fredag 30 september 2011

Träning!

Tredje dagen jag är hemma från jobbet men idag var jag lite piggare i kroppen och passade på att ta ett kort träningspass med hundarna. Har inte tränat lydnad på en vecka och imorgon ska vi tävla! Nåja, vi tränar ofta lite på promenaderna och det har vi faktiskt gjort den här veckan också även om det inte har blivit lika mycket som vanligt!


Började med Smilla! Hon är viktigast just nu! Har tänkt mig att det kanske ska kunna bli ett förstapris i morgon! Linförighet, inkallning och ställande gick jättebra och jag är riktigt nöjd! Men sedan kunde hon inte sin paradgren - läggandet! Det bara inte funkade. Kanonsnygga ställanden varenda gång! I onsdags när vi tränade på promenaden var det ett klockrent läggande men inte idag.... Förhoppningsvis funkar det imorgon! Problemet är att jag kommer att bli nervös. Funderar redan nu på dk eller ej. Ska jag träna mer ikväll, eller hoppas på att det funkar imorgon!?


Siris träning gick jättebra. Hon var riktigt alert. Körde lite höger tass med klicker och det funkar bra, med tanke på att det är tredje dagen vi tränar! Fritt följ och inkallning gick också bra, även om avslutet på inkallningen inte blev så snyggt. Tränade också lite rallylydnad med Siri.

Nöjd med träningen! Nu hoppas vi bara att vi har turen med oss imorgon när vi ska tävla med Smilla i Katrineholm!

torsdag 29 september 2011

Klickerkurs

Igår var Siri och jag på klickerkurs! Det var spännande att prova på något nytt. Jag har använt klickern som förstärkning och belöning tidigare men inte alls mycket. Nu skulle vi få lära oss hur det skulle gå till på riktigt!

Vi var 6 ekipage som höll till inomhus och tränade. Jag märkte att Siri påverkades av att det var många hundar på en liten yta. Hon var tvungen att hålla koll på de andra så de inte kom för nära. Hoppas att hon kan slappna av mer nästa gång!

Vi började med att träna timingen på klicket. Det är inte så lätt att klicka tillräckligt snabbt. Här fick vi klicka innan vi flyttade en makaron till en ny burk. Klick, flytta makaron, klick, flytta makaron osv. Sedan fick vi klicka när Lotta kastade en penna. Först när den slog i golvet, sedan när den vände i luften och slutligen både när den vände i luften och slog i golvet. Den sista övningen gick ut på att vi skulle klicka när Lotta pekade på en speciell prick! Det var inte så lätt men roligt.


Slutligen blev det lite hundövningar. Först fick vi klicka in hunden, alltså klick - godis, klick - godis! Sedan skulle vi träna något som hunden redan kunde, vi valde platsläggandet, och klickade det. Siri gjorde snabbare och snabbare lägganden! Sedan var det dags att träna något nytt! Här valde vi att lyfta höger tass! Vänster tass är inga problem och hon kan lyfta höger tass med men det är mycket svårare.

Nu ska vi träna hemma i två veckor och förhoppningsvis kan hon lyfta höger tass på kommando och utan min hjälp nästa gång!

måndag 26 september 2011

Botten och toppen!

Eftersom jag känner mig lite stressad av omorganisationen på jobbet har jag fördelen att få gå till Previa (företagshälsovården) för lite stresshanteringshjälp. Idag var andra tillfället och jag har jobbat mycket med de situationer som stressar mig och känner att det fungerar mycket bättre. Däremot känner jag mig alltid trött och tycker inte att orkar fokusera ordentligt. Vi diskuterade vad som tar energi och vad som ger energi. Det blev ett jobbigt samtal som slutade med att tårarna bara rann, av ren trötthet och frustration. Trots allt känns det bra även om det samtidigt känns botten!

Som tur var, väntade Annelie, Martin och Theo på mig och hundarna! Det blev ett par härliga timmar på Koludden med prat, skratt, fika, träning och lek!













Det blev ett toppenslut på den här dagen! Det är bara att inse att hundar, vänner, fika och en stund ute i naturen är det som ger energi!

söndag 25 september 2011

Hektisk dag!

Ibland blir det fel i planeringen och alldeles för många saker att göra på en och samma dag! Idag har det varit en sådan dag!

Tillbringade hela förmiddagen i skogen tillsammans med mina kursdeltagare. Det blev enkla spår- och sökövningar samt korvgrillning och mycket prat. Härligt gäng och bra väder! Tyvärr fick mina hundar sitta i bilen, men självklart fick de springa i skogen efteråt. Tyvärr verkar Siri ha gjort sig illa i ett framben och linkade lite.

Snabbt hem till stugan för att diska och packa. In med hundarna i bilen igen och ner till Öljevi. Jag skulle "jobba" på fotbollsmatchen! Korv- och kaffekokning, försäljning, insamling av bollar och städning efteråt! Trevligt att träffa gamla bekanta igen.

Efter matchen blev det full fart hemåt! Vi skulle träna agility kl 18. Jag blev lite sen, så det andra hade byggt en enkel bana, en velodrom med 4 hinder och två tunnlar! Började med Smilla. Det fungerade jättebra när hon fick vara på vänster sida! Visst missade hon något hinder men hon har drag framåt och gillar verkligen tunnlarna! Siri linkade inte längre och fick därför köra ett varv! Andra gången jag körde med Smilla försökte vi byta håll.....Det blev inte bra!

Nu är jag hemma och har precis ätit! Borde diska, stryka och packa upp men jag tror jag slöar framför teven istället!

lördag 24 september 2011

Horn!

Horn kan se ut på många olika sätt! Undra vilka som är mest praktiska?












Djurparksbesök!

Idag var det äntligen dags för ett besök på Kolmårdens Djurpark!


Insåg att det jag inte varit där sedan Enzo var liten och han föddes 2006, alltså är det fem år sedan. Nåja, det spelade ingen roll, jag kände mig riktigt välkommen ändå!


Det var mamma, systerdottern Julia och jag som tillbringade en riktigt solig och fin dag i djurparken!


Vargen, hade jag stora förväntningar på men de låg still hela tiden!


Präriehunden var en riktig sötnos!


En riktig sköning!


De här skoghundarna var så gulliga att man ville ta med dem hem!




I den toppenhärliga fågeluppvisningen ingick det många olika sorters fåglar!


Snöleopard!


Infrusen mat fick tigrarna att sysselsätta sig med!


En otroligt söt asiatisk vildhund!


Även de här hundarna fick fryst mat och det var fascinerande att se hur de löste problemet när maten flöt iväg i vattnet!


Även vi behövde lite mat!


I väntan på delfinshowen! Tyvärr blev det inga bra bilder på delfinerna men showen var bra!


Ett fascinerande djur som jag gärna skulle vilja träffa på riktigt!


En ståtlig sjöbjörn!


Vi provade den nya linbanan men jag tyckte inte att den var någon höjdare! Den gick lite för fort, dessutom åkte vi tillsammans med ett yngre par, där tjejen var väldigt otrevlig. Vi missade också att man kunde sätta på en högtalarröst för att få guidning!





Utsikten från linbanan var fantastisk!






Apor är intressanta djur som man kan ägna mycket tid åt!


Surikaten är också en pigg och söt liten varelse!

Det här och mycket mer fick vi se idag! Det var en solig och trevlig dag och det kommer inte att dröja fem år till nästa gång!