. Siri bjuder verkligen på beteenden och vill hela tiden mer! Det var kul att se hur hon funderade på vad jag ville att hon skulle göra och hur glad hon blev när hon kom på det!


Nu ska vi fortsätta träna på momentet "Bolla" och massor med andra tricks under vintern. I vår kommer jag att ha en glad och pigg cirkushund som älskar tricks!!!!!

onsdag 19 oktober 2011

Onsdag!

I morse ringde väckarklockan extra tidigt! Vi brukar gå upp vid 5 men nu var vi tvungna att stiga upp vid halv 5. Skulle vara på jobbet strax efter 6! Jag har egentligen inga problem att gå upp när klockan ringer men jag brukar bli rejält trött på eftermiddagen!

På vägen hem från jobbet stannade jag till och hämtade ett paket på Konsum! Hundarnas nya koppel hade kommit!



















Vi vann presentkort (200 kronor) på PWSS när vi tävlade KM i Vingåker! Självklart var vi tvungna att använda kopplen direkt!

Vi passade på att ta en rejäl runda på eftermiddagen eftersom vädret var skapligt. Hundarna behövde det egentligen inte för de hade varit i skogen ett par timmar med mamma på förmiddagen!



















Kameran var med och några bilder blev det, eller egentligen ganska många!






















Sitt!



















Ligg!




















Bada eller inte, det är frågan......



















Här ligger jag och har det bra!
























Nu ska vi göra oss klara för att åka på klickerkurs! Tror att jag ska stanna i stan för att köpa en födelsedagspresent på vägen. Ska också passa på att handla på hemvägen så slipper jag åka imorgon!